W przypadku hortensji nieco intensywniejsze wybarwienie kwiatostanów właściwie niczego nie zmienia. Natomiast nie dziwię się koleżankom które zamawiały Miscanthus sinensis ,,Gracillimus" a otrzymały np. Miscanthus sinensis ,,Graciella". Choć obie trawy ładne to w przyszłości niestety będą różniły się pokrojem. W/g mnie ,,Gracillimusowi" tworzącemu z liści przepiękną formę fontannową nie jest w stanie dorównać żaden inny miskant.
hihihi matko Waldek, ja robię wszystko żeby nie myśleć ;P a Ty tu mi odliczasz ale jeszcze nie jest źle po nocach póki co śniją mi się trawy, bukszpany itp. porody jeszcze nie zaczęły na szczęście ;p
jak patrzyłam na trawy z rodowodami w ogrodniczych to jednak jest cena zdecydowanie wyższa niż te co na necie można spotkać ...
Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju
Co do gracilimusów, to rok temu o tej porze kupiłam w szkółce na wyprzedaży po 7 zł, a pierwotna cena 22. Woleli wyprzedać przed zimą
Vanilki kupowałam rok temu i się słabo przebarwiły do zimy, podejrzewałam, ze mam oszukane, ale w tym roku pokazały na co je stać i były piękne. Może u ciebie będzie podobnie?
Też sugerowałabym posadzenie traw na tle żywopłotu. Na temat "gracków" się już nie wypowiadam, najchętniej wyrzuciłabym te swoje. Ładne kuleczki będą na wiosnę
Kulki bukszpanowe bardzo ładny zakup, przecież w przyszłym sezonie to pełnowartościowe kulki będą już, nawet nie zauważysz kiedy to się stało
Trawki Ci się śnią, suuuper, chwilo trwaj