Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

jazzy 15:38, 22 paź 2015

beata_m napisał(a)

hihihi o miłości do gracków wiem wiem a jak gęsto je Marta u siebie sadziłaś?! Oczywiście, że to też jest myśl - chciałabym się jak najszybciej pozbyć widoku tego płotka więc efekt byłby na pewno szybciej niż przy cisach

Nie wiem jak Polinka sadziła, ja sadziłam co metr. Tylko, że moje jeszcze młodziutkie, a w dodatku nie-gracki ;-D
beata_m 21:45, 22 paź 2015

polinka napisał(a)
Cześć Czytam, że Marta zaraża kolejną ogrodniczkę gracilimusami
Też jestem za grackami! Ja u siebie stworzyłam gęsty żywopłot jako zasłona placyku wypoczynkowego i jestem bardzo zadowolona

A u Ciebie sąsiad ma już ładny żywopłot więc myślę, że trawy to dobry wybór

Pozdrawiam

A dziękuję Polinka będę buszować zatem u Ciebie i szukać żywopłota grackowego
beata_m 21:47, 22 paź 2015

jazzy napisał(a)

Nie wiem jak Polinka sadziła, ja sadziłam co metr. Tylko, że moje jeszcze młodziutkie, a w dodatku nie-gracki ;-D

hihih no właśnie i jak tu kupić gracka, ja kupiłam vanilki które według Waldka vanilkami jednak nie są ehhh

Dziekuje za podpowiedź dziewczyny w każdym razie
waldek727 05:09, 23 paź 2015

beata_m napisał(a)

hihih no właśnie i jak tu kupić gracka, ja kupiłam vanilki które według Waldka vanilkami jednak nie są

W przypadku hortensji nieco intensywniejsze wybarwienie kwiatostanów właściwie niczego nie zmienia. Natomiast nie dziwię się koleżankom które zamawiały Miscanthus sinensis ,,Gracillimus" a otrzymały np. Miscanthus sinensis ,,Graciella". Choć obie trawy ładne to w przyszłości niestety będą różniły się pokrojem. W/g mnie ,,Gracillimusowi" tworzącemu z liści przepiękną formę fontannową nie jest w stanie dorównać żaden inny miskant.

No to jeszcze miesiąc Beti i się zacznie...
beata_m 08:43, 23 paź 2015

hihihi matko Waldek, ja robię wszystko żeby nie myśleć ;P a Ty tu mi odliczasz ale jeszcze nie jest źle po nocach póki co śniją mi się trawy, bukszpany itp. porody jeszcze nie zaczęły na szczęście ;p

jak patrzyłam na trawy z rodowodami w ogrodniczych to jednak jest cena zdecydowanie wyższa niż te co na necie można spotkać ...

lojalna_ 09:27, 23 paź 2015

Beatko nie mysl i nie licz spokojnego czasu ,)

Dominika11 09:28, 23 paź 2015

my po cichu będziemy liczyc za ciebie a ty sie teraz relaksuj
Iwk4 18:12, 23 paź 2015

beata_m napisał(a)

O widzisz. Nie akurat tej realizacji Danusi jakoś nie widziałam bardzo dziękuję
Iwonko podpowiesz co to za ogród?!

Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju

Co do gracilimusów, to rok temu o tej porze kupiłam w szkółce na wyprzedaży po 7 zł, a pierwotna cena 22. Woleli wyprzedać przed zimą

Vanilki kupowałam rok temu i się słabo przebarwiły do zimy, podejrzewałam, ze mam oszukane, ale w tym roku pokazały na co je stać i były piękne. Może u ciebie będzie podobnie?
babka 21:41, 25 paź 2015

Też sugerowałabym posadzenie traw na tle żywopłotu. Na temat "gracków" się już nie wypowiadam, najchętniej wyrzuciłabym te swoje. Ładne kuleczki będą na wiosnę
Ewkakonewka 21:26, 26 paź 2015

Kulki bukszpanowe bardzo ładny zakup, przecież w przyszłym sezonie to pełnowartościowe kulki będą już, nawet nie zauważysz kiedy to się stało
Trawki Ci się śnią, suuuper, chwilo trwaj