Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Kasya 08:43, 22 paź 2015

popcorn napisał(a)
Nie podpisałam bo dziura w pamięci w każdym razie drzewo, wielkie i rozłożyste docelowo, do przesadzenia na miejsce ostatniego pochówku kotki odm Aurea... mam, glediczja trójcierniowa.

No właśnie tak pomyślałam bo chciałam taką, śliczna jest, można jesj troszkę koronę formowac
popcorn 08:43, 22 paź 2015

mam nadzieję
ren133 10:04, 22 paź 2015

A dlaczego glediczja do eksmisji?
popcorn 10:06, 22 paź 2015

Bo tu mam pęcherznicę Diabolo i oba się nie zmieszczą, a w rogu nowej działki mam miejsce
Margarete 12:10, 22 paź 2015

ŁAdnie wyszło z tymi klonikami i buksami, a jak jeszczze wykonczysz korą i na wiosne wyjdą Krzysztofy to bedzie miodzio
To jest tu przy wejsciu po lewo wchiodząc do ciebie do domu ?Tak ?

Czy moge do ciebie wpasc w sobotę ? jaśli tak to o której najlepiej ?
popcorn 12:13, 22 paź 2015

Małgosiu, tak to na lewo od wejścia.

A niedziela, plis? Sobotę mam w rozjazdach...
ew. każdy dzień w tyg. po 16tej. Niemniej planowałam Ci jutro przerzucić worek z bodziszkami przez płot
Margarete 13:04, 22 paź 2015

popcorn napisał(a)
Małgosiu, tak to na lewo od wejścia.

A niedziela, plis? Sobotę mam w rozjazdach...
ew. każdy dzień w tyg. po 16tej. Niemniej planowałam Ci jutro przerzucić worek z bodziszkami przez płot

Ok to zajrze w niedziele, a moge dopołudnia ? koło 10.30-11.00 ?
popcorn 13:04, 22 paź 2015

zapraszam
Margarete 13:06, 22 paź 2015

popcorn napisał(a)
zapraszam

Bede
popcorn 18:38, 22 paź 2015

Jupi! w miarę skończyłam rabatę po brzoskwini; znaczy się bez boków - wymyśliłam ze zostawię, jako zapory anty wiatrowe/zimowe. Do wykopania sa 2 róże Meillanda, 1 pomponella, 1 rozplenica, miskant zebrinus - musi czekać na wiosnę. A po lewej róża pilgrim (sporawa), rozplenica, 10 buksow- obwódka narożna ok 45 cm wysokości, ciemiernik i bodziszki wspaniale. Boje sie ruszać żeby ich nie zabić, zresztą nie mam miejsca żeby je przesadzić. No i kulek buksowych z 10 mi zostało do zagospodarowania, coś jeszcze wymyślę

Dosadziłam resztę trawek prairie fire, zostały mi 4 ostatnie bidy takie...
zmieściłam tamże tez kilka małych kulek buksowych spod morwy. Pomiędzy zmieściło się ze 30 Krzyśków (co ja zrobię z resztą? Przesadziłam tez 3 niewielkie morning lighty na tyły tej rabaty, jest miejsce jeszcze na dwa, ale to wiosną - bo musiałabym podzielić duży egzemplarz. Całość wysypałam kora, zabrakło mi ze 2 worki.

Przyszła agrotkanina, 50 mb szerokości 1,6m, 10 metrów dla sąsiadki, reszta moja jeden pasek pod truskawki, ok 10mb, a reszta (ok 30 mb) na połowę i do wyłożenia międzyrzędzi między winoroślami a porzeczkami/jagodą kamczacką, i następny rząd między porzeczką/jagodą kamczacką a borówkami amerykańskimi. Boję się chwastów, mam nadzieję jakoś pomoże mi ta czarna szmata je opanować...

Zaczelam tez rycie pod truskawki, z 16m2 moze ze 3m2 udało mi się skopać potem jeszcze obornik - trochę mało mam, bo tylko 1,5 worka, dodam trochę kompostu, przegrabkuję, nakryję szmatą naciętą odpowiednio i sadzę truskawki. I w zasadzie plan na jesień wykonany

Potem jak jeszcze pogoda pozwoli, czyli w przyszłym tygodniu, podzielę może hosty - powoli nie widać która jest która, wszystkie żółte i brzydkie... i rozsadzę - za śliwką i pod betonowym płotem w miejscu skąd zabrałam borówki amerykańskie. uff

a potem jak jeszcze będzie pogoda, to sobie coś znajdę jeszcze

W sobotę po kompost do kompostowni się wybieram i po żwirek do nowego akwarium - nie mogę przeprowadzić ryb ze starego bo nie mam podłoża.. starego nie chcę bo brudne..