Tego jegomościa ratujemy, znaleźliśmy przy drodze, transport nie był łatwy ale udało się i chyba przeżyje bo puszcza młode przyrosty.
Gorzej niestety z olbrzymią Thuja, którą już dostaliśmy. Mimo to wciąż o nią walczymy.
W tym roku planuję zagospodarować plan przed schodami wejściowymi i na pewno się z wami podzielę zdjęciami.
Dzięki Wszystkim za kibicowanie Cisy posadzone
Nie mam za bardzo zdjęć z samego sadzenia, bo nie nadążałam za myślami eMa
Zdjęcia z dedykacją dla Toszki, pomysłodawczyni projektu
Leżą żołnierze - miski
Tak wygląda qpa, dziwnie, nic nie śmierdzi, typowy kompost. Każdy miś dostał całą taczkę qpy wymieszanej z mączką, dolomitem i ziemią rodzimą. Ph ziemi mamy 6.
Ta róża ma w sobie coś magicznego Jest niesamowita.
Niezłe zakupy poczyniłaś ....ale teraz będziesz musiała to wszystko posadzić he he
Ja sobie kupiłam kilka paczek Queen of Night bo w zeszlym roku one sprawdziły sie u mnie najlepiej. Krokusy i szafirki juz sobie daruję
Ależ ona cudna...
Witaj Karolcia, wpadłam od Ewy zerknąć na twoją Jude i... zostałam na dłużej pobuszowałać po wątku.
Black tower mocno ci się rozrósł, jakie on ma stanowisko? Mój siedział chyba w zbyt dużym cieniu i mizerota jest. Właśnie go do doniczki wysadziłam i szukam miejscówki.
Lilak Meyera na pniu - zazdroszczę, teraz sama bym taką opcję wybrała. Mam wersję krzaczastą i bardzo mocno się rozrasta. Co roku muszę sporo go ciąć ale nie wyrzucę bo pachnie na wiosnę pięknie, z daleka go czuć.
Poziomki u mnie opanowały całą rabatę na 3 metry, pod malinami także. Mocno przez odrosty się niepostrzerzenie rozeszły. Starsze naturalnie same się wymieniły na nowe.
Podoba mi się bardzo twój busz. Ja też taki lubię. Pozdrawiam i będę zaglądać, Jude i resztę podglądać.