Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:19, 04 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu co to za niebieska piękność i jakiej jest wysokości?
Wiązówka teraz powtarza u Ciebie kwitnienie?
Lavender wymiata ile już ją masz? Ja mam Pashminę i Pink Flower (od tego roku) i widzę, że muszę poszukać miejsca na Lavender
Ogród, mydło i powidło. 23:14, 04 sie 2016

Do góry
Zachwycona moim klonem palmowym i tym jak przetrwał zimę dokupiłam jeszcze kilka wczesną wiosną a tymczasem późne przymrozki załatwiły mi tego pierwszego ale już się zaraziłam i nie odpuszczę jak mi nie przetrwają to za kilka lat znowu spróbuję

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 23:12, 04 sie 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
A teraz prezentuje moja rabatkę frontową:

Uporządkowana, symetryczna rabata - ciekawa
Ogród pod sosnami 23:08, 04 sie 2016

Do góry
ANNA1976 napisał(a)

Mam taki okaz do podziału, może jutro spróbuję

Odwagi - to nic trudnego Duży, sztywny nóż i do dzieła
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:08, 04 sie 2016

Do góry
Dziękuję dziewczyny, ogródek odpłaca teraz za moje staranie od wiosny.

Borówka jeżeli jest posadzona w kwaśnej glebie i ma dużo wilgoci, powinna owocować corocznie.

A u mnie wybarwia się wrzos.

Co i jak? Nowicjuszka 23:07, 04 sie 2016

Do góry
A masz, babo!

Moje żwirowe poletko, oczywiście do przeróbki, bo np. Dereń Kelseyi mnie zaskoczył wielkością i się pokłada na inne. Zresztą tego derenia chyba bym jeszcze dosadziła, bo jest od sasa do lasa. W tym roku rośnie też tam fasolka, bo musiałam wysiać i nie było gdzie te kilkuty drzewa to bez czarny, z którym się żegnam, bo, choć piękny, ma bordowe liście, to wysiewa się na maksa, tak jak widoczna dalej krwawnica. Bez już przycięty, kazałam mężowi ciachnąć, bo owoce wisiały.

Trawa nie skoszona, chwasty za płotem korzystają z mojego podlewania, cisy już też wołają o pomoc, a z tydzień temu tam pieliłam, samo życie

Ja dzis w upale pracowała, ale co chwila przerwa na piwo
Tu ma być ogród :) 23:05, 04 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Macham pierwszym kwiatkiem zawilca Honorine Jobert

Ale Ci zazdroszczę Zastanawiam się czy moje w ogóle w tym sezonie zakwitną marne takie jakieś są ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 04 sie 2016

Do góry
I żeby nie bylo tak kolorowo ... chyba mam problem z grabami ... zauważyłam ostatnio, że nie przyrastają za wiele i mają część takich przyschniętych i zwijających sie liści Wiecie może co to może być i jak z tym sobie poradzić?
Kolorowy ogród na piasku 23:00, 04 sie 2016

Do góry
Na jednym ze zdjęć Danusi jest moja nowa różyczka z wiosennego zakupu. To pnąca róża Rosengarten Zweibrucken o pięknym purpurowym kolorze, nie mniej uroczym zapachu, bezkolcowa i często kwitnąca małymi bukiecikami. Cieszę się z jej zakupu, bo zapowiada się bardzo dobrze.

Działeczka Asi :) 22:58, 04 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Popatrz u Makusi - wyszło jak wyszło (piszę o planie), Martuś w realu przemśliwała i dałyśmy wspólnymi siłami radę.

No rzeczywiście Marty plan wymiatał
A buda od psa była bardzo profesjonalnie naszkicowana
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:58, 04 sie 2016

Do góry

woda w tujach
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:57, 04 sie 2016

Do góry
narożna rabata z przodu domu
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:56, 04 sie 2016

Do góry

a tak wyglądało podczas tej samej ulewy u sąsiada, nie stała w ogóle woda, po pary dniahc kosił tez młody trawnik, dodam że my mieszkamy tu od paru lat a sąsiad dopiero co wybudował dom i niedawno równali mu catem działkę. Tez takie samo gliniaste podłoże, tutaj wszyscy sąsiedzi takie mają, ale u nikogo nie stoi woda. Dodam, że u nas też nigdy wczesniej nie stała.
Borówcowy raj 22:56, 04 sie 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Nie wiem dlaczego mój sad zachowuje się jakby była jesień. Wiśnie prawie gołe, a jabłonie jabłka pozrzucały, jeść nie będzie co. Czereśnie tak samo.

Do rabaty z iglakiem dodałam kocimiętkę. Kot się cieszy, a ja mam fioletowo.

W tle przebijają się białe karłowe hortensje. Za rok może będzie je widać bardziej.

U mnie to samo A brzoskwinie zastopowały w polowie wzrost owoców i ani drgną dalej....przecież nie dojrzeją bo nie zdążą A to ich pierwsze owocowanie. Chyba będzie wczesna zima w tym roku.
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:54, 04 sie 2016

Do góry

Tak to wyglądało podczas mega dużej ulewy
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:54, 04 sie 2016

Do góry

z przodu domu od ulicy widać że tył działki został znacznie zaniżony, z przodu woda nie stoi, choć takie samo jest podłoże na calej działce, dopiero mniej więcej od połowy boku działki już idzie spadek do tyłu działki
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 22:52, 04 sie 2016

Do góry

Tył domu, jak kazaliśmy dowieżć ziemi, to widać że tu między rabatą z pieńkami a tarsaem nie ma wody bo było wyżej, a na środku zrobili jakby dół i stąd ta woda się chyba tam gromadzi...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 04 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Na tych zdjęciach jest
Ogród pod sosnami 22:42, 04 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
teraz tez możesz ostrym nożem podzielić pomiędzy liśćmi (nóż dezynfekujesz za każdym razem). Sierpień to doskonały czas na prace z bylinami.

Mam taki okaz do podziału, może jutro spróbuję

Znowu na wsi 22:38, 04 sie 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Haniu, widziałam, czytałam. Trochę mi smutno że nie mogłam być z wami. Na pewno będzie okazja żeby się spotkać.

Beta, tyle jest ciekawych miejsc, których nie znamy. A one się przed nami ukrywają

Beata, oj najeździłam się najeździłam. A ja jeździć bardzo lubię.

Moje nowe nabytki: róża Ghislaine de Felgonde

i powojnik Princess Diana

Jolu ciekawą miałaś wycieczkę i owocną
Twoje zakupy były kiedyś na mojej liście ale jakoś tak się składało, że nie nabyłam ich a teraz już nie bardzo mam miejsce i priorytety się zmieniły. Będę je więc u Ciebie oglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies