Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:08, 03 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Koniecznie drzewo, żeby tamte budynki zasłaniało na wejściu

Kochane pomóżcie-różowe to berberysy? zielona grubsza linia-buszpanowa obwódka?zielone kulki-bukszpany? pomóżcie mi
Moja "przyziemna" :) pasja 23:05, 03 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wow! Niech mi bukszpany grzyb wyniszczy posadzę pod incrediball rozplenice

No wiesz!!!!

Działka prawie w Borach Tucholskich 23:01, 03 sie 2016

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:00, 03 sie 2016

Do góry
Rzut oka do tyłu na rabatę południową i można już przejść koło rabaty zachodniej, gdzie ponownie zakwitł zawciąg nadmorski

Napotkałyśmy dwa dziwne duety. Jeden firletki z facelią, a drugi hortensji z żurawką. Spodobały się nam.

Jaka ta trawa wyrośnięta. Koniecznie trzeba ją skosić. A co tam rośnie?

Jabłuszka, które miały być oliwka zieloną, czyli papierówką oraz jedyna (z kilkunastu zakupionych) lilia różowa. Oj dolo ogrodnika! Nawet zakupów nie możesz być pewny.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:59, 03 sie 2016

Do góry
trzecia

czwarta

i piąta

jak się rozrosną zasłonią to co o tej porze brzydkie.....pod warunkiem, że nie zapomnę na zimę okryć
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:58, 03 sie 2016

Do góry
Waldbrunn kupiony w 2010r

jej maleńkość Blue Planet bardzo wolno rośnie

świerk Brewera nareszcie nabiera wigoru
Z południa Polski - ogród Marzeny 22:55, 03 sie 2016

Do góry
Oto moje dokupione tawuły Golden Princes oraz rozplenica Hameln
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:54, 03 sie 2016

Do góry
A nie byłabym sobą gdybym tej lobelii nie podzieliła Mam teraz całe 5 szt i nawet nie zwiędły
pierwsza

druga
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:52, 03 sie 2016

Do góry
Jolu, Ważne, żeby w sierpniu nie miały sucho. Bo wtedy są inicjowane pąki kwiatowe na drugi rok.

Do tej pory zebrałam 2 ogromne wiadra owocu, a jeszcze ze dwa się uzbiera do końca owocowania.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:50, 03 sie 2016

Do góry
Takie robale znalazłam na bukszpanie
Jak dostały światła udawały martwe. Wyginało śmiało ciało. Co to takiego? Ma ktoś z Was pomysła???
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:49, 03 sie 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Olu no pięknie masz ! a trawnika to Ci zazdroszczę przeokrutnie

O trawnik eMuś dba, to jego duma Fajnie, że się u mnie Tobie podoba Olu. Cieszą niezwykle słowa uznania od takiej pedantki jak Ty

beta napisał(a)
Ale tu ładnie...Olu cudnie masz...donica tarasowa pięknie obsadzona....ciurkadło bardzo mi się podoba...i ogólnie klimaty tarasowe bardzo w moim guście...pozdrawiam

Beatko, zauważyłam że mamy podobne gusta Cieszę się, że udało mi się stworzyć miejsce, które nie tylko mnie się podoba. W końcu uczyłam się od najlepszych Buziol

siakowa napisał(a)
pięknie!!! Trawniczek robi piękneeeee tło!!!! viva ci nie przygłuzsza róży widze. czy jedna sztuka vivy jest tez posadzona za rózą jakby w drugim rzedzie czy obok tylko? chyba niezrozumiale to napisałam

Kasiu, Posadziłam lawendę w sporej jak mi się wydawało odległości ale i tak kwiaty sięgały róży. Trzeba mieć na uwadze, że viva ma bardzo długie witki. I chyba jednak nie zrozumiałam o co pytasz więc pokażę na zdjęciu. Lawenda po cięciu:

kosolka napisał(a)
Olu, jest obłędnie! Podziwiam każde zdjęcie z osobna. Gratuluję!

Dzięki, cieszę się niezmiernie Gdyby jeszcze pogoda deszczami i wichurami nie psuła aranżacji każdego dnia to byłoby idealnie
Jesdnak mój ogródek w porównaniu z Twoim to bida straszna. Tyle kwiecia u Ciebie że szok Pozdrawiam

Juzia napisał(a)
O wow!

Buziak Juziak *

iwka napisał(a)
Ola Ty masz tak klimatyczny ogród, cudny Na forum jest dużo cudeniek, ale dla mnie Twój ma jakąś taką głębię, jest taki romantyczny
.

No takiego komentarza to się nie spodziewałam, niesamowicie miło mi się zrobiło Iwonko Wiesz, romantycznie może i by było gdyby nie uciążliwi sąsiedzi ... Ale i tak się cieszę

Szerszy kadr

yolka napisał(a)
Kąciki ogrodowe zachwycające, ale zdjęcia też potrafisz zrobić ładne

Jolu Ty to wiesz jak przyjemność sprawić Dziękuję
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:45, 03 sie 2016

Do góry
Witam Potrzebuję pomocy, bo w głowie pustka ogrodowa..... Mam do zrobienia rabatę pod oknem kuchennym, blisko tarasu, od strony zachodniej. Mam tam i cień i słońce. Chciałabym wykorzystać hortensje Limelight i żurawki Marmalade. W I wersji był pomysł wysypania tego miejsca kamieniami i posadzenie w nich tylko lawendy. Może i fajnie, tylko lawenda już mi dawno przekwitła. Później zrodziła się wersja nr 2, żeby wykorzystać to co mam, czyli hortensje (do wyboru po 2 szt.Limelight i Vanillie Fraise) oraz żurawki (jak na razie z podziału mam 23 ładne doniczki). Mogę też dołożyć Perowskię. Stożki, kulki bukszpanowe? Trawy? Róże? Miłorząb na pniu? Rabata ma w środkowych miejscach +/- 2m na 4,5m. Trochę odchodzi na opaskę przy domu i na opór betonowy wylany od strony położonej kostki.

Mój dylemat widziany z różnych stron...... Aha, i jeszcze dodam, że w tym miejscu jest taki mały korytarz powietrzny, żeby nie było tak łatwo

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:44, 03 sie 2016

Do góry
Jeszcze za wcześnie na odpoczynek

Ruszyłyśmy w stronę wirażu

Przyjrzałyśmy się wrzosom i pierisom

Na lewo kwitła Rhapsody in blue, a troszkę dalej znalazło się miejsce dla sadźca

Coś jeszcze, coś więcej... 22:43, 03 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Tu będą zmiany

The Fairy wymieniasz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:41, 03 sie 2016

Do góry
Największy miał być na mostku, ale tu mu lepiej

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:38, 03 sie 2016

Do góry
Malizna wylądowała w oknie

Średniak umieszczony kompletnie gdzie indziej niż miał być
postanowił się wdrapać na wyżyny by mieć lepszy widok na ogród
Ogródek Ewy 22:37, 03 sie 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Nie mogę się doczekać efektu koncowego!

Będzie podobnie jak z drugiej strony.

Hortensjada 22:34, 03 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Bożenko co to za różyczki? Czy one w pomarańcz lekko wpadają?
Cuda masz w ogrodzie, godzinami się można przyglądać .
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 03 sie 2016

Do góry
Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję ... ale sami wiecie jak to jest ... nie dość, że praca, dom, rodzina i ogród to jeszcze pies Chociaż, muszę przyznać, ze nie jest tak źle jak myślałam Tosia mogłaby się wykazać większym zainteresowaniem lekcjami jakie daje jej córka ale i tak nie narzekamy ... wiadomo taki maluch potrzebuje czasu ... ogólnie jest ciekawa światem, żywotna ... no po prostu nie da jej się nie lubić
Dzisiaj nawet udało mi się zrobić temu słodziakowi fotkę

Kosolkowa Pasja 22:34, 03 sie 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies