A co tam w mikro ogrodzie ??
Dziś był u mnie na śniadaniu fruczak gołąbek nisamowita ćma..podobna do kolibra...i zamiast fruwać nocą , to on woli o świcie lub zmierzchu dziś musiał być baaardzo głodny nawet mną się zbytnio nie przejmował wcinał sobie całkiem spokojnie wiciokrzew to jego stołówka
Cały czas wzdycham i powracam do tego widoczku...wczoraj przy ognisku zaczęłam eMa urabiać na wgłębnik przy naszym dodatkowym tarasie (ciągle faza marzeń) - powiedział: "za rok" -yupiiii- to już lepiej brzmi niż "pomyślimy"
To jest mój miszmasz Czyli to co kupiłam przed ogrodowiskiem, albo dostałam i nie za bardzo wiem gdzie to dać i tak to sobie rośnie.
Dominiko przejdę dziś i zrobię zdjęcia wszystkim moim hortensja i napiszę nazwy jakie to niby kupowałam, bo jestem już z tego wszystkiego głupia. Chciałabym wiedzieć co mam, bo hortki różnie rosną i kwitną, a to jest ważne jak je sadzisz. Hmm ....
Basiu, jaką masz odmianę jeżyny ? Wyglądają na duże owoce. Ja w tym roku posadziłam odmianę Polar i ma jeden owoc W tym roku ominął mnie smak nowego agrestu ( podobnież pyszny ) teraz dojrzewają gruszki Alfa i jeszcze mam dwie śliwy Uleny i też nie poznam ich smaku. Dopiero we wrześniu będę mogła jeść surowe owoce, szkoda.
Tereniu, rozumiem, ze to chcesz dać na rabacie przy szmaragdach?
Bo jeśli tak, to fajnie by było zrobić żwirową wyspę z kamieniem z trawami w roli głównej.
Mógłby być wysoki miskant, np. Gracilimus, albo ładne dwie rozplenice, np. Moundry, do tego koniecznie 3 kulki bukszpanowe, może uda ci się dostać 3 różnej wielkości. Ja swoje robiłam z dwóch bukszpanów wsadzonych razem i ciętych potem na kulki. Mam drugi roki są już ładne kuleczki. Do tego rozrzucone trawki, niskie jakieś careksy...
Trawki z czasem by się ładnie rozrosły. Możesz dać więcej kolorów trawek.
Piękna róża i po raz kolejny potwierdza się stwierdzenie, róże dopełniają się w kompozycjach z clematisami....masz więcej takich fotek?
Rutewka bardzo mi się spodobała