Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zgodzie z naturą

W zgodzie z naturą

Kindzia 10:32, 10 paź 2016

Ale łany marcinków! Lubię je bardzo
Moje praktycznie niewidoczne, nie mam gdzie ich posadzić na widoku...
Czekam na skończony obraz, będzie cudo!
elka_ 22:14, 10 paź 2016

Kasik napisał(a)
Wpadam z rewizytą, zachwycam się ogrodem, warzywniakiem no i pięknym haftem. U nas w domu mama bardzo dużo haftowała, a i ja coś tam robiłam. Jeden obraz mamy wisi u mnie w domu na honorowym miejscu.
Twój jest tak romantyczny- po prostu piękny.

Dziękuję za zachwyty, mój ogród wiele potrzebuje, żeby był piękny, dowiedziała się o tym, kiedy trafiłam na to forum

To miło, że potrafisz uszanować pracę mamy Może i moje hafty kiedyś zawisną na honorowym miejscu

zawitka napisał(a)
Elu zachwycona jestem ogrodem bo kolorów w bród.A haft no no nie powiem masz co robić --jest piękny .Pozdrawiam

Halinko, haft nie wiem kiedy będzie skończony, bo znów siedzę na forum, które zabiera mi mnóstwo czasu

iwka napisał(a)
Elu jaki piękne kolorki jesienne i winogronem się poczęstowałam, tak łapczywie jadłam, że teraz nie wiem czy usnę

Iwonko, to było nierozsądne objadać się winogronem po północy
Mam nadzieję, że jednak jesteś wyspana

wrobelki napisał(a)
Jak ładnie winorośle obrodziły

Justynko, jeśli chodzi o winorośle, to jeszcze muszę się dużo nauczyć, ale muszę przyznać, że z roku na rok owoców mam coraz więcej

Makusia napisał(a)
Elu, sama przyjemność zatrzymać się w Twoim ogrodzie w poniedziałek rano, gdy za oknem szarówka i pochmurno, a u Ciebie ogród jeszcze skąpany w słońcu

Cieszę si, że udało Ci się zażyć trochę słońca w moim ogrodzie na zdrowie Martusiu

jolanka napisał(a)
Jesień rzeczywiście już przyszła, ale u Ciebie sloneczna, u mnie ponuro

U mnie dzisiaj całkiem znośny dzień, nawet słońca troszkę było, pracowałam nad nową rabatą niebawem pokażę zdjęcia

Kindzia napisał(a)
Ale łany marcinków! Lubię je bardzo
Moje praktycznie niewidoczne, nie mam gdzie ich posadzić na widoku...
Czekam na skończony obraz, będzie cudo!

Marcinki, to chyba jedne z piękniejszych kwiatów jesieni i właśnie w łanach najlepiej wyglądają
Obraz... skończę... nie wiem kiedy, bo siedzę na forum
elka_ 22:31, 10 paź 2016

Dzisiaj pracowałam nad nową rabatą, na razie nie ma co pokazać , ale mam kilka zdjęć jesiennego ogrodu

Oto tegoroczne dynie, kilka już zmieniło właściciela

jabłuszka się czerwienią

i grzyby rosną

bluszcz niedługo pokaże owoce, będą ptaszki miały używanie , dla człowieka niestety bardzo trujące jak cała roślina

hanka_andrus 15:21, 12 paź 2016

Elu, Piękny okaz bluszczu! No i grzybki zobaczyłam, To są czernidłaki ozdobne. Niejadalne
anbu 15:22, 12 paź 2016

Ale super dynie, tej jesieni wyjątkowo nam smakuje zupka z dyni Mniam ...
Iwk4 19:29, 12 paź 2016

Witaj Elu. Dziękuję za bardzo miłą wizytę u mnie
Masz bardzo ładne zakątki w ogrodzie. Nie widziałam jeszcze owoców bluszczu. Mój nie ma owocków...
Marcinki faktycznie te same. Piszesz, ze ekspansywny. Hm, właściwie mogę napisać, ze owszem, się rozkrzewia, ale w tym roku latem likwidowałam jedną wielką kępkę i wystarczyły ręce, by wyrwać wszystko. Nie było żadnego problemu z pozbyciem sie go. Można go ograniczać

Mamy też taką samą irgę

Widziałam twój obraz. Cudnie malujesz igłą. Wiem, ile cierpliwości wymaga, bo kiedyś haftowałam. Od kilku lat już nie daję rady. Niedowidzę
Ta Dama na obrazie - nawet, gdybyś teraz przerwała haftowanie, ślicznie by wyglądała oprawiona w ramki

Sprzedajesz swoje obrazy, czy tylko na własny użytek?
Milka 14:06, 13 paź 2016

piękną masz jesień Elu chyba na bluszczu kwiecie zetnę, bo potem z tych owocków pełno siewek, u ciebie też?
elka_ 23:36, 13 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)
Elu, Piękny okaz bluszczu! No i grzybki zobaczyłam, To są czernidłaki ozdobne. Niejadalne

Hanusiu, twoja wiedza jest bezgraniczna- "czernidłaki ozdobne"- w życiu nie spotkałam się z takim grzybkiem

Bluszcz ma kilkanaście lat, kiedyś był tam wybieg dla kur, ciągle go obskubywały, odkąd kurki znikły, rośnie jak szalony

anbu napisał(a)
Ale super dynie, tej jesieni wyjątkowo nam smakuje zupka z dyni Mniam ...

Zupkę też lubimy, ale na pierwszy raz upiekłam Pumpkin Pie czyli amerykański placek dyniowy Synowa stwierdziła- "dooopy nie urywa"

Iwk4 napisał(a)
Witaj Elu. Dziękuję za bardzo miłą wizytę u mnie
Masz bardzo ładne zakątki w ogrodzie. Nie widziałam jeszcze owoców bluszczu. Mój nie ma owocków...
Marcinki faktycznie te same. Piszesz, ze ekspansywny. Hm, właściwie mogę napisać, ze owszem, się rozkrzewia, ale w tym roku latem likwidowałam jedną wielką kępkę i wystarczyły ręce, by wyrwać wszystko. Nie było żadnego problemu z pozbyciem sie go. Można go ograniczać

Mamy też taką samą irgę

Widziałam twój obraz. Cudnie malujesz igłą. Wiem, ile cierpliwości wymaga, bo kiedyś haftowałam. Od kilku lat już nie daję rady. Niedowidzę
Ta Dama na obrazie - nawet, gdybyś teraz przerwała haftowanie, ślicznie by wyglądała oprawiona w ramki

Sprzedajesz swoje obrazy, czy tylko na własny użytek?

Zrobię zdjęcie owoców bluszczu, to zobaczysz

Masz rację, że marcinki łatwo można ograniczyć, a nawet trzeba

Irga bardzo mi się podoba,, chociaż na początku trochę przerasta chwastami, ale jak już się rozkrzewi, to jest Ok!

Dziękuję za uznanie haft wciąga, jak puzzle i daje dużo satysfakcji szczególnie kiedy podoba się oglądającym.
Haftuję na własny użytek, bądź dla rodziny, nie sprzedaję, czasem jakieś drobiazgi

Milka napisał(a)
piękną masz jesień Elu chyba na bluszczu kwiecie zetnę, bo potem z tych owocków pełno siewek, u ciebie też?

Irenko, że siewek nie zauważyłam, raczej walczę z odrostami, bo pożarłby cały ogród
elka_ 23:40, 13 paź 2016

Buziaczki na dobranoc ślę i jeszcze kwitnący złotlin
kamila66 10:02, 14 paź 2016

Eluniu u Ciebie, także piękne i kolorowo Owoce obowiązkowe