Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

jankosia 22:22, 13 paź 2016

anna_t napisał(a)

na jakie zakrycie szamba czekałaś? napisz o czym myslisz na to szambo.
zgadza sie szambo mam na froncie. tam ma być trawkowo, biało bylinowo i kostkowo. śś są i większość traw i bylin. zastanawiam sie tylko co z tym szambem bo jakoś mi nie gra zimozielona kostka tak blisko śś, no chyba ze by gdzies sensownie trzecią ulokować..
na tarasie juz mam docelowe stalowe ze szklanym blatem, w altanie bedzie podobnie.

Gdzie szukać foty w szerszej perspektywie i planiku na to?
Makao_J 22:27, 13 paź 2016

Widziałaś że biały rdest też jest???
jankosia 22:49, 13 paź 2016

Dobra, Ania, nie bij jak zobaczysz czerwień

Wiadomo, że nie taki układ (bo jestem leniwa i nie chce mi się szukać) i nawet nie wiem jak masz posadzone świdośliwy Sorry

Ale czaisz samą ideę? Gdybyś przykryła szambo czymś na wymiar tych twoich kostek i powtórzyła je jako wyniesione rabaty? Wiadomo, ze rysunek ytego nie oddaje bo przysiadłam tylko na chwilkę do stacjonarnego, ale przynajmniej nie miałabyś jednej wyniesionej górki nie wiadomo skąd. Do tego mogłabyś jeszcze dodać sobie te bukszpanowe kostki, jakaś mogłaby nawet się z tą skrzynią stykać.

Czerwień rzecz jasna przesadzona, musiałaby być w tym samym kolorze co masz przy oknach. I teraz najlepsze: pasowałaby do redestu
I dlatego też pytałam o meble czy raczej materiał z jakiego planujesz bo skrzynie musiałyby być albo drewniane, albo metalowe albo ... murowane?

Nie wiem, luźny pomysł

Ja wolałabym ciemną szarość z kolorem drewna, ale to ja
AnnaCh 08:53, 14 paź 2016

Wow. Monika
Super pomysł
iwka 08:57, 14 paź 2016

Monika super pomysł, już jakiś czas temu podsunęłam Anie czerwone elementy w ogrodzie

Ania tu masz jeszcze rdest u Vivy, Magnoli, Ewy Pszczelarni, i Motylka

anna_t 16:07, 14 paź 2016

jankosia napisał(a)

Gdzie szukać foty w szerszej perspektywie i planiku na to?

plan jest na str 882
anna_t 16:07, 14 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Widziałaś że biały rdest też jest???
anna_t 16:10, 14 paź 2016

jankosia napisał(a)
Dobra, Ania, nie bij jak zobaczysz czerwień

Wiadomo, że nie taki układ (bo jestem leniwa i nie chce mi się szukać) i nawet nie wiem jak masz posadzone świdośliwy Sorry

Ale czaisz samą ideę? Gdybyś przykryła szambo czymś na wymiar tych twoich kostek i powtórzyła je jako wyniesione rabaty? Wiadomo, ze rysunek ytego nie oddaje bo przysiadłam tylko na chwilkę do stacjonarnego, ale przynajmniej nie miałabyś jednej wyniesionej górki nie wiadomo skąd. Do tego mogłabyś jeszcze dodać sobie te bukszpanowe kostki, jakaś mogłaby nawet się z tą skrzynią stykać.

Czerwień rzecz jasna przesadzona, musiałaby być w tym samym kolorze co masz przy oknach. I teraz najlepsze: pasowałaby do redestu
I dlatego też pytałam o meble czy raczej materiał z jakiego planujesz bo skrzynie musiałyby być albo drewniane, albo metalowe albo ... murowane?

Nie wiem, luźny pomysł

Ja wolałabym ciemną szarość z kolorem drewna, ale to ja

Monika dokładnie o takim czymś cały czas piszę, zastanawiam sie tylko z czego te kostki zrobić. bo część to trawy, byliny i zimozielone ale na pokrywe szamba i jakas na powtórzenie moglabyby z czegoś. tylko jak to zrobić...?
jankosia 16:18, 14 paź 2016

Jestem w ogrodzie więc nie podyskutuję ale ja bym poszła w metal i masywne śruby żeby nawiązywało do konstrukcji pod zadaszenie. Teścia musiałabyś chyba wtedy poprosić co?

Takie troszku industrialne konstrukcje plus miękkość bylin i traw... Ech
Styropian oklejany tynkiem to dla mnie prowizorka i o ile na pokrycie szamba by wystarczyło (no chyba że odleci wcześniej) to donic z tego nie zbudujesz bo ile ci to pociągnie? Sezon? Dwa? Sama musisz się zastanowić jakie materiały lubisz i będą ci odpowiadały a wtedy kompozycyjnie i konstrukcyjnie pomyślimy Chyba raka kolejność lepsza
anna_t 18:18, 14 paź 2016

iwka napisał(a)
Monika super pomysł, już jakiś czas temu podsunęłam Anie czerwone elementy w ogrodzie

Ania tu masz jeszcze rdest u Vivy, Magnoli, Ewy Pszczelarni, i Motylka

pamiętam
przeglądam watki to chyba Ewa Pszczółka nas zaraziła rdestem