Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 21:44, 02 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Oj Bogusiu, jak ja bym chciała dorwać ten stolik w swoje ręce . Wiesz, że uwielbiam spacerowacpo Twoim ogrodzie, prawda?
...dzisiaj inne grzybki...byłam w innym miejscu...mały spacer brzegiem lasu...ale prawaczek zdrowy...i odpowiedni rozmiar też...
Atacama pod lasem 21:44, 02 sie 2016

Do góry
chagall napisał(a)
Wszystko mnie boli, nie wiem jak jutro wstanę z łóżka, ale cel został osiągnięty
Wyplewiłam ugór przed domem, dokupiłam 6 hortensji, przygotowałam dołki i podłoże, posadziłam i obfociłam - oto mój pierwszy (poza szmaragdami) szpaler

Bardzo ładne hortki
Pozdrawiam
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:43, 02 sie 2016

Do góry
Hej, imienniczko
Troszku mnie nie było, a tu takie zmiany
Powaliła mnie na kolana ta fotka - prosto, elegancko z klasą. mistrzostwo
I znów mnie nachodzą myśli, by te moje zakole prostować...

beata_m napisał(a)

tak tak to the beatles (widok z góry na całą rabatkę)

Hortki, mimo że lezące, mają swój urok. Nie połamały się? To wstaną, jak obeschną Pamiętam, ze moje w zeszłym roku, jak deszcze obfite zapowiadali to przykrywałam folią Sąsiedzi się w głowy pukali ( i wcale im się nie dziwię teraz), jak mnie w akcji widzieli...

Pięknie masz
A, i warzywniczek cudny
Moja działka na Dębowym Lesie 21:42, 02 sie 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
cuduuuuudne

Dzięki

I Dalijki

nowa- tegoroczny nabytek )
W cieniu - zacieniona 21:41, 02 sie 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Zaciekawiła mnie ta Heyes, po prostu śliczna! Gdyby nie podpis z wiązówką bym pomyliła.

Podobna...ale dobrze się ukorzenia i wiosenne patyczki już kwitną...takie maleńkie a cieszą.

Wiśnia piłkowana "Amanogawa" - Prunus serrulata "Amanogawa" 21:38, 02 sie 2016

Do góry
Moja zakupiona niedawno,
mam nadzieję, że za rok zobaczę kwiatki
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:36, 02 sie 2016

Do góry
Proszę znawców o pomoc. Dostałam od sąsiadki
NewLife w ogrodzie 21:34, 02 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Wczoraj znowu pospacerowałam sobie z kosiarką. Na skoszenie trawnika na całej działce potrzebuję około 1 godzinę, 40 minut. To się można zrelaksować na maxa...Uwielbiam to. A jeszcze bardziej uwielbiam widok świeżo skoszonego, pasiastego trawnika.
Po czwartym koszeniu

Stadion narodowy by się nie powstydził!A wiesz, że ja też lubię kosić?Tylko u mnie tak malowniczo to nie wygląda
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:33, 02 sie 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Dziołchy, to dla was - burdello bum bum

A tu mniamnuśna wariacja chodniczkowa-ja się nie dziwię Sebkowi, że chce być burdel-tatą w tej sytuacji.
Ogród na działce 300m 21:33, 02 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ze zdjęcia nie za bardzo widać, wysil się i zrób jakieś inne, podejrzewam, że to migdałek trójklapowy, kwitnie na różowo wiosną??

Nie rób pod drzewkami takich kółeczek z palisadką i białym żwirkiem, to niegustowne jest, można powiedzieć "wiocha" tak się nie robi, a przynajmniej nie w ładnych ogrodach Mówię to z całą odpowiedzialnością i nie masz się obrazić a wziąć do serca.

Biały żwirek to do akwarium, albo na cmentarz, nie do ogrodu.

regeneracja z opisu dobrze wygląda, nie wiem tylko jak wzejdzie, wtedy się okaże.

Generalna rada, naćkane jest, pomiędzy roślinami trawnik, od płotu trawnik, a tak nie powinno być,. a ni ten trawnik am warunki, ani koszenie wygodne. Wytycz rabaty, zdejmij z nich trawnik i nasadź roślin żeby tworzyły kompozycje, a nie był to przypadkowy zbiór roślin, równie przypadkowo posadzonych.
To na razie tyle mądrości ogrodniczch, lecę sadzić ogród

przesyłam trochę lepsze zdjęcie.
Co do żwirku, to nie był to mój pomysł. Kupiłem dom w tym roku.
Wczoraj:
+ oczyściłem częściowo rabatkę przy tarasie z liści, igieł i mchu
Dziś:
+ usuniete dwa drzewka wierzba japońska i jakiś mały iglak
+ usunięta uschnięta róża
+ dosadzona kolejna trawa w kolejnych ubytkach
+ oczyszczone miejsca pod tujami
+ dosadzona trawa w kolejnych miejscach z ubytkami

Cały czas do przodu
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:30, 02 sie 2016

Do góry
Sliczne te Wasze krzaki!!

Moje spostrzeżenie odnośnie niebieskich hortensji.
Przede wszystkim odmiana jest ważna. Mam obok siebie dwa krzaki i jeden zawsze jest niebieski (nie zasilany żadnym nawozem!) a drugi corocznie różowy..

I pytanie. W tamtym roku kupiłam cztery krzaczki, malusie rehny vanille fraise, annabelle, you&me romance, expresion. Niestety w tym roku zakwitły tylko dwie. Wskazówki jakieś? coś robię źle? na dodatek nie wiem na pewno który krzak, jaka odmiana bo zgubione kartki z nazwami
W tej chwili kwiaty ma ta

przekwita jedna albo romance albo expresion, ciężko mi zidentyfikować.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 02 sie 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ta rabata!!! Przepiękna! <3 Mogę spinować?

A widzisz, to jest ten problem z naśladowaniem rabat ze zdjęć

Na tym zdjęciu nałożyły się na siebie dwie rabaty: Półksiężycowa i rondo- oddziela je 2-3 metry trawiastej ścieżki/ Półksiężycowa jest takim szerokim na 2-3 metry i długim na kilkanaście schodkiem. Na rondzie rosną gracilismusy- na zdjęciu robią zwiewne ciemnozielone tło. Na półksiężycowej zaczynając od dołu są azalie po prawej i szałwie omszone po lewej, potem wyżej grupa wrzosów, sosna górska odmiany Pumilo po prawej i świerk cięty w stożek. W środku widać kocimiętkę, bo patrząc na tę rabatę z drugiej strony mamy w jej okolicach różę pomarszczoną. Granice rabat widać tylko wiosną. Potem rośliny się rozlewają.
To zdjęcie z początków czerwca, widać kształt rabaty

To jest to samo miejsce widziane z drugiej strony- widać kamień, a na pierwszym planie kocimiętkę (czerwiec)Tło daje teraz szałwia

Zielonym do góry... 21:30, 02 sie 2016

Do góry
Krakus napisał(a)
no rzeczywiście lawenda Aromatico bo pachnie nieźle nie mam porównania z innymi ale dość intensywny zapach...

a taki oto prezent dostałem rano od Aśki Konieczki ale wypasione dzięki

Piękny prezent!NIc tylko wsadzać
Rododendronowy ogród II. 21:28, 02 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie odpisuję wszystkim ale do wszystkich zajrzałam .Dzięki za pochwały moich motyli. Dzis tylko rózę zostawię.

No piękna różyczka jak i trawniczek, a jak się nazywa? pozdrawiam Bogdziu
U Agi - czyli słońce i piach 21:28, 02 sie 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I stipa uwielbiam ją

Ale masz śmierdziuchowe łany!Mój tata w tym roku też zaszalał ze śmierdziuchami-z własnej hodowli wysadził z 300 sztuk.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:24, 02 sie 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Niesamowity! Kwiat niczym miniaturowa różyczka! Po prostu cudo!
Nie wpadłabym na to, bo inne niecierpki znam, także takie, które z uporem tępić trzeba, bo to pospolite chwasty.

Bardzo łatwo i ten się rozrasta, ja ułamuję gałązkę wsadzam do wody, puszcza korzonki i potem do ziemi a 2 lata temu miałam o leciutkim różu jak znajdę zdjęcie to wstawię a u mnie codziennie pada, dziś od 19.00 i cały czas daje
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:20, 02 sie 2016

Do góry
Pusch na nowym stanowisku ............................................ ale z Joppi nie ryzykowałbym przesadzania

pasiaki w odmianach
Atacama pod lasem 21:20, 02 sie 2016

Do góry
Wszystko mnie boli, nie wiem jak jutro wstanę z łóżka, ale cel został osiągnięty
Wyplewiłam ugór przed domem, dokupiłam 6 hortensji, przygotowałam dołki i podłoże, posadziłam i obfociłam - oto mój pierwszy (poza szmaragdami) szpaler

Ogród Mirelli 21:19, 02 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Nareszcie rozplenice zaczynają - moje ulubione

Piękne są i jakie już duże!Czym je karmisz??
I oczywiście jeżówki-mniam!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:18, 02 sie 2016

Do góry
Dla Siaki niedowiarki, zaczyna się

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies