Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:54, 01 sie 2016

Do góry
HAniu, Dominiko:
żółte, widoczne jedynie na zbliżeniu linie, zrobiłam dla Was na biało

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:51, 01 sie 2016

Do góry

o rany Łukasz jak cudnie!!!!!!!!

W oflisowym ogrodzie 08:39, 01 sie 2016

Do góry
Aktualnie mają nowe przyrosty, ja ich nie cięłam jeszcze

Zielonym do góry... 08:33, 01 sie 2016

Do góry
i z drugiej strony...limki świecą w słońcu...werbane juz 3 kwiatki

Mój zielony azyl 08:33, 01 sie 2016

Do góry
Domek jest w połowie gotowy- synowie robią go po pracy, więc trochę to trwa. Moim zadaniem będzie go pomalować i wkomponować w otoczenie- stanie w lasku.
Zrobiłam już leśne skrzaty, które rozmieszczę pod roślinami, żeby wnuk musiał ich szukać - on ma 2,5 roku.
Jak się z tym uporamy to wrzucę zdjęcia. Musimy zdążyć do 20 sierpnia, wtedy przyjeżdża córka, zięć i wnuk Jaś

Zielonym do góry... 08:27, 01 sie 2016

Do góry
aktualizacja pisałem że kiedyś będzie rabata i w sobotę się zmotywowałem (tzn motywację to mam ale czasu nie)
Vanilki trochę zaróżowione...i posadzonę trochę...kończuyłem jak już ciemno było i nie skończone jeszcze ale cieszy (oczywiście nie zwracamy uwagi na bałaga )

Rozpoznawanie odmian róż 08:26, 01 sie 2016

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Kochani podczas święta róż zauroczyła mnie oto taka różyczka. Jest wysoka i delikatnie pachnie. Wiecie jaka to odmiana?

Po prawej stronie od krzesła.

ta róża to Eden
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:21, 01 sie 2016

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:20, 01 sie 2016

Do góry
Na wiosnę zrobiłam zakupy w ciemno i kupiłam kilka krzaczków hortek po 9 zł.Tanio fajnie ale żadnej nazwy nie było.Uczę się nazw ale nie umiem porównać i dla mnie jak na razie to ...wsie jednakie ha ha
Ogród z rzeźbą 08:18, 01 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Jak zwykle zdjęcia mistrzowskie
To dla mnie jest w stylu WOW
Co to za trawka blisko rzeźby z wysokimi kwiatostanami?
Ogródek na Agrestowej 08:14, 01 sie 2016

Do góry
Hortensje w tym roku oszalały
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:08, 01 sie 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Szałwia zakwitła again

Nie wiedziałam, że dwa razy kwitnie. Śliczna
Widziałam ostatnio zdechłą w ogrodniczym, ale pomyślałam, ze poczekam do przyszłego roku bo w tym roku już nic z niej nie będzie.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 07:57, 01 sie 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
I na koniec mój "pomocnik" Tu skubnie, tam wyrwie...

Jaki słodziaczek cudności po prostu.
Bardzo ładne masz hortensje, zwłaszcza ze ogrodowe. Moje w tym roku bez kwiatów bo wiosną je zmroziło. Dobrze że chociaż liście odbiły.
W oflisowym ogrodzie 07:54, 01 sie 2016

Do góry
elka_ napisał(a)

W Rosarium zrobiłam Sea Foam takie zdjęcie

Eluniu dziękuję
Moja róża ma długie pędy które się czasami pokładają ta u nich miała już kwiaty na krótkich pędach.
Może to kwestia cięcia.
Pogubiłam się po drodze... 07:51, 01 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
powzdycham u Ciebie bo moje mają chwilowa przerwę. przygłuszył je dereń zabierając wode i światło, musiałam przerzedzić a więc....ech
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:50, 01 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dzisiejsze kantowanie

Przed

W trakcie

Po

niczym geodeta
Ogródek na Agrestowej 07:40, 01 sie 2016

Do góry
Pojemniki, doniczki, skrzynie, wazony, po prostu kwiatowe szaleństwo.
Ogródek na Agrestowej 07:33, 01 sie 2016

Do góry
Witam po przerwie, bardzo dawno mnie nie było. A może jeszcze ktoś tu będzie zaglądał? Zdjęcia z lipca 2016. Już widać efekty mojej ciężkiej pracy, jestem coraz bardziej zadowolona z ogrodu. Wiele rzeczy do poprawki ale rośliny w tym sezonie są świetne.
Do raju daleko - u Ewy 07:11, 01 sie 2016

Do góry
U nas dziś od rana pada, wreszcie! Mam nadzieję, że porządnie popada, bo mam dość podlewania. Poleciałam obadać liście Sunday Fraise i są szorstkie! bo mam tę odmianę od niedawna, ale malutką, jeszcze nie kwitła i nie wiem, czy zakwitnie w tym roku.

Ale wczoraj przeszukałam forum i znalazłam sporo postów ze zdjęciami, nie wszędzie SF tak się przebarwiła, nawet się u kogoś przypaliła, sadzona wiosną. generalnie wiele cech się zgadza. Kształt kwiatostanu i płatków, malutkie liście (bo może to nie tylko kwestia rośnięcia w doniczce), krótkie przyrosty, wczesne kwitnienie, szeroki kształt krzewu (pędy rosną bardziej na boki, nie do góry). No i moja jakoś nie zwisa. Rozchyla się trochę na boki, ale zdecydowanie nie wisi. Co w przypadku młodej Grandiflory jest raczej niemożliwe. To teraz musimy zidentyfikować twoją

Ewo, mój ogród mam kilka lat, ale dosc ciężkie warunki, bo mieszkam wśród lak, presja chwastów ogromna, kilka razy miałam takie chwile, że postanowiłam rzucić ten cały ogród w cholerę. No i jeszcze ciężkie przygotowanie rabat, u Miry przedwczoraj wrzuciłam fotkę z moich wykopków https://www.ogrodowisko.pl/watek/5440-co-i-jak-nowicjuszka?page=118

Roślin mam sporo, drzewa owocowe, bo uwielbiamy owoce, teraz trochę przerabiam. Na pewno będę za jakiś czas wrzucać fotki z prośbą o radę

Edit: znalazłam jeszcze fotki z 21 lipca, wtedy widać było, jak się przebarwia:

Rzeczywiście szybko zaczęła różowieć, ale zapomniałam, że zrobiła się aż tak różowa i uznałam, że to nie SF. To, co było różowe jest teraz brązowe. Ale rzuciłam ją na głęboką wodę, bo pełne słońce ma cały dzień.

I większa część krzewu, zobacz, jaką krzywdę jej zrobili, tak wysoko tnąc:

Na szczęście hortensje ładnie odbijają ze starego drewna, więc za rok moja będzie niska, gęsta i śliczna

I SF starzeje się na zielono, Kasia z Bawarii wrzucała fotkę z zielonoróżowym kwiatostanem na stronie futuregarden też są zielonkawe w wazonie. No i ma lekko pachnieć i pachnie nie tak mocno (chyba), jak MC, która, jak wiozłam autobusem, to wszyscy się rozglądali , ale jak się przystawi nos, to zdecydowanie czuć zapach miodowy, dlatego pasowało mi to do Grandiflory, która tez ma delikatnie pachnieć. Dochodzenie zamknięte, cieszę się bardzo, tym bardziej, że ogromnie mi się podoba ta hortensja ze względu na jakość kwiatostanów (regularny kształt, kolory) i niski wzrost

Chcesz patyki do ukorzenienia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies