Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Flower1 20:12, 08 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Witaj Mirellko po przerwie świetne widoczki!zawsze mi się podobają te Twoje trzmieliny na pniu no i hortki też cudnie się przebarwiają. Rabata przy wejściu fajnie się rozrosła, piękne rozpielnice.
asiak 21:34, 08 paź 2016

Trzmielinki śliczne
Anusia 21:46, 08 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Wybrałam te zdjęcia, ponieważ w tym sezonie uwielbiam rozchodniki z trawami. Rozplenicę mam jedną i jest moim 'oczkiem'.
ren133 10:49, 11 paź 2016

Mirelko
Pytałaś o hemoglobinę ... tutaj Toszka przybliżała ten temat, równiez mączki bazaltowej https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1315
ren133 10:51, 11 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Piękne masz te rozplenice
ren133 10:58, 11 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Mirelko, jak M będzie miał dobry nastrój, przy jakiejś niedzieli, zawołaj go przed dom.
Postaw przy rabacie rozplenicowej i zapytaj się go: Dlaczego ta rabata taka fajna? Uważnie słuchaj odpowiedzi. Potem zaprowadź go przed erę przedogrodowiskową i zapytaj: A tu co jest nie tak?
Jak ci odpowie, zapytaj się czy ma pomysł co zmienić? Potem mi napiszesz jego sugestie. To ważne, by to była też jego cząstka.
Zobaczysz, że jak głośno wyrazi swoje myśli, zgodzi się na zmiany.
A my przez zimę zaplanujemy wszystko.
Dobrze, że aurera dopiero wiosnæ chcesz dokupić. Albo będzie ich więcej, albo zrezygnujesz
Pamiętaj : najpierw decyzja e-Ma.
Szyja decyduje, jak głową kręcić.
Mnie już kilka razy mój M zaskoczył. Nawet was o rady nie musiałam pytać. Trafniej proponował niż na forum. W realu lepiej wszystko widać.
I żadnych symetrycznych nasadzeń tam. Wybij sobie to z głowy. Musisz podejść globalnie. To ma tworzyć całość z pozostałymi rabatami.
Buziak.

Zazdroszczę Ci tej mądrości życiowej

Mirelko Nie pozostało Ci nic innego jak tylko Iwonki posłuchać
Tess 11:09, 11 paź 2016

ren133 napisał(a)

Zazdroszczę Ci tej mądrości życiowej

Mirelko Nie pozostało Ci nic innego jak tylko Iwonki posłuchać

Dobra, dobra. Ta "mądrość życiowa" jest skuteczna w małżeństwach z kilkudziesięcioletnim stażem małżeńskim i po kilku latach stażu na O.
Iwonko, mam nadzieję, że nie poczujesz się dotknięta
MirellaB 13:37, 11 paź 2016

andziurex napisał(a)

Pewnie że pamiętam!
Wiesz, z tą rabatą nie ma się co certolić, wymaga gruntownej rewolucji, takiej jaką przeszła schodowa. Nie trzeba od razu wszystkiego wywalać, wystarczy coś przsytrzyć, coś przesunąć. Ja też płacę do dzisiaj cenę przedogrodowiskowych czasów, kupowania i sadzenia wszystkiego co mi ręce wpadło, a teraz trzeba się głowić jak to zagospodarować żeby miało ręce i nogi. Przez zimę można zrobić plan że hoho, na pewno coś wymyślisz. Rozplenice ze schodowej tak się rozrosły że wiosną możesz sobie zrobić z nich masę sadzonek na tą nową rabatę.

Ania muszę tą rabatę zmienić koniecznie. Strasznie mnie denerwuje. Widok z okna kuchennego mam na nią, a że w kuchni najwięcej przebywam to ciągle na nią zerkam. Mam nadzieję, że jakiś dobry pomysł się znajdzie na zmianę. W każdym razie żadnych bukszpanów i cisów na niej nie będzie z wiadomych względów

A Ty co byś radziła tam posadzić? Kilka rozplenic dosadzę, żeby nawiązać do schodowej.
MirellaB 13:38, 11 paź 2016

anbu napisał(a)
Uff ... dotarłam
Mirellko masz przepięknie w jesiennym ogrodzie
Twoje trawy to jakiś szok dla mnie, oczywiście pozytywny!

Trawy ładnie rosną, oczywiście za wyjątkiem nieszczęsnych Carexów
Rozplenice super się rozrosły już w pierwszym sezonie po posadzeniu
MirellaB 13:41, 11 paź 2016

Mysza napisał(a)
Mirelko hej
Czytam o projektowaniu rabaty...hm.Ona nie jest łatwa, ale coś wykombinujemy.
Ślicznie kwitną u Ciebie roślinki.To dobrze, bo przy tej pogodzie trochę kolorków chociaż masz.

Buziaczki.

Gosia kolorków trochę jest. Ja lubię jesień i te przebarwienia
Rabata przedogródkowa no cóż sama widziałaś jak wygląda - pomysłów na nią brak. Wiem tylko, że rozplenice dosadzę