Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AnnaCh 12:47, 07 paź 2016

Ania śliczne masz pomocnice
Super, że serby jutro będą
anna_t 12:48, 07 paź 2016

Aniu a nie myślałaś o świdośliwach? one naprawde teraz na czasie i śliczne..
AniMa 12:58, 07 paź 2016

Koncepcja jest na razie taka:

Na froncie graby pod nogami ze skośna B ukszpany w różnych formach: mam i kulę i stożki. Pomiędzy nie białe tulipany snauper parrot na wiosnę potem czosnki ivory queen. Jako wypelnienie bukszpanow trawa- jeszcze do przemyslenia... puste miejsce wypelni prawdopodobnie runianka a sm róg wysypie szarym zwirkiem i posadze bonsaja.... (nie chce aby deszcz wyplukiwal mi z tego miejsca ziemie na kostke)
Boki to już gorszy problem, bo już rosną brzozy, myślę o takim połączeniu po obu stronach symetrycznie
Z tyłu za brzozami trawy ML, dalej stipa lub miskanty pomiędzy to czosnki Purple Sebastian i tulipany Queen, jako wypełnienie trawa jak na froncie....

Zgrać to razem to zadanie☺☺☺☺
AniMa 13:01, 07 paź 2016

Anie dziękuję za opinię co do pomocnic ☺☺☺swidosliwy oglądałam w Wojslawocach i zostaje przy kolumnowych☺
anna_t 13:06, 07 paź 2016

ah to Ty koncepcje juz masz to o jakie natchnienie Ci chodziło?
seledynowe to brzozy?
AniMa 21:31, 08 paź 2016

Aniu o natchnienie połączenia brzóz doorenbosów z tymi potencjalnymi grabami....

AniMa 21:39, 08 paź 2016

Dzisiaj mogę napisać:
wykopałam - wkopałam - rąk nie czuję...

Tłumaczenie:
12 serbów od 2 m do 4 m wysokości wykopane i wkopane (z pomocą pana Wiesia i eMa) o uczuleniu na iglaki nic nie wspominam

2 koreanki (malutkie) j.w.

6 buksów - 2 stożki w miejscu docelowym wkopane, 4 zadołowane....

Dodatkowo wkopane hakone z Wojsławic i część rozchodników Star Dust....

Wyczyszczone z chwastów 75% tylnych rabat...

Rąk nie czuję, ale....banan na buzi wielki. Dzisiaj była gwiazdka
Zdjęcia niestety w terminie późniejszym... ciemność Mnie zastała...
Wendy79 22:01, 08 paź 2016

Aniu, takie córy u takiej panienki, jak Ty? Nie do uwierzenia
Może teraz ja różańcem popracuję o natchnienie dla Ciebie w sprawie brzóz i grabów, bo ja dzisiaj "bezogrodowo", więc ręce niestyrane?
Pokazałabyś z bliska swoje Doorenbosy (szczególnie liście), bo mam dylemat i chcę porównać?
AniMa 22:07, 08 paź 2016

Aga jutro będę oblatywać ogropole z aparatem, to i doorenbosy cyknę...
Koniecznie chce się pochwlić miłorzębami

A odnośnie moich pociech - fakt wyrosły już nieźle, starsza to już się doczekać nie może aż mnie przerośnie - jeszcze 3 cm jej brakuje!!! A młodsza to już niestety nie na rączki... Ale obie dla mnie to jeszcze niunie małe....Kiedy to było....Czas leci...

A i jeszcze jedno...jak to miło, że piszesz o Mnie panienka..od razu kilka zmarszczek się wygładziło

ren133 22:22, 08 paź 2016

AniMa napisał(a)
Koncepcja jest na razie taka:

Na froncie graby pod nogami ze skośna B ukszpany w różnych formach: mam i kulę i stożki. Pomiędzy nie białe tulipany snauper parrot na wiosnę potem czosnki ivory queen. Jako wypelnienie bukszpanow trawa- jeszcze do przemyslenia... puste miejsce wypelni prawdopodobnie runianka a sm róg wysypie szarym zwirkiem i posadze bonsaja.... (nie chce aby deszcz wyplukiwal mi z tego miejsca ziemie na kostke)
Boki to już gorszy problem, bo już rosną brzozy, myślę o takim połączeniu po obu stronach symetrycznie
Z tyłu za brzozami trawy ML, dalej stipa lub miskanty pomiędzy to czosnki Purple Sebastian i tulipany Queen, jako wypełnienie trawa jak na froncie....

Zgrać to razem to zadanie☺☺☺☺

Aniu
Masz za sobą równie pracowity dzień jak ja
A te brzozy po prawo to juz masz? czy dopiero planujesz?