Czy ktoś może wie jak się nazywa roślina z zółtymi kwiatkami na tych zdjęciach? Sama przyszła do ogrodu, pozwoliłam jej rosnąć i tak wyrosła. Ma ok. metr wysokości.
post idealny dla mnie te jeżówki rza juz zamawiałam ale w ostatniej chwili napisali że brak towaru ale widzę że nie powinnam odpuszczać w ich poszukiwaniu..piekne są
rozchodnika kupiłam miesiąc temu, 3 sadzonki zaledwie a chce obsadzić nim kwadrat 1,5x1,5 będzie akcja mnożenie pokazalbys mi całego u siebie,ciekawa jestem jak wygląda w masie
i zawciag...zmartwiłasmnie tym kwitnieniem, zalezy mi na masie białych kwiatków a długie kwitnienie to jego najwiekszy atut
Plan jest taki
lewa skarpa: CIsy odmiana Farmen, hortensje Limlight, trzmielina Sunspot i Red Baron
prawa skarpa: berberys Red Jewel, rozplenica Hameln, Choina kanadyjska Jedolloh, i moje męka 'choinka' rosliny wybrała sobie w większości "inwestorka" ja tylko to jakoś poukładałem
Na taki wpis nie mogę pozostać obojętna Serdecznie Ci dziękuję za pamięć
Dzisiaj bawiliśmy w Bielsku u znajomych i jak wróciliśmy to niestety u nas też była ulewa , więc zdjęć mam niewiele. Złe światło i deszcz zniechęcał to pójścia w plener.
Obiecuję , że wrzucę coś niebawem.
Z gory wyglada jak krowi placek. W dotyku rozsypuje sie. Nie wachalam - z daleka nie pachnie.
Cos takiego wyszlo mo na rabacie obsypanej kora. Jeszcze 3 dni temu tego nie bylo widac.