Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Lawendowy zawrót głowy 10:46, 22 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Piękne są... nie wiem czemu wydawało mi się, że masz wzdłuż płotu umbry... ja dumam między platanami a ambrowcami gumballami co dać na front - 4szt

ps. Twój ambrowiec kolumnowy też cudny... ale musi mieć cudne kolorki na jesień

Angela płot z Edytko mamy prawie identyczny Edytka ma umbry może dlatego.

U mnie dojdą ambrowce na stelażu wiec nie pomogę bo wybrałam i to i to . To drzewka które mają duże liście wiec efekt zagęszczenia jest szybki.

Amrowiec wybarwil mi się 20 15 jak go kupiłam . W zeszłym roku liście spadły zanim się zaczerwieni taki los. Nie ukrywam ze amrowiec navstelazu kupie ze względu na ich kolor ))))
Lawendowy zawrót głowy 09:29, 22 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Piękne są... nie wiem czemu wydawało mi się, że masz wzdłuż płotu umbry... ja dumam między platanami a ambrowcami gumballami co dać na front - 4szt

Angeliko z moich obserwacji platanowych podpowiem kilka rzeczy, które warto brać pod uwagę przed ich zakupem:
1)platany dość późno startują- około maja
2)wymagaja dośc dużo wody zwłaszcza w pierwszych latach
3)jesienią przebarwiają się na żółto- to w kwestii doboru kolorów
4)można kontrolowac ich korony, bo bardzo lubię cięcie (można je nawet ogławiać i formować)
5)ambrowce są chyba delikatniejsze (mają cieńszą korę), więc w pierwszych latach mogą przemarzać.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:54, 22 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Mojej znajomej w ubiegłym tygodniu w centrum miasta zaczął się fajczyć samochód... ponoć kuna jakiś kabel jej pogryzła i jakiś plastik dotykał gorącego silnika...

Mojemu koledze w mieście pod blokiem-gdzie parkowało srylion aut-zawsze przychodziła pod jego maskę i gryzła...
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:51, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Wrzucisz foto z bliska swoich genalnych donic? Co to za trawki, dlaczego powiązane? Sadzisz coś tam między nimi, że tak?

ps. Drogi, chodniczka, dodatkowej rabaty czyli porządku na przedpłociu zazdraszam - u mnie w tym temacie meksyk... oświetlenia nawet nie ma

dzięki Angela za miłe słowa wrzucę pewnie, że wrzucę tylko już pewnie jutro pstryknę coś aktualnego (mówisz o tej donicy przy tarasie? dobrze rozumiem?).
Te trawki to stipa powiązana dlatego, że rozsiewała się okrutnie, bez litości ... wszędzie jej było pełno
Co do drogi to nie możemy się doczekać ... masakra była! Po przyjściu ze spaceru przy gorszej pogodzie, wszystko było do prania! A błoto tak się nosiło, że coś strasznego
Wiesz co u nas mieszkańcy bardzo walczyli, jeszcze zanim się wprowadziłam ... i wywalczyli
Anulajda w raju 20:49, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No kurcze u mnie nie ma - obleciałąm 4... w tym roku też są w ofercie?

Kupiłam w B. emeriory, ouenny, purple pion...

Jeszcze będą
Anulajda w raju 20:47, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
W takim razie poczekam moje bez dodatków, zobaczymy jak dalej

Jak bez dodatków to dobrze jest.Cebule dobrze jest moczyć przed wsadzeniem do ziemi w jakimś preparacie na grzyba ,bynajmniej ja tak robię co mi zostanie z lata to wlewam do wiadra wszystko i moczę przed wsadzeniem wszystkie cebule,
Anulajda w raju 20:37, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Pierwszy raz kupuję cebulowe w B. czy w czasie sezonu "cebulowego" zmnieniają ofertę czy jedno i to samo przychodzi do marketów? U mnie póki co nie ma tych odmian

ps. Dobry magnes masz

Dwa sezony spotkałam się że zmieniali ciut ofertę i dokładali później nowe steandy z cebulowymi.
Ja się zraziłam do B z cebulowymi bo w zeszłym roku mieli dużo pomyłek.
Anulajda w raju 20:36, 21 sie 2017

Do góry
W takim razie poczekam moje bez dodatków, zobaczymy jak dalej
Anulajda w raju 20:24, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Jak jeszcze nie ma to na pewno się pojawią,oni mają dwie-trzy dostawy cebulowych,jeszcze jest czas

PS a jak jakościowo są w tym roku bo w zeszłym roku było dużo pleśniejących.
Anulajda w raju 20:16, 21 sie 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Chyba przyciągłam Cię myślami

Salmony w zeszłym roku kupowałam w Gartenea ale też w B kupowałam Mysticki,co roku tam są jak nie te to Salmony

Pierwszy raz kupuję cebulowe w B. czy w czasie sezonu "cebulowego" zmnieniają ofertę czy jedno i to samo przychodzi do marketów? U mnie póki co nie ma tych odmian

ps. Dobry magnes masz
Anulajda w raju 20:11, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A gdzie to się Pani podziewa? urlopujesz Ania?

Przyszłam z pytaniem, pamiętasz gdzie kupowałaś swoje salmon van eijk lub Mystick van eijk? Nie mogę namierzyć

Chyba przyciągłam Cię myślami

Salmony w zeszłym roku kupowałam w Gartenea ale też w B kupowałam Mysticki,co roku tam są jak nie te to Salmony
Anulajda w raju 19:40, 21 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie gdzie ta Ania?

Angela te odmiany zawsze sa w B

Lawendowy zawrót głowy 19:38, 21 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Angelika posadzone 2015 szczepione 2,30

nie mieszcza sie w kadrze od strony wylewki trzy
od strony płotu 6 sztuk

ambrowiec z tego samego roku pozna jesien

Anulajda w raju 19:36, 21 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Przyszłam z pytaniem, pamiętasz gdzie kupowałaś swoje salmon van eijk lub Mystick van eijk? Nie mogę namierzyć

No właśnie gdzie ta Ania?

Angela te odmiany zawsze sa w B
Ogród Mirelli 19:27, 21 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika mi to zawsze żal roślin i tak mam naćpane jak mam. Teraz wydaje bez żalu.
Twój ogród jest doskonały i taki bym chciała mieć. Może za 10 lat będę miała minimalnie zbliżony

I tak trzymaj

Lejesz miód na moje serce choć są a jakże mniej fajne widoczki, choć staram się ich "pozbywać"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:24, 21 sie 2017

Do góry
Danusiu oczywiście, że interesuje... mnie bardzo wpadam często na te Twoje "nudy"
Na zielonej... trawce :) 19:22, 21 sie 2017

Do góry
bialydomek napisał(a)
dotrwałam!!
lektora mega pasjonujaca!! i cudne widoki

p.s.
dzis prawdopodobnie podjade w swoje okolice ogladac te kregi w betoniarni , te co znalazlam o tej srednicy 200!

I jakie wieści... namierzyłaś coś?
Na zielonej... trawce :) 19:21, 21 sie 2017

Do góry
Gosia to wrześniowy numer Przepis na ogród - artykuł o wrzosach
Anulajda w raju 19:19, 21 sie 2017

Do góry

Lawendowy zawrót głowy 19:13, 21 sie 2017

Do góry
Jola mogę prosić o foty platanów i amprowca z dalszej perspektywy? Jak długo masz je u siebie - platany jak wysoko szczepione?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies