Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:02, 21 sie 2017

Ewa zmiany na największej rabacie. Dosadzam zimozielone, a z tych roślin co mam zostawiam róże, hortensje, jeżówki, lawendę, rozchodniki, floksy i trawy
Mam trochę bylin do wydania tylko teraz są ścięte, ujawnią się wiosną
gobasia 15:20, 21 sie 2017

zanosi sie na rewolucje ...będę obserwować
Mixtoorka 15:21, 21 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka

Jedna sztuka do Maluśkiewicza ok, ale u mnie to nie zdaje egzaminu. Dużo mam tych pojedyńczych i z nich rezygnuję

ależ to oczywista oczywistość. Warto małymi kroczkami i do celu M nie zauważy, albo zniesie delikatniej trzeba o nich dbać tych M-ów naszych.

czekam na fotki
Adison 18:06, 21 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Adison hmmmm ładnie wygląda dereń i pęcherznica. Duże u mnie urosły, ciągle cięte, a i tak nie do ogarnięcia. Za mały mam ogród na takie kolosy.

Budleja jest ładna zaledwie dwa tygodnie jak kwitnie, wierzba iwa fatalna

Jak masz duży ogród to gdzieś na tyłach je posadź

Ogród Angeliki to wątek "Na zielonej trawce".
Zajrzyj koniecznie - ogród doskonały

zieloną trawkę znam. podziwiam, ale chyba się tam nie wypowiadałam w sumie ja tam mało wiem

Twój ogród też cudny, ale widzę go fragmentami, za dużo podstron do ogarnięcia, może nadrobię w zimie

ale proszę o wizytówkę!
lojalna_ 18:11, 21 sie 2017

MirellaB napisał(a)

Mirelko do fot się dokopalam trochę to trwało. Cudne masz rozchodniki wypasly się )) o rewolucji czytam i oczywista oczywistość ze zmiany kochamy. W donicy tez mam te małe listę czka drobniutkimi. Co zrobisz z nimi ZIMA? Ja zabieram dodam )))
AngelikaX 19:27, 21 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika mi to zawsze żal roślin i tak mam naćpane jak mam. Teraz wydaje bez żalu.
Twój ogród jest doskonały i taki bym chciała mieć. Może za 10 lat będę miała minimalnie zbliżony

I tak trzymaj

Lejesz miód na moje serce choć są a jakże mniej fajne widoczki, choć staram się ich "pozbywać"
Makao_J 20:13, 21 sie 2017

O mamuniu ale się rozszalałaś z tym usuwaniem roślin. Szok.

Tak sobie myślę że każdy z nas najwyraźniej dojrzewa ogrodowo i zauważa że byliny w ogrodzie są piękne ale niestety nie zdobią całym rokiem. I choć mają swoje doskonałe momenty to później brzydną. Nie ma jak rośliny zimozielone. To podstawa - byliny powinny być dodatkiem by ogród nie stał mauzoleum i mimo wszystko zmieniał swoje oblicze i żył.

Doskonała decyzja Mirella.

Życzę miłej zabawy z kombinowaniem
zbigniew_gazda 08:14, 22 sie 2017

Też nie lubię bylin. I bardzo dobry krok robisz w kierunku zimozielonych. One sa zawsze piękne cały rok. A nie zapomnij dodać do nich berberysów (kulek - wcześnie startują a w jesieni jeden ogień się robi, tak się pięknie wybarwiają).
MirellaB 10:23, 22 sie 2017

Basiu zaglądaj i podpowiadaj
MirellaB 10:26, 22 sie 2017

Karolka o pozbyciu się ogromnego derenia nie śmiałam powiedzieć, a tymczasem ku mojemu zaskoczeniu eM sam powiedział, że trzeba się pozbyć tego krzaczora. Mój eM nigdy nie chwali ogrodu, ale widzi, że zmiany są na plus. Mimo, że dał mi wolną rękę to i tak zawsze pytam go o zdanie - to też jego ogród