Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:46, 13 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

zobaczymy

a tojesci ciemnopurpurowej jak nie wysialam to nie mam, szałwia tez sie nie wysiala ...a z nasionek posadzilam ze 2 szt...

ja tojeści też w końcu nie wysiałam, przez wyjazdową wiosnę musiałam się ograniczyć z siewami, wystarczy, że pomidorki i paprykę na czas pobytu w Anglii podrzuciłam sąsiadce.
Tu ma być ogród :) 16:44, 13 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

upsss ...to bym chyba nie strawiła

widok brudnej szmaty (Novalis przekwitajacy) mi starczy

ostatnio stwierdziłam, że w słoneczny dzień ten zapach bardziej intensywny jest i wyczuwalny tylko z bliska, więc do zniesienia.
Ogród Marty 21:58, 09 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ten kolor Leonardo przykuwa wzrok, ale jak dla mnie Pastella w takiej ilości i wśród tej zieleni to jest dopiero Wow!

Dzięki, Leoś rzeczywiście jest z daleka widoczny, a Pastelki rosną tam trzy, mimo późnch przymrozków i ostrego cięcia po zimowych przemarznięciach wszystkie róże obficie kwitną
Ogród z uśmiechem 06:39, 09 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jolu, widziałam relację po tej wichurze - współczuję Ci ogromnie, za tydzień będzie 2 lata jak sama coś takiego przeżyłam, to wiem jakie to straszne.
W 2015 r, u nas dwa razy coś takiego przeszło, trauma pozostaje.

Całe szczęście ogród Twój nie został zdewastowany, róże masz śliczne - Jolanka wymiata!

Jak tylko jakaś chmura nadciąga to zaczynam troche się denerwować Mam nadzieję, że nas Edytko więcej t juz nie spotka

Różyczki dziękują
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:36, 07 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Bardzo podobają mi się szerokie ujęcia i te fragmenty z trzcinnikiem, jaka to odmiana, KF?

Nie wiem niestety co to za odmiana, bo na trawach z tej wielkiej dostawy roślin nie było etykiet

Masz dużo brązowych trawek, a właśnie mam problem, gdzie przesadzić i z czym skomponować, bo jednak przez dużą część roku wyglądają jak umarte, podrzucisz jakiś pomysł z czym ładnie wyglądają i co skupia uwagę, gdy one jeszcze nie zdobią?

dla niektórych mnie odwiedzającyh te trawki wyglądają na umarte w ich pełnym rozkwicie hahahahahah - ale ja je uwielbiam!!!!!!

mam je w kilku mejscach

porobię Ci dzisiaj zdjęcia, może coś Ci w padnie w oko

mnie bardzo podobają się przy bordowym berbersysie

Nie masz problemów z mszycami na kwiatostanach juk? Ja wczoraj musiałam spryskać, bo oblepione mam koszmarnie.

matko mam
jak robiłam te zdjęcia juk co ostatnio wkleiłam, podeszłam bliżej bo chciałam zrobić zdjęcie samego kwiatu i się przeraziłam
jest ich mnóstwo , mam je już na daliach i prawie na wszystkich kwiatach host....cały czas nie mam pogody żeby zrobić opryski, bo ostatnio bardzo wieje wieczorami
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 19:19, 06 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia, nie narzekaj, ani się obejrzysz a wszystko porośnie, a ten taniec na wywołanie deszczu to może niegłupi pomysł.

Wyobraź sobie,że taniec odniósł skutek...coś popadało.Może trawnik odżyje
Tu ma być ogród :) 12:15, 06 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zakwitła w końcu gipsówka i.... śmierdzi, ale wygląda uroczo

ooo fajna a masz jakieś ujęcie wielkości krzaka i jak wygląda caly? u mnei malusie ale moze za rok jkuż zakwitną
Moja codzienność - ogród Oli 12:05, 06 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Olu, na drugie imie powinnaś mieć perfekcja!
...
hihihihi
amen
Ogród skąpany w słońcu 11:01, 06 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne te róże Gemma.
A ogród w ciągu 2 lat zmienił się nie do poznania, super - widać efekty ciężkiej pracy!

Jestem bardzo zadowolona z tej odmiany róż, pięknie kwitną, nie śmiecą i mają bardzo ładne i błyszczące liście.

Wreszcie rośliny porosły i coraz ładniej się robi, co mnie bardzo cieszy.
Na zielonej... trawce :) 15:35, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Obłędne zdjęcia, cudny ogród o tej porze. Z tulipanami pod wiśniami było przepięknie, a teraz lawenda godnie je zastąpiła (jaka to odmiana?)

A w ogóle jak wiśnie, zdrowe już?

Hortki mega!

Edyta co do lawendy jestem prawie pewna, że to 'hidcote'

Oj wiśnie to raczej długoterminowa kuracja raczej będzie...

Dzięki
Kiedyś będzie tu ogród 15:02, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mamy, bardzo podobne nazwy wątków, muszę u Ciebie kiedyś pobuszować

Edytko zapraszam. Mam nadzieję, że zacznie się coś dziać.
Narazie sadzę nad stawem.

Długosze... cudowne...

Brzoza karłowa

Te derenie już posadzone...

Tu ma być ogród :) 13:08, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

śmierdzi, starą stęchła szmatą - ale chociaż wygląda

hahahah idealnie ten zapach opisałaś! dobrze że ją mam daleko od tarasu.

chyba dzięki twoim pochwałom kupię też róże Voyage, zalezy mi na mocno pachnącej i trwałej. ja też uwielbiam pashmine, to róża ideał!jedyny minus to brak zapachu
Tu ma być ogród :) 12:55, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Własnie obejrzałam w necie tą odmianę, może mój to to samo nawet - ciekawe czy penstemony się wysiewają?

zobaczymy

a tojesci ciemnopurpurowej jak nie wysialam to nie mam, szałwia tez sie nie wysiala ...a z nasionek posadzilam ze 2 szt...
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:39, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie też zakwitły te trawy z Biedry co to niby pisało na nich że molinia caureola - i też obstawiam, że to śmiałki jakieś - ja im te kwiatostany kilka dni temu wyrwałam co do jednego

tak ? dlaczego ?
jest problem z rozsiewaniem ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:27, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, jeszcze bujniej niż w zeszłym roku, niektórych zakątków nie poznaję nawet

Ale warzywnik i ostróżki to masz pierwsza klasa.

no troche zdzialalam w tym roku, sama tego nie widze, musze na stare fotki popatrzec
Tu ma być ogród :) 12:07, 05 lip 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

upsss ...to bym chyba nie strawiła

widok brudnej szmaty (Novalis przekwitajacy) mi starczy
Tu ma być ogród :) 11:55, 05 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Gipsówka na tym zdjęciu wygląda jak krople deszczu- przepięknie Choć nie wiedziałam, że śmierdzi

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:44, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie też zakwitły te trawy z Biedry co to niby pisało na nich że molinia caureola - i też obstawiam, że to śmiałki jakieś - ja im te kwiatostany kilka dni temu wyrwałam co do jednego
a czemu wyrwałaś ? myślisz że się wysieją? u mnie to tylko jeszcze kwiatostany ładne, cała kępa sucha.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies