Powiedz mi Aniu, kiedy siałaś jeżówki z nasion? Kupiłam jedno opakowanie i jest na nim, że można wiosną, ale że i można teraz. Ty swoje kiedy siałaś, że Ci będzie kwitła?
Dziękuję Toszko za instrukcję w sprawie przezimowania host. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie lubię "powolniaków", jeszcze teraz chciałabym żeby ogród zarastał szybko, ale to normalne na tym etapie ogrodu
To przynajmniej wiem, że to nie moja wina, że one takie są. A już myślałam, że może głodują, źle u mnie mają.
Wczoraj przytargałam 5 wielkich piwonii i hosty z działki Mamy. Hosty musiałam podziabać na 2-3 części, bo nie byłabym w stanie tego podnieść. W następnych dniach będę się bawić w kopciuszka i przebierać. Piwonie leciwe, podejrzałam jak się z nimi obejść i odświeżyć i spróbuję się nimi należycie zaopiekować. Trochę nie w porę mi to, bo rabatę z piwoniami planowałam dopiero w przyszłym roku, gdy będzie powstawała zupełnie nowa przestrzeń do nasadzeń a tak pójdzie znowu w ziemię do tymczasówki, gdzie będzie czekać na miejsce stałe. A z host to ja chyba będę zupę gotować i kisić jak kapustę na zimę. Szkoda, że to te najbardziej pospoliste, ale do powolniaków nie należą, to trzeba im przyznać
To tylko połowa z jednej.Widać wielkość w porównaniu z taczką, na ktorej sie znajduje.