Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

anbu 09:21, 05 paź 2016

Ależ tu komunijnie - religijnie się zrobiło
Amen

Sooo tam w ogrodzie słychać ?
AniMa 18:17, 05 paź 2016

Nosi mnie po domu bo na ogrodzie deszczyk co prawda swiezo posiana trawke podlewa, ale szykowac rabat pod swierki mi nie daje...Moze jutro...Na razie wszystko ogarniete wiec kocyk, grzaniec i lektura. Takie wieczory uwielbiam
polinka 18:23, 05 paź 2016

Cześć Melduję wykonanie zadania 20 smaragdów posadzonych
aga_pe 20:30, 05 paź 2016

Dziś odbierałaś i sadziłaś, czy choć na trochę prac załapałaś się na wtorkowe słońce? Ja to jednak zmarzluch jestem. Jak będzie taki deszcz, to świerki sobie poczekają do wiosny . W sobotę jesteś w domu? Będę jechać do rodziców, więc bym podrzuciła zielsko.

Aniu, trzymam kciukasy za sobotnią pogodę. A buksy to jeszcze w tym roku będziesz brała? Te małe, o których rozmawiałyśmy?
polinka 11:15, 06 paź 2016

Cześć Aniu
Pewnie dzisiaj też będzie kominek? Trzymam kciuki za sobotnią pogodę!
AniMa 09:28, 07 paź 2016

Poli gratuluję wsadzania szmaragdow w te pogodę...
Aga po dzisiejszym porannym przymrozku to nie wiem...zobaczę na prognozy długoterminowe...
Przy ponownym przeliczeniu wyszło mi 20 Serbów, ale tyle na pewno się nie zmieści na przyczepke....

Po tych kilku dniach deszczu u mnie wszystko się lepi... bez deszczu źle, za duzo- jeszcze gorzej....

Oj trzymajcie kciuki, trzymajcie☺☺☺
aga_pe 09:34, 07 paź 2016

oj, ja dziś szybę skrobałam i o mały włos Młody by do szkoły nie zdążył
Trzeba zacząć wcześniej wstawać
AniMa 12:14, 07 paź 2016

Tak zanim wkleję stan obecny...moje pomocnice i po spacerku po ogrodzie japonskim-entuzjastki stylu formowanego☺

AniMa 12:34, 07 paź 2016

A że stanu obecnego, to na tyłach: jutro wkopujemy ramy, czyli serby. Kupie też 3 milorzeby i dam je jako solitiery do lewego boku najwiekszego tylnego "schodka" wg schemaru:

Wiem, ze schemat nieaktualny bo ani domku dumania, ani dodatkowego tarasu nie będzie, ale rabaty już wyznaczone. PIERWSZE kulki i stożki TRZMIELINOWE już na miejscu. Oczywiście dojdą kulę bukszpanow w swoim czasie☺
Dalej: różaniec przynosi efekty, ☺☺☺bo pomimo niskiej temperatury i kliku dni deszczu: trawka wshodzi- no dobra na razie kilka ziarenek kielkuje☺☺☺
AniMa 12:38, 07 paź 2016

Na przodzie bez większych zmian, rabaty oczyszczone, ziemia przygotowana. Czeka na ...no właśnie.... na boskie natchnienie????☺