zaklep
a co byś ty chciała?
mam bordowe żurawki Melting Fire, rozplenica Red Head się wysiała jak przezimuje to tez mogę dać, przywrotnika..na wiosnę może coś wiecej będę miała
Ja dobrze wiem, że na inspiracji jest Orlik i to chyba nawet odmiana Ruby Port, ale orliki kwitną troszkę wcześniej, więc ja zmieniłem na jarzmianki, które kwitną troszkę później i zdecydowanie dłużej. W sumie białe kwitną u mnie cały czas
W tym miejscu 4 lepiej gdyby było bardziej wilgotno, ja już glinę do ogrodu zwoziłem Pamiętać jednak musisz, że to miejsce od razu takie cieniste nie będzie i troszkę rośliny może Ci jeszcze przez dwa lata przypalać np funkie, chociaż u mnie najładniej rosną właśnie te w półcieniu. Gdy będzie więcej cienia to i tak szybko ziemia nie wysycha.
Hakonechloa macra to podstawowa zielona odmiana, gdy będzie połączona z mocno limonkową funkią i hortensjami o ciemnych liściach taki bodajże jest Silver Dollar to będzie delikatny kontrast zieleni i limonki. Aureola to odmianowa o bardziej żółto limonkowych liściach
Co do różaneczników była dyskusja, że one mało kwadratowe jako rośliny są, dlatego zaplanowałem posadzenie ich w kwadracie by nawiązywały do reszty kwadratów, ale posadzenie ich w rzędzie z trawami też będzie dobre.
Azalie zależy jaki chcesz kolor bo wybór jest od fioletów przez różowe do białych, z białych ja zachwycam się odmianą Schneeperle.
czyli w tym kwadracie 3 ( Piwonia Karl Rosenfield, Świecznica, Jarzmianka czerwona, tulipany) mam zrobić tak jak Ty ustawiłeś i ciaglośc kwitnienie jest?
ja z tym Łukasz mam największy problem bo nie mam kompletnie doswiadczenia..dlatego ufam Ci w 100% uf uf
powiedz mam 2 świecznice w doniczkach sadzić jeszcze czy zadolować?