Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Przywrotnik ostroklapowy - Alchemilla mollis 19:22, 27 lip 2012

Do góry

Przywrotniki w Anglii częściej się spotyka na betonie niż na rabacie Tutaj w Wollerton Old Hall Garden końcem maja

Przywrotnik ostroklapowy - Alchemilla mollis 19:19, 27 lip 2012

Do góry
Przywrotnik to bylina, która zawsze kojarzy mi się z tym, że rośnie w ekstremalnych warunkach. Łatwo się rozsiewa i wyrasta między płytami czy na murkach oporowych. U mnie w ogrodzie też znalazła swoje miejsce i liczę na to, że będą wyglądać jak te angielskie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:56, 27 lip 2012

Do góry
Hej Sebek,
jestem na forum od niedawna i widzę Twój ogród pierwszy raz,
muszę przyznać, że masz prześliczy ogód!!! Super zadbany a roślin cała masa - cudo!
Zazdroszczę

Napisz mi proszę czy tam gdzie rosną Ci hosty pod żwirkiem nasz rozłożoną agrowłókninę?
Ja ostatnio (wczoraj) przeczytałam post na temat agrowłóknin i jestem przerażona,
bo ja jakiś czas temu rozłożyłam od wszystkimi moimi tujami tą matę a na nią kamień rzeczny
a teraz niesamowicie załuję, bo nie wiedziałam, że robi ta agrowłóknina tyle szkody.
Mallwinkowo 18:53, 27 lip 2012

Do góry
Witaj serdecznie. Bardzo mi się podobają te bukszpany przy obwódce - takie wielkie!
Mój kawałek raju II 18:09, 27 lip 2012

Do góry
Witam w drugim wątku
Malinowe Ogrody 18:06, 27 lip 2012

Do góry
Witaj serdecznie. Widać, że ogród jest już bardzo dojrzały - bo rośliny są ogromne
Funkie - Hosta 17:48, 27 lip 2012

Do góry
No to fajnie - dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:39, 27 lip 2012

Do góry
Pęcherznice już przycięte - świerki nie przesadzone - mają teraz dość miejsca
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:04, 27 lip 2012

Do góry
Magduś Irenko... jestem absolutnie bądź mówiąc słowami poety "ewentualnie" )) zakręcona ... szykuje nas do wyjazdu ... krótko ... blisko za to mega przyjacielsko i wspaniale ... na kilka dni Kraków zamieni mi się w raj ... spotykamy się przyjaciółmi ... a że są z bardzo daleka to spotkanie "roczne" więc ważne ... nie mamy ani chwili do stracenia

moje kanny te przy tarasie od swego początku rozwijające się w słoneczku szaleją ... mają po 180cm )) ... i wypuszczają kwiat za kwiatem ... jestem tak zachwycona jak zdziwiona bo jeszcze w kwietniu wtykając do ziemi coś na podobieństwo wysuszonego korzenia miałam poważne wątpliwości czy z tego cokolwiek wyrośnie

błędem było, że 8 sztuk wetknęłam na terenie gdzie jest cień przez większą część dnia ... ewakuowałam je teraz tuż przy ogrodzeniu osadzając ... w słoneczku i odbijają ... a miały właśnie po 60 - 80 cm ... zdecydowanie kanny to mój sukcesik botaniczny ... no i lawenda ...

kochane oczywiście, że zaglądam ... jestem ale mam sporo zajęć i brak aparatu (Nieletnia) ... obiecuje wrócić bardziej przygotowana

Magda te linki do ogródeczka hotensjowo-trawiastego obłędne ...

Irenko wiem o klapie lotniczej ... masz już plan B? ... musisz mieć ... serniczek będzie ... ciumkamy a ... i zabierz Madzika ...

bo Sebek jak czytam przyjedzie sam i to dosłownie ... no to nas kolega przewiezie chyba ...

nie patrzeć na brak trawy ... będzie ... ... buźka
Kolorowe rabaty 15:02, 27 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Miła to jest ciepłe zdjęcie wiem,że obiecałam cynie i rabaty,ale zdjęcia które udało mi się zrobić się nie udały ))))))))Prawda jest taka,że jak ja wychodzę na dwór to zawsze się napatoczy ktoś do pogaduszek i zaraz mrok i ze zdjęć dobrych nici
Zobacz u mnie jest tylko jedna ta hortensja,a u ciebie jest hortensjanka cała zobaczysz będziesz jeszcze rozdawać ))))))

Jedna, ale jaka! Koguty też fajne - nas jeden w Bośni budził codziennie o 5 rano - codziennie również był rosół i zawsze spożywaliśmy go z nadzieją, że to właśnie z niego

Cha,cha,cha ...zaraz miał zastępstwo na płocie)))))))
Nie przeszkadza mi ,że jest jedna bo mam miejsce na inne rośliny,a przecież jeszcze urośnie ....
Mata przeciw chwastom 10:49, 27 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No to jak nie chcesz to nie zdejmuj Ale jak chcesz to możesz pod nią zajrzeć czy korzenie nie leżą na ziemi - wtedy niestety lepiej się jej pozbyj.

Tak też zrobię, w każdym razie będę teraz czujna , bo mi się do tej pory wydawało, że tam pod tą matą to roślinki mają super. woda tak szybko nie odparowuje, nawet jak coś dosadzam i odkrywam to ta ziemia pod nią taka fajna jest, nie wyschnięta, ale tez nie jakaś mokra strasznie.
Ogród Magdalenka 10:22, 27 lip 2012

Do góry
Sebek tak zrobię

GabiK po święcie róż dowiedziałam się o tych busikach ... ale mam taki plan ... tylko nie wiem jeszcze kiedy co i jak ... pewnie z drzewem mnie pan nie wpuści ... ale żeby Was odwiedzić to połączenie jest super ... bo tanim samolotem z OLT już nie polecę
Evchen ... tak jak Ewa napisała... trzy gatunki a taki efekt

Mata przeciw chwastom 10:01, 27 lip 2012

Do góry
No to jak nie chcesz to nie zdejmuj Ale jak chcesz to możesz pod nią zajrzeć czy korzenie nie leżą na ziemi - wtedy niestety lepiej się jej pozbądź.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:01, 27 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Magda - bo co Ty? a ja myślę o wykarczowaniu

BLUŹNISZ CZŁOWIEKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:52, 27 lip 2012

Do góry
dokładnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:52, 27 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danuś - zobaczę po przycięciu pęcherznicy jaki będzie - jak coś to przesadzę - mam jeszcze ziemię do iglaków

Anieszko - dzięki - a o dalię się przypomnij, bo dużo jej już będę miał

Evciu - dziękuję - skomponowane to dobrze to nie jest, bo jak widzisz muszę przesadzać

Magda - bo co Ty? a ja myślę o wykarczowaniu Ale chyba mam na nią plan....

Teresko - również dziękuję

Anitko - o tych chwastach to coś wiem - jak wyplewiłem bylinówkę to trzy wiadra mi się nazbierały

Sebciu... przesadzanie to sama rozkosz, no chyba, że w grę wchodzą duże drzewa Lubię w ogrodzie właśnie to, że jest zmienny - możemy do dowolnie malować - kolorami, pokrojem liści, wysokością roślin... I uczymy się go ciągle... Ciągle na nowo Bo ogród zmienia się razem z nami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:52, 27 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Danusiu, ja z innym pytaniem, ale nie wiem gdzie je umieścić - czy robić osobny wątek, czy mogę zapytać Ciebie tutaj?... W razie czego bardzo proszę o przeniesienie pytania w odpowiednie miejsce
Kupiliśmy tuje kolumnowe na żywopłot, chciałabym żeby był gęsty, zwarty. Źródła podają, że należy je sadzić co 60-70mm... wydaje mi się, że to trochę za duże odległości, ale może się mylę?.. Czytałam z kolei, żeby nie sadzić za ciasno, bo zdziczeją...
Jaki odstęp zachować pomiędzy roślinami, żeby żywopłot był zwarty, a wygląd roślin na tym nie ucierpiał?

Będę wdzięczna za odpowiedź

Jeśli to tuje Smaragd to 60 cm to jest dobra odległość
Ogród Magdalenka 09:50, 27 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Bardzo fajne spotkanie - ale to tło - tj. ogród- przepięknie masz Madziu!!!

Sebek dzięki ... chce dokończyć rabatkę przy studni ... szukam drzewka i moje h.lime , co ma być taka duża jak u Danusi i Anuli , chyba nią nie jest ... i teraz zastanawiam się czy ją zostawić czy oddać w dobre ręce a kupić tą co chciałam

Zooooostaw - skoro chcesz mieć więcej hortnesji u siebie to dokup limelighty i po problemie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:46, 27 lip 2012

Do góry
Danuś - zobaczę po przycięciu pęcherznicy jaki będzie - jak coś to przesadzę - mam jeszcze ziemię do iglaków

Anieszko - dzięki - a o dalię się przypomnij, bo dużo jej już będę miał

Evciu - dziękuję - skomponowane to dobrze to nie jest, bo jak widzisz muszę przesadzać

Magda - bo co Ty? a ja myślę o wykarczowaniu Ale chyba mam na nią plan....

Teresko - również dziękuję

Anitko - o tych chwastach to coś wiem - jak wyplewiłem bylinówkę to trzy wiadra mi się nazbierały
Ogród Magdalenka 09:33, 27 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo fajne spotkanie - ale to tło - tj. ogród- przepięknie masz Madziu!!!

Sebek dzięki ... chce dokończyć rabatkę przy studni ... szukam drzewka i moje h.lime , co ma być taka duża jak u Danusi i Anuli , chyba nią nie jest ... i teraz zastanawiam się czy ją zostawić czy oddać w dobre ręce a kupić tą co chciałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies