Bardzo się cieszę, że tu zaglądacie i nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak się cieszę czytając Wasze komentarze. Przepraszam że nie Wszystkim odpowiadam bezpośrednio na komentarze ale staram się odpowiadać tylko na konkretne pytania natomiast za pozostałe wpisy dziękuję w "myślach" Dziękuję i zapraszam ponownie
Jeszcze niedawno myślałam że mam ale po osiągnięciu dojrzałości kwiastostanów wygląda na to, że mam ale na ulotce Moja Baby Lace to jak nic Candlelight . Szukam na nowo , bardzo bym chciała zobaczyć Twoją
- to akurat opóźniona w kwitnieniu jedna z Candlelight, w tle inny krzaczek intensywnie już przebarwiony
Rośnie w normalnej ziemi, żadnego wcześniejszego przygotowania, podobno nie za bardzo znosi korę ale trudno - musiał się przyzwyczaić. Raz cięłam celem zagęszczenia, dopiero w tm roku wyraźnie ożył
Anetto te floksowe dywany są urzekające zdradź proszę jak je sadziłaś tzn. ile roślinek w grupie i w jakich odległościach bo chyba to nie z jednej sztuki taka poducha a jeśli tak to po jakim czasie taki efekt się osiąga i co posadzić pomiędzy nimi by po przekwitnięciu też było cudnie.
Chciałabym twój pomysł przenieść do swojego ogrodu jeśli pozwolisz
pozdrawiam
Madziu, nie wiem czego szukasz ale ... ja jestem zadowolona z:
- jeśli chodzi o obfitość kwitnienia ( w całym sezonie) to z Pastelli, Pomponelli, Rosarium Uetersen, Boniki, Bad Birnbach, White Cover, Anisade, Berstein Rose, Nostalgia, Florentina
- jeśli chodzi o zapach to przoduje Astrid Grafin von Hardenberg, Loise Odier, Zéphirine Drouhin, Anisade, Berstein Rose, Haritage, Minerwa
Np. można zestawić miniaturkę Bad Birnbach z parkową/pnacą Rosarium Uetersen ( ten sam odcień maliny) z Pastellą (rabatówka)