Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Anda 19:23, 05 paź 2016

A dlaczego dołujesz? Nie możesz ich juz posadzić?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 19:31, 05 paź 2016

Czu one są kopane czy z doniczki? Ładne.
MirellaB 19:42, 05 paź 2016

Cisy dorodne, cena bardzo dobra. Ciekawe z jakiego powodu takie tanie? U mnie w cisowe szkółce takich cen nie mają.

Kamila jak widać zdania podzielone odnośnie róży. Same przetestujemy to będziemy wiedziały.
Zauważyłam, że kupujemy te same rośliny hi hi
kamila66 19:50, 05 paź 2016

Anda napisał(a)
A dlaczego dołujesz? Nie możesz ich juz posadzić?

Ewa chcę je wykorzystać na rabatach za domem, pod oknami i przy płocie ale ostatecznego planu jeszcze brak. Poczekają
kamila66 19:52, 05 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Czu one są kopane czy z doniczki? Ładne.

Ewo były w doniczkach wysadzone na czas transportu, mają różne wielkości, za tą cenę nie grymasiłam
kamila66 20:07, 05 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Cisy dorodne, cena bardzo dobra. Ciekawe z jakiego powodu takie tanie? U mnie w cisowe szkółce takich cen nie mają.

Kamila jak widać zdania podzielone odnośnie róży. Same przetestujemy to będziemy wiedziały.
Zauważyłam, że kupujemy te same rośliny hi hi

Mirelko nie jestem pewna ale wyglądało tak jakby ogrodniczka sprzedawała nadwyżki swojej produkcji.
W mojej okolicy cena za taką sadzonkę ok 10-13 zł.
Muszę się pochwalić
W tym roku za przykładem Ani Makao ukorzeniałam, także cis. 99% sadzonek od lutego tego roku jest nadal zielona i miała przyrosty więc sądzę, że mają korzeń, sprawdzę to wiosną. Wysokość sadzonek to jakieś 7-10 cm ale mam nadzieję, że wystrzelą w przyszłym roku

Mam nadzieję, że nasze zakupy będą nas tylko zachwycać w razie W będziemy się wspierać
kamila66 20:10, 05 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Kamilko mali faceci świetni targów zazdroszcze ))) a piesy pomiziaj ))

Na tych targach byłam pierwszy raz i od teraz będę jeździć zawsze zadowolona jestem, synek także Psy pomiziam za uszami od Ciebie
kamila66 20:11, 05 paź 2016

zoja napisał(a)

zamówię sobie wiosną na urodziny jako prezent
ważne, że już wiem gdzie można kupić

Każdy powód dobry aby zrobić sobie prezent też tak robię
kamila66 20:14, 05 paź 2016

Wendy79 napisał(a)

Kwitła tylko raz, zaraz po posadzeniu i faktycznie krótko ( nie tak krótko jak Alnwick Rose, ale jednak). Myślę, że potrzebuję całego sezonu, żeby ocenić, więc będziemy miały sposobność obserwować razem
O nowych napiszę, jak zamówię: trzy już wybrane, ale zastanawiam się nad jeszcze dwoma. Szukam towarzystwa do mojej Lawenderki...

Po tym sezonie dostrzegam w różach potencjał coś czuję, że w oflisowym będzie różano jestem ciekawa co wybierzesz
kamila66 20:55, 05 paź 2016

Tak wygląda pojedyncza sadzonka

Mam dziś dobry dzień fajne flance i wiele dobrych wiadomości