Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wąski cienisty przedogódek 10:44, 31 sie 2016

Do góry
Grzyb prawda?
Moje małe królestwo 10:41, 31 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
chwila
Ascot kwitnie nieprzerwanie

Sylvia

NN

NN

Pięknie różyczkowo, lubam różowe róże bardzo
Ogród na glinie 10:39, 31 sie 2016

Do góry
Wrzucam kilka fotek cykniętych podczas urlopu.
To Litwa.

Działeczka Asi :) 10:34, 31 sie 2016

Do góry
asiak napisał(a)
I jeszcze na deser

Bukszpan przed Nie wiem jak ja zrobiłam te zdjęcie

I po wizycie u fryzjera

Przejrzałam kilka stronek wstecz Asieńko i widzę, że się u Ciebie dużo dzieje-super, a kulka bukszpanowa pełna profeska

A tak podpytam, czy teraz też ciąć można kule bukszpanowe czy się nie czepiać lepiej już?
Typografia ogrodu 10:31, 31 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
natura próbuje mnie oszukać. na białych rozchodnikach przemyca rózowe kwiaty

To nie te Trzebnickie?
U którejś z dziewczyn? na O. wyczytałam, że ponoć u Stardust to normalne, że zdarzaja się takie egzemplarze - w moich tez jeden cały biały+ jedna odnoga piękna różowo - fioletowa. Wyciąć??? Ciekawe jaka będzie za rok???
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:30, 31 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kiedys kosiłam 8 godzin. Jak po uporzadkowaniu nasadzen i linii rabat zeszłam do 4 godzin otrabiłam sukces.
Dzis włączylam stoper... 2.5 godziny bez 2 minut i nawet z 10 minutową przerwa... bo upał..musiałam sie napić i zajrzec na forum..
Jak poprawie kilka miejsc to urwe jeszcze 10 minut.
I trawa juz tak nie rośnie to czas lepszy.. na poczatku lata schodzi dłużej bo co chwila trzeba oprożniać kosz.. ale na chwilę obecną kontempluje ten czas ☺ do wiosny już szybkiego rośnięcia nie bedzie.
Jedyne hosty które mam dls kwiatów...

Piękne są te hosty A jaka to odmiana?
Szmaragdowy Zakątek 10:26, 31 sie 2016

Do góry
Kasya - Kasia, hosty najlepiej dzieli się wczesną wiosną jak jeszcze nie mają liści, bo wtedy szybko się regenerują, ale tak naprawdę można je dzielić przez cały sezon. Rozmnażając teraz możesz się liczyć z tym, że liście mogą sobie trochę klapnąć i będą wyglądały blee… Ale w sumie zaraz będzie jesień i tak przecież będą blee. Wszystko zależy jak bardzo chcesz podzielić bryłę korzeniową. Jeśli dzielisz hostę na pół to nic nie powinno się dziać …no może klapną 2-3 listki. Lecz jeśli chcesz z jednej, średniej wielkości hosty zrobić kilka/kilkanaście nowych sadzonek to lepiej poczekaj do wiosny, bo teraz nie będą za piękne a i zimą mogą być bardziej narażone na przemarzanie. Jeśli zdecydujesz się poczekać do wiosny to zaznacz sobie w którym miejscu rośną te hosty (patyczkiem, doniczką lub czymkolwiek) i jak wiosną pokażą „kły” na od razu dziel.

Monka – a dziękuję, u Pana Platana wszystko w porządku. Przeprowadzkę zniósł dzielnie, bez żadnej szkody, rośnie sobie i dostojnie przygląda się z góry pilnując swojej (nowej) zielonej rodzinki.
Do raju daleko - u Ewy 10:24, 31 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
A ja się niezmiennie zachwycam Twoimi begoniami...wielkie Ci porosły!!!

Ja też jestem zachwycona begoniami. Urosły mi wielkie i gęste. Będę wiosną sadzić
A jak tam Twoje magnolie? Zakwitły? Moja Genie kwitnie. Jednym kwiatem, ale kwitnie

Szmaragdowy Zakątek 10:22, 31 sie 2016

Do góry
rozark napisał(a)

gdzie ona jest posadzona?

Reniu rośnie sobie cichutko pod garażem…na fotce poniżej trochę już zgubiła płatki, bo niestety powoli przekwita….buuu
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:12, 31 sie 2016

Do góry
rozark napisał(a)
dla Reni - Ren133

Reniu u ciebie Pastelka ma dużo cieńsze pędy, dlatego uważam że trzeba ja dokarmić, ale teraz to już za późno, albo obłożyć gnojówka na zimę albo na wiosnę

Dzięki Reniu
Przy tym letnim przesadzaniu dałam im na spód obornika od Krysi
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będą już fajnie rosły i kwitły jak należy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:11, 31 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przepraszam, że nie odpisuję, ale ten tydzień mam bardzo zajęty, praca, różni lekarze, Jury, wyjazdy...normalnie codziennie coś ważnego, ale mam nadzieję, że wynagrodzą Wam to dwa filmy z naszego ogrodu i domu

Z sesji Doroty Gardias do pisma "Skarb". Gwiazdą filmów jest Dorota Gardias, z ponadprzeciętną urodą Wyjątkowa kobieta, którą miałam szczęście poznać podczas tego długiego dnia.

Mnie się bardzo podobało.
W pierwszym filmie sporo ogrodu i domu, a nawet ja gdzieś na początku mignęłam po prawej stronie ekranu.

https://www.youtube.com/watch?v=fRfJhhoi_4A

a w drugim filmie pojawia się nasza rzeźba Przestawiona pod garaż, ale świetnie wygląda To dla tych, którzy nie widzieli

https://www.youtube.com/watch?v=mWth1fhrGZQ

Jeśli jesteście na FB polubcie post

https://www.facebook.com/ogrodowisko/

Polubiamy, polubiamy. Może i ładna ta cała pani, ale kurcze, jak ona mi przeszkadza na tych filmikach! Pałęta się, w kadr wchodzi, widok zasłania. A mnie głównie i wyłącznie kadry ogrodu Twojego interesowały. Odruchowo głowę przechylałam chcąc zajrzeć za modelkę, żeby jak najwięcej ogrodu zobaczyć. No i przyjemnie było "zagościć" na chwilkę w Twoich wnętrzach. Poproszę o więcej filmów z Twojego ogrodu. Tak bym chciała móc choć w ten sposób przejść się o jego zakamarkach...
Pozdrawiam
Mój ogród nad rzeką... 10:07, 31 sie 2016
Do góry
chojna napisał(a)

prześliczny ogród z tymi dojrzałymi już brzozami
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:07, 31 sie 2016

Do góry
rozark napisał(a)

Wiewiórki przychodzą do mnie na orzechy

Ślicznotka
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:06, 31 sie 2016

Do góry
Witam chciałabym zmienic nasadzenia pod brzozą może jakieś propozycje?

Beskidzkie marzenie 10:02, 31 sie 2016

Do góry
Obie czesci na probe powieszone, w miare pasują. Teraz znowu trzeba zdjac i dopracowac system.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:02, 31 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A ja nie lubię ognika.. rośnie bo eM go broni...

Nie wiem czy magnolię można przesadzać bo nie przesadzałam.. dziwne, ale są rośliny których nie tykałam od posadzenia

hahha no Ania dziwne
ja wolę ten czerwony.. ale może dlatego, że go nie mam wiesz jak jest
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:59, 31 sie 2016

Do góry
abiko napisał(a)
strasznie lubię ognik, jak mi w koncu zrobią donice mój emek, to posadzę przy ścianie i spróbuję go prowadzić ładnie..

Ania można przesadzić magnolię, pewnie można ale kiedy? ja nie mam dużej taka 2m z hakiem , krzaczor

A ja nie lubię ognika.. rośnie bo eM go broni...

Nie wiem czy magnolię można przesadzać bo nie przesadzałam.. dziwne, ale są rośliny których nie tykałam od posadzenia

Beskidzkie marzenie 09:50, 31 sie 2016

Do góry

Beskidzkie marzenie 09:49, 31 sie 2016

Do góry
Wczoraj w koncu scielam lawende, wiem ze za pozno ale jakos nie moglam sie z nia rozstac

Jakas taka pozolkla teraz...
Przyciac jeszcze fryzurki?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:48, 31 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Powiem "nie" na taki układ Kojarzy się z karuzelą.

Nic poza wysokość płotu? Ależ nie, tutaj aż się prosi "coś" poza wysokość płotu, bo rabata jest spora i wszystko takie niskie będzie niestety nieproporcjonalne.
Zrób zdjęcie w szerszym ujęciu a nie tylko do płotu, bo ważne jest to, co widzisz za płotem a nie tylko płot. Płotu w ogóle nie powinno być widać, bo przytłacza ogród i nie pozwala cieszyć się roślinnością. gapię się na ten płot.

1. żywopłot z cisa, tusi ciętej Smaragd innego gatunku, ale cięty łądnie w formę prostopadłościanu

2. buk 'Rohan Obelisk' lub inne drzewo może być kolumnowe, Jego kolor wyznaczy to co ma być pod spodem pod nim. Jeśli będzie zielone to krzewy mogą być bordowe, jeśli drzewo bordowe - to pod nim hortensje o białych kwiatach i przebarwiające się na burgund jesienią.

3. miskant 'Variegatus'

5. Carex o białych listkach lub co innego obwódkowego, mogą być nawet białe Begonia semperflorens

6. Hortensje lub inne krzewy liściaste

Dzięki wielkie Danusia za podpowiedź, bardzo mi się podoba. Co oznaczyłaś jako 4? żurawkę?
założyłam, że nic poza wysokość płotu, bo z kuchni mam dobry "view" kto podjeżdża.
tutaj inne ujęcie

tutaj naniosłam Twoje propozycje (tylko kolorystyczne, bo nie było m.in żurawki w programie) i wiosenne tulipany:

i z drugiej strony:

widać również drugi kawałek (większy) nie zagospodarowany. Niestety tutaj pomysł jedynie taki, że może być coś wysokiego przy płocie. Obecny jaśmin może zmienić miejsce.
z roślin, które mam to zostaje hortensja na pniu, hortensja drzewiasta, lawenda, może tutaj katalpa. Powierzchnia spora.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies