Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:30, 30 sie 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Jeszcze mam taką
Ładnie się przebarwia.

Ta natomiast wygląda ja drobna Vanilka, chociaż przez moment zastanawiałam sie czy to nie Grandiflora ale ona powinna mieć wyraźnie drobniejsze płatki i jednak przebarwia się równo a Vanilki nie- często występują kwiatostany w różnej fazie przebarwienia tak jak na fotce.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:29, 30 sie 2016

Do góry
Łodyge ze słonecznika mutanta,nie uwierzycie ,musiałam ciąć siekierką inaczej nie dało rady

cukinia-slodycz dla krasnalek

trzonek od łopaty tez poszedł w ruch hi hi

walka opanowana

Bawarka 22:26, 30 sie 2016

Do góry
Wiem wiem, trzeba oczyscic roze w trakcie kolejnego kwitnienia Wiec czyszcze teraz, bo wczesniej mnie nie bylo, ogrod byl samosiem

Rododendronowy ogród II. 22:26, 30 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
no trawa jak dywanik
ale jakie roze ! alez one cie musze nie lubic ze tak pieknie kwitną

No zobacz jak mnie lubiaTakich jest pól ogrodu.Zdjecie na leżąco zeby za długo na nie nie patrzec

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:25, 30 sie 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Z tej mam dwie sadzonki.
Ciekawe czy metki nie pomieszane ???

Ta wygląda wypisz-wymaluj jak moja Ruby Ale może też być Magical Flame- w jednej odmianie często jest duża różnorodność kwiatostanów. Moja Magical Flame ma jednak dużo większe płatki płonne

Bawarka 22:22, 30 sie 2016

Do góry

Mam sporo jezyn, robie z nich soki i powidla. Z powidlami jest troche pracy, bo oddzielam ziarenka. Nie lubie, irrytuja mnie, sa po ugotowaniu bardzo twarde, przecieram powidla i w sloiki wsadzam sam miaz

i jako tako

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:19, 30 sie 2016

Do góry
Wspominałam ze Kalina mi zwariowala i kwitnie drugi raz ale bardzo ubogo

Campanula,juz myslalm ze pojdzie na stracenie a tu prosze
ciekawe czy wytrzyma zimę

Lwia paszcza po zimie

a ta przyniosla mlodsza krasnalka,zdjecie przeklamuje jest ciemniejsza

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:18, 30 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Moim zdaniem ten kacik trzeba rozjaśnić, dawanie tam czerni jeszcze bardziej pogłebi smętny odbiór tego miejsca.

Trzeba skupić się na zasłonieciu tej skrzynki, bzrydkiego płota i nóg cyprysika.

Daj hortensje (nr 2)
Na płot daj bluszcz i go przymocuj żeby zasłonił (nr 1)
W nogi hortensji daj zurawki Berry Smoothie, ozywią (nr3)
Z przodu Carex Evergold.
Jeśli za wąsko, poszerz rabatę, nie może być taka mała, że tylko takie bździnki się zmieszczą.

dziękuje za podpowiedź pomysł mi się podoba na pewno go zrealizuję jutro jadę więc na zakupy jeszcze tylko jedno pytanie czy jako hortensje można tu użyć Hortensji bukietowej Hydrangea paniculata ‘Polestar’ czy jednak coś wyższego?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:18, 30 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzięki za wsparcie duchowe ale swoje wiem. Jeszcze nie "ślepam".

i całe szczęście A zdjęcia i tak mi się podobają
Bawarka 22:17, 30 sie 2016

Do góry

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:12, 30 sie 2016

Do góry
teraz troszkuu z ogrodu
zakup w Chortulusie z czasow odwiedzin u Hani,oczywiscie nie wiem co to bo metka sie zagubila
ale to chyba to samo co Iza ostatnio kupila

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:11, 30 sie 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Chyba zawsze najbardziej zachwycają mnie Twoje takie tam

Gosiek, tak jakoś porosło w tym roku. Ku memu zaskoczeniu.

2015

2016

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:11, 30 sie 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ummm pycha!
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 22:07, 30 sie 2016

Do góry
Dopiero z podwórka przyszłam, roślinki podlane, dzieciaki ululane, mąż w pracy... ehh chwila dla siebie

Choć z drugiej strony tarasu obrzeże nie jest skończone to zrobiłam małe przymiarki

Oczywiście na miejsce tui wskoczy magnolia gwiaździsta. Pierwsza Limka jest ustawiona 1,7 m od muru.... wydaje mi się że za blisko... potem hortki stoją 0,9m od siebie. Mam jeszcze jednego Gratka, chyba tu gdzie jest pasuje. A przy schodacha dłabym Limke ze zdjęcia poniżej. Za hortensjami jest rządek bukszpanów i zastanawiam się co z nich zrobić... na żywopłot z drugiej strony jest ich za mało. Z niektórych już małe kuleczki można uformować.

tak patrze na te zdjęcia i pasowało by coś podobnego z obu stron tarasu zrobić.... np. te 3 bukszpany hm..
a żywopłot robić od schodów do ściany domu?

I jeszcze zdjęcia Limki do przesadzenia

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:07, 30 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przepraszam, że nie odpisuję, ale ten tydzień mam bardzo zajęty, praca, różni lekarze, Jury, wyjazdy...normalnie codziennie coś ważnego, ale mam nadzieję, że wynagrodzą Wam to dwa filmy z naszego ogrodu i domu

Z sesji Doroty Gardias do pisma "Skarb". Gwiazdą filmów jest Dorota Gardias, z ponadprzeciętną urodą Wyjątkowa kobieta, którą miałam szczęście poznać podczas tego długiego dnia.

Mnie się bardzo podobało.
W pierwszym filmie sporo ogrodu i domu, a nawet ja gdzieś na początku mignęłam po prawej stronie ekranu.

https://www.youtube.com/watch?v=fRfJhhoi_4A

a w drugim filmie pojawia się nasza rzeźba Przestawiona pod garaż, ale świetnie wygląda To dla tych, którzy nie widzieli

https://www.youtube.com/watch?v=mWth1fhrGZQ

Jeśli jesteście na FB polubcie post

https://www.facebook.com/ogrodowisko/

cos pięknego,ujecie zapiera dech w piersiach
moze i mi sie poszcześci zawisnąc kiedyś na Twojej scianie
Bawarka 22:06, 30 sie 2016

Do góry
Kolejne, w miare aktualne fotki ogrodowe
Magnolia dalek kwitnie, fakt, bardzo malo kwiatow i liscie juz takie brzydkie ale ...kwitnie

skromnie skromnie mosci panie...

gdzies cos...

Bawarka 22:06, 30 sie 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
I wracajac na chwilke do...Ogrodu
Jakies 1,5 miesiaca temu, z powodu chorob grzybowych, obcielam przy samych pietach roze eden85. W czasie kwitnienia...
Ania Mala Mi cos mi napomknela czy nie bylo mi szkoda...Troche bylo bo kwiaty sa zawsze piekne ale...Byl grzyb i nie chcialam aby rozniosl mi sie na inne roze. Nie mialam tez za bardzo czasu aby bawic sie w opryski wiec...Upierdutalam. I mysle ze tak bede teraz robic z rozami co roku. Pod koniec 1 kwitnienia bede ciachac caly krzak...

Oto efekt

zdrowe, piekne i silne liscie

tutaj widac wielkosc, po 1,5 miesiaca ( moze troszke wiecej) ma 1,70

i...Kwiaty

To jest super patent. Też miałam ochotę ściąć chore gałęzie i pozwolić odrodzić się różom na nowo ale nie wiedziałam że odrodzenie w pełni blasku jest możliwe.
A jednak.
Jestem w polu 22:05, 30 sie 2016

Do góry
Jakiś czas temu pisałam, że musimy zadaszyć taras. Nie jest jeszcze skończone, ale pokażę Wam to co zostało zrobione.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:01, 30 sie 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
A mi się te Twoje ujęcia podobają i to bardzo

Dzięki za wsparcie duchowe ale swoje wiem. Jeszcze nie "ślepam".

Rododendronowy ogród II. 22:01, 30 sie 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Przy okazji taki romantyczny komentarz bo kocham twój ogród

Dziękuję.Dla Ciebie za takie miłe słowa kilka zdjec. Na początek dzisiejszy widoczek przez firmowe okno.Trawkę w tym roku mam super.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies