Oliwkę spotkałam geilebtemu w centrum ogrodniczym.1,7 metrabale 195 zł.no i pewnie bym ją ukatrupila. A Beniamin popularny ale można też go trochę formowacba chciałabym spróbować.
Pięknie, już nie mogę się doczekać, kiedy nasze hortensjowe dojrzeją Dałaś duże przerwy między moliniami. Tak się rozrastają? Czy założenie było takie, żeby się nie stykały? Jaka u Ciebie długość tej rabaty?
Pałac Jaśminowy k/Poznania ma dopiero 2lata,ale wnętrza i ogród urzekają.Tu miałam przyjemność się bawić na weselu w ten wekend.
Strzyzone obwódki z bukszpana i cisa
Obawiam się, że na tej patelni na której jest skarpa hakonechloa macre będzie słońce przypalać. Z drugiej strony sama irga taka miejska mi się wydaje. Może jakieś nasadzenia na płaskiej części a w dół skarpa zadarniona irgą. W stawiłam brzozy ale czy tam na górze ma nic nie być, może watro o zacienieni pomyśleć. Może dłuższej rabacie na krawędzi bo irga to chyba głównie po to żeby z kosiarką nie wylewać potów
Hortki dostały molinie variegatę i rabata zrobiła się limonkowo-żółto-zielona. Takie było założenie.
Oczywiście przerobiłam od razu linię do podlewania.
A na wiosnę muszę wyściółkować rabatę. Teraz nie mam już na to kasy