Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 18:10, 31 mar 2025

Do góry
magewa napisał(a)
Cześć Aniu

A witaj w moich progach

Ciemiernik cuchnący jeszcze troszkę i buchnie większymi kwiatami.
Ożankowy ogród 18:03, 31 mar 2025

Do góry
Ulina napisał(a)
Pierwiosnki lubią moje mokradła kukliki też, są już zieloniutkie kopki a miodunki również urocze ogromnie lubię te kwitnące zwiastuny.

Ładne masz te pierwiosnki.
U mnie jeszcze w paczkach.
A ciemiernik cuchnący u mnie już tuż tuż przed kwitnieniem
Dębowe zakątki 18:02, 31 mar 2025

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A dziękuję Aniu.
Z racji ,że ja ogrodniczka mocno kwiatowa jestem to i kwiatowe obrazy też ostatnio malowałam

Zdjęcia jak zawsze super.
Obraz to mój klimat, piękna magnolia.
Dębowe zakątki 18:01, 31 mar 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu bardzo ładne obrazy szczególnie te kwiaty mi się podobają. Piękna tonacja to moje kolorki
Pozdrawiam

A dziękuję Elu.
I cieszę się, ze moje kwiatowe obrazy ci się spodobały
Dziękuję i ja pozdrawiam

Moje ciemierniki..jak na razie małe po kilka kwiatów tylko. Marzą mi się ładne kępy ale coś nie chcą mi tak rosnąć. Czym je podkarmić ?
Ale jakie są, to są i cieszą nawet tymi kwiatkami

Daleki od ideału..... 17:56, 31 mar 2025

Do góry
Papryki w tym roku oszalały, są tak duże a do wysadzenia jeszcze tyle czasu. Chyba zacznę w cieplejsze dni wystawiać je na dwór. Tylko czy nie za wcześnie?

U Polon 17:54, 31 mar 2025

Do góry
Juzia - oby nie , w zeszłym roku miałam koktailowe, się okaże jakie mi się trafiły

A dzisiaj - pomysł na 2 w 1, czyli utylizacja części traw i osłoną truskawek
Durne, czy może być???
Daleki od ideału..... 17:49, 31 mar 2025

Do góry
Sobota to pracę w warzywniaku.
W tym roku po eksperymencie Ani ja też zamarzyłam o ziemniakach bez tych uciążliwych prac.
Daleki od ideału..... 17:43, 31 mar 2025

Do góry
W piątek była wertykulacja i nawożenie trawnika. Ogród od razu wydaje się czyściutki.
Daleki od ideału..... 17:40, 31 mar 2025

Do góry
Dzisiaj deszczyk pada, będzie zielono.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:31, 31 mar 2025

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kilka lat temu zaczęłam ją z lekka podkrzesywać. Całkiem zgrabne drzewko uformowałam.

Magnolia gwiazdorzy, pięknie się prezentuje. Muszę i moją Susan popodcinać, bo bardzo się rozpanoszyła i strasznie dużo miejsca zajmuje. Masz szczęście, że popadało , na wiosnę po deszczu ziemia pachnie i wszystko rośnie w oczach , u nas deszcz jest tylko w tv na mapach pogody, niestety.
Dębowe zakątki 17:27, 31 mar 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Aniu, kwitnąco i pachnąco u Ciebie, wiosna. Mnie też podoba się krajobraz z wierzbami, ale niebieskie kwiaty
też są świetne.

A dziękuję i cieszę się ,że pejzaż z wiosennymi wierzbami ci się spodobał.
Wiosna nam się rozwija. Weekend fajny był do pracy. Wszystkie dalie, canny, mieczyki i eukomisy mam już posadzone.
Zacisze Alicji 17:21, 31 mar 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Ostatnie tej wiosny zdjęcia krokusowej łączki, krokusy kończą kwitnienie, powoli ustępują miejsca innym kwiatom.

Cudnie taka większa ilość krokusów wygląda.
Te białe bardzo mi się spodobały. a jeszcze białawych nie mam. Chyba zapiszę sobie i na jesieni takie zakupię.
Dębowe zakątki 17:18, 31 mar 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Nooo, mi też podoba się ten obraz szczególnie podoba mi się to rozlewisko i wierzby pamiętam takie łąki z dzieciństwa

A to dziękuje i cieszę się, że obraz się spodobał. To takie swojskie klimatyczne widoki, jakich mam wokół siebie dużo.
A w ramie teraz wygląda dużo ładniej.

Grzebiuszka ziemna 17:12, 31 mar 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
O tak, jakby na to nie patrzeć, jesteśmy świadkami zubożenia ludzkości... duchowej, mentalnej...
Lubię na YT kanał - Natalia Sosin Krosnowska, nie chodzi o jakieś spektakularne ogrodowe porady, ale spokój, umiłowanie natury, taki flow, po prostu bycie w tu i teraz, płynięcie z prądem rzeki. Może którejś z Was będzie po drodze
Fioletowe przekwitły, ale pojawiły się białe, o których zupełnie zapomniałam, więc niespodzianka:

Śnieżnik lśniący zaczyna o lekko liliowych kwiatkach:

Piękne te białe krokusy. Ja białych nie mam. chyba trzeba będzie na jesieni takich dokupić do kolekcji bo bardzo mi sie spodobały
Dębowe zakątki 17:10, 31 mar 2025

Do góry
Kordina napisał(a)

Aniu, piękny, taki żuławski, nawet mam bardzo podobne zdjęcie z podmokłymi wiosennymi łąkami i wierzbami
Pozdrawiam Cię i życzę weny twórczej, a kiedy wystawa?
A dziękuję bardzo za te miłe pozytywne słowa.
Wernisaż zbiorowy odbył się w piątek. 4 moje obrazy tam są do końca kwietnia. A swoją indywidualną wystawę mam w maju.
A tu juz obraz dostał ramy i stoi na wystawie w bibliotece.
Dębowe zakątki 17:04, 31 mar 2025

Do góry
Makao napisał(a)
Piękne te obrazy, takie wiejskie spokojne klimaty

A dziękuję Aniu.
Z racji ,że ja ogrodniczka mocno kwiatowa jestem to i kwiatowe obrazy też ostatnio malowałam

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:49, 31 mar 2025

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tutaj wklejamy nagłe przypadki do rozpoznania lub w już istniejących wątkach.

witam, bardzo proszę o informację co to za szkodnik, porażone byly dwa drzewa brzoza brodawkowata i doorenbios, zaczelo sie od usychania wierzcholków. Brzozy zostały ścięte i spalone. Zalezy mi na informacji w jaki sposob i czym moge zabezpieczyc pozostaly drzewostan, w bliskiej odleglosci okolo 1,5 metra od chorych drzew mam obsadzone po 5 sztuk doorenbiosow i kilka brodawkowatych. Jak i czym zabezpieczyc miejcse po wycietych drzewach, aby moc uzupelnic miejsce nowymi? Nie ukrywam ze strata symetrycznych nasadzen duzych doorenbiosow jest i będzie bolesna. Uprzejmie dziękuję za wszelkie wskazówki
Grzebiuszka ziemna 15:53, 31 mar 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Dzięki Ewo

Bardzo ładnie (chyba już 3 rok) przechowały się bulwki kalii różowej (to są te moje z nasionek ) w torebeczkach w popiele, wszystkie kilkanaście żywotne, nawet kiełki wypuściły już wsadzone do ziemi, ale wynoszone na dzień do ogrodu:

Ciekawy sposób na kalie, całą zimę były w tych torebeczkach na pieczywo? Moja sąsiadka trzyma zawinięte w papier w chłodnej piwniczce. Już kiedyś się przymierzałam żeby wziąć od niej na próbę. Może coś więcej opiszesz...
Czego NIE ROBIĆ w ogrodzie nowoczesnym 15:47, 31 mar 2025

Do góry
Racja, bede musiala zwrócić na to uwagę. Faktycznie trawa w takich miejscach nie chce później rosnąć bo się odparza.
Co do większości granic rabat, mam pewność bo są już od dłuższego czasu stałe, zmieniają sie jedynie rośliny na rabacie. W tym roku co jedynie skrócimy naszą długą rabate. Z przyczyn estetycznych i praktycznych. Doliczyłam sie dzisiaj, że ma ok 33 metry (na 3 metry).
Wgl uznałam, że wstawię jeden ze swoich rysunków.
Jest mało czytelny i zupełnie nie proporcjonalny graficznie, ale opisy obok lepiej obrazują długościami jakimi faktycznie dysponujemy.
Przednio jak dobrze kojarzę, źle napisałam do https://www.ogrodowisko.pl/users/Patrycja_KG_Lu " target="_blank" rel="nofollow"> https://www.ogrodowisko.pl/users/Patrycja_KG_Lu . Ok.
100 metrów po długości mamy wydzielone łącznie (a nie za domem ) : z czego ok. 30 metrów ma podjazd i ogród frontowy (takie wymogi bo mamy drogę powiatową), 18 m ma długość domu, a jakieś 55 metrów mamy ogrodu za domem.
Ogród w pełni słoneczny. W sąsiedztwie nie ma ogrodów (młode roślinki niedawno posadzone przez sąsiadów) więc tak naprawdę mamy tyle cienia ile dają z rana lub pod wieczór nasze thuje. No i budynek w sąsiedztwie, ale to też dopiero wieczorem słońce sie za nim chowa.
Anna i Ogród 2 15:36, 31 mar 2025

Do góry
Wyjęłam dziś jedną paprykę bo też strasznie szybko mi przesychają i ewidentnie muszę je poprzesadzać.

A wszystkie Betaluxy mają kwiatki

Będę miała sporo pracy z zapylaniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies