Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Basieksp 20:15, 28 sty 2026

Mamy zimę, w końcu to styczeń a jeszcze luty przed nami, też zimowy. Pamiętam srogie zimy, po nich przedwiośnie z roztopami i wyczekiwana wiosna. Może trochę pogoda się unormuje i będziemy mieli chociaż trochę przedwiośnia i wiosny Ostatnie lata to długa jesień, niby zima i zimna wiosna, po niej od razu susza i upały. Albo dla odmiany u nas ciągle deszcz a w innych rejonach u dziewczyn susza.
Joku 20:42, 28 sty 2026

Lidka, zaskoczyłaś mnie tym kleszczem. Ja bardziej myślałam o ślimakach golasach.
hankaandrus_44 21:03, 28 sty 2026

lIDUŚ, DZIĘKUJĘ ZA MIŁY ODZEW. a ja zaniedbałam się ostatniej jesieni, i do tej pory jeszcze kwękam. Nadzieja już jest, ale mi brakuje słonecznego wsparcia. Narzekać nie mogę, opieka funkcjonuje bez zarzutu. Lekarza odwiedzam zgodnie z grafikiem. Ale już go chcę pożegnać, bo czym więcej u niego bywam, ty gorsze mi wynajduje niespodzianki.

Na razie, jak Dulski zadeptuję podłogę wokół stołu, i trochę ćwiczę przysiady w kuchni.Ale to nie to, czego dusza pragnie. Za kilka dni Gromniczna, potem Walentynki z tłustym czwartkiem, będzie dobrze, z mojego piętra ta zima tak obco nie wygląda.

Zdrowia i Tobie życzę i ufności w działaniach tych, co mają mieć nad nami pieczę.
Pogodnego nieba,

hankaandrus_44 21:14, 28 sty 2026

Pieska już dawno nie mam, więc kleszczami się nie podniecam, golasy jeszcze hibernują pod deskami, pokażą się w marcu, kwietniu. Co do szkodników insektów, nie byłabym taka pewna, ale może taka pogoda raz słońce i plusy na wskaźniku, a w nocy mróz - trochę je wytrzebi, i nadzieja w ptakach.
A my jak zwykle, obchód zaraz po przyjściu trzeba zrobić. Bo jak mówili starzyki: Pańskie oko konia tuczy.
Wszystkiego dobrego, Jolu, Basiu, Bożenko.