Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród u stóp klasztoru 19:57, 22 lip 2012

Do góry
No ślicznie - te trawy masz ooooggrrrromne - guano działa A co do ajani i innych wrażliwców - tej zimy wymarzło to co do głowy nie przyszło, a zostało co o czym nawet nie pomyśleliśmy. Po za tym na pewno wiesz jak to było z tym teoretycznie i praktycznie
Miniaturowy ogródek 19:49, 22 lip 2012

Do góry
Donica ooooooogromna - wygląda super! A złodzieja współczuję, ale poradzicie sobie - dzielni jesteście
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:40, 22 lip 2012

Do góry
Aaaaa moja przy kaloryferze Ale idę ją schować

Edit - schowana
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:30, 22 lip 2012

Do góry
Polako, polako - sam jeszcze tych zdjęć nie widziałem - na razie ledwo się rozpakowałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:54, 22 lip 2012

Do góry
Agnieszko BK - nie znam - kupiłem jako ogrodowe.

Jolu - Joku - tą hostę dostałem, ale chyba to jest big daddy
Ogród z lustrem 17:52, 22 lip 2012

Do góry
Nie wiem co napisać, wszystko wygląda tak idealnie, czyściutko, profeska na każdym cm ogrodu - nic tylko podziwiać! Przepiękna ta rama bukszpanowa - no i już działające źródełko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:42, 22 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
To to lecę do niego Danuś

o część dobrze że wrociles
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:32, 22 lip 2012

Do góry
To to lecę do niego Danuś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:32, 22 lip 2012

Do góry
30 stron.....ale jakoś dałem radę Danusiu - gratuluję ślicznych zakupów - tak myślę, że po co Ci ten trawnik na hidcotowej? Zrób angielkę z prawdziwego zdarzenia - rośliny jakieś się znajdą A co tam nalewki jak ja mam rakiję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:56, 22 lip 2012

Do góry
Kochani - jestem Za chwilę poczytam to co tu popisaliście. Wróciłem zmęczony, bo jechaliśmy z powrotem 21,5 godziny, a taki autobus do jazdy nie powinien być dopuszczony. Ale oprócz niego było wspaniale ! Poznałem Chorwację i Bośnię z tej strony co poznać chciałem, zwiedziłem przepiękne miejsca no i widziałem przepiękną roślinność - na pewno będzie mi się ten rejon kojarzyć z żywopłotami z oleandrów, lawendami rosnącymi jako chwast przy autostradach no i kwitnącymi agawami, których było tam duuużo!!!! Nie wiem ile mam zdjęć, ale aż tak dużo nie cykałem - zajmowałem się bardziej stroną rekreacyjną No to lecę czytać co u Was
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:31, 21 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Żurawki mam nadzieję, że przetrwają

Jeszcze raz ostróżka

Przeczytalam hurtem ostatnich kilkanaście stron, obejrzałam zdjęcia i zaciekawiła mnie hosta. Znasz jej nazwę?
Jeżeli padało u was tak jak u mnie to żurawki na pewno przetrwały. Życzę przyjemnej podróży do domciu.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:12, 21 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A tutaj ogrodowe

I na tym koniec

Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie.... ta hortensja też mnie zachwyciła... znasz może jej nazwę?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:05, 20 lip 2012

Do góry
Sebek, sprawdzam tylko, czy już wróciłeś
Bezinteresownie (pytań - zero!)
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, tu zajrzałam, tam spojrzałam

Ogródkowy chaos u monitki 16:12, 19 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dzisiaj przyszła pora na postrzyżyny moich tawułek. Takie już były habaziowate że aż strach było patrzeć. W czasie cięcia odkryłam że w środku maja gałązki bez listków i jednym miejscu gdzie szałwia mocno przylegała i nie miały światła jest tak samo. Ciekawa jestem czy odbiją...

Tak było

a teraz jest tak

Część gałązek wsadziłam do ziemi może się ukorzenią tak jak moja lawenda. Małe pypcie a już kwitną

Kulki cuuuudne! A sadzonki lawendy w porównaniu do tawuły wyhodować truuuuuudno - tawułę zamoczysz w ukorzeniaczu i już będziesz miała

Ale pięknie wyszło ci strzyżenie idealnie
ciacho apetyczne, w godzinach pracy jak oglądam takie widoki, slinka cieknie i gratuluję sadzonek lawendy, masz rękę; jakoś u mnie z tym kiepsko
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:12, 18 lip 2012

Do góry
żółto

Kupiłam w tym roku dwie paczki mieczyków. Miały być żółte jak widać i niebieskie, a tych ani widu ani słychu.

dziewanna

Sebek - to ta od Ciebie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:16, 17 lip 2012

Do góry
piękne zdjęcia Sebek zostawił

ja nie potrafię,ale nikogo nie kusi u Sebka zrobić żadnych poprawek - przydał by mu się angielski retusz
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 17:59, 17 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudnie w ogrodzie, a ta altana po prostu powala na kolana - ile tam musiało być pracy włożone! Ślicznie też rysujesz
Dzięki Sebek -miły jesteś, twój ogród widziałąm i jest super ,szczególnie podoba mi się fontanna i kule , jest kolorowo i tak trzymaj.
pozdrawiam serdecznie
Ogród do odświeżenia 13:06, 17 lip 2012

Do góry
Dzięki Anitko za odwiedziny. Hortensje mam zamiar posadzić przy iglakach na słoneczku, Sebek polecił mi Limelight i chyba tak zrobię, bo ona słońce wytrzymuje.
Cebulowych już trochę rośnie, mam krokusy, tulipany szafirki i tyko szkoda, że tak krótko kwitną
Co do żurawek to myślałam raczej o ciemniejszym odcieniu niż marmelade, ale to jeszcze przemyslę.
Jestem zawsze otwarta na ciekawe pomysły, zwłaszcza, że każdy doradzi coś innego i mam nadzieję, że wyjdzie z tego zawsze coś ciekawego.
Dzięki raz jeszcze za zainteresowanie moim kawałkiem zieleni.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:18, 17 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzisiaj hucznie wśród rodziny, obchodzimy urodziny,
choć przyznacie że są małe, to dwulatki są wspaniałe.
Dobra wieść się niesie w necie, kiedyś będzie i stulecie.
Pierwszy był tu Bukszpanowy, bo to ogród jest Szefowej
Babci Jasi pewnie drugi, potem Jasia (Poziomka) była
potem jeden już za drugim, ciżba sie zrobiła.

Chcesz miec spacer?- bardzo proszę, nie zapłacisz nawet groszem,
po ogrodach spacerujesz, wszystko wokół obserwujesz.
Gdy stopnieją pierwsze śniegi i zakwitną przebisniegi
możesz chodzic tu do woli po ogrodach jak po swoim.
Danusia Cię oprowadzi, co posadzic też doradzi,
zrobi plany , nasadzenia, pole w ogród w tydzień zmienia.
Witek jest tu niby gazda, bo to wyższa szkoły jazda,
zna sie super na technice, co potrafi nie wyliczę.

Maikel stale ogród zmienia, Juzia wielkie ma marzenia,
no a Ania asc- raj z ogrodu zrobic chce.
Co dzień ma pomysły nowe, coraz bardziej wystrzałowe..
Marzenki z gustem, polotem, myślą co by dać pod płotem
a Irenka poszalała (z zakupami) jakby trzy hektary miała.
Czy to ogród stary nowy, czy też i rododendronowy
każdy swoje wstawia fotki, i staruszki i podlotki.

,,Mój kawałek raju" cały kwitnie w maju
Gosia (Kaisog) kosą wymachuje i łopaty wciąż całuje.
Jest i Bociek co był kotem, Krys jeździ tam i spowrotem (traktorkiem)
Eva oraz Ania (DS) w różach zakochane.
Nie zapomnij też odwiedzic niezwykłą Dajanę.
Duży ogród u Wieloszki, działkowy u Hani
lecz zachwyca niczym hale swymi krokusami.

Weronika w bajce mieszka. Prawda to czy żarty?
Popchnij furtkę wejdź i zobacz, ogród jest otwarty.
Rajski ogród Ani kwiatami zaprasza, a Wichrowe wzgórze swą nazwą przestrasza.
Dzidka z Jasią mówią mało. W każdym ich ogrodzie spotkasz kwiaty i rośliny niezwykłe na codzien.
Gabriela chleb upiecze , gosciom swoim poda, Pszczółka miodem go okrasi i opowieśc doda.
Do Andziulki wchodź ostrożnie bo psy jej pilnują, wieczorami zaś u Marty wszyscy obradują.

Robert ma papugę i sprzęt zajefany, dobrze równiez zajrzec do ugoru Any.
Ugór jest tak piękny ze ja jednak wolę nazwac go ogrodem niżeli ugorem.
Richie z siłą spokoju na ogród spogląda, wie że cała Polska właśnie go ogląda.
Sebek w wielkim pośpiechu do kazdego wpada, tu napisze dwa zdania, tu kogoś zagada.
Czasem tak się spieszy że pisze dwa słowa , a Danusia rzecznikiem zrobic go gotowa.
Warto tez odwiedzic dwie nasze Agaty, które sieją i sadzą warzywa i kwiaty.
Gdy zajrzysz do Łucji- działka zacieniona ale ile tu roślin wkrótce się przekonasz.

Neska ma natomiast poważne zmartwienie, nie wie czy to hobby czy uzależnienie.
Agniecha (973) dziś sledzi ogromne ptaszysko i o tym ptaszyszku chce już wiedziec wszystko.
Celina poletko obsadza liliami, a Majkel hektary super jarzynami.
Elfik, Yen, Ewa, Popcarolona, każda z nich przeciez super dziewczyna,
każda z nich sadzi kwiaty i drzewa i sie zachwyca gdy ptak zaśpiewa.
Alina ogród ma przy klasztorze, sadzi rośliny gdzie tylko moze,
Aldona kocha kwietne perełki, Przemek ma ogród całkiem niewielki.

A u Ewy w Żorach sie nie zorientujesz że po czarnym Śląsku dziś właśnie wędrujesz.
Przydomowy ogródek, azyl 4-arowy, mały raj na tej ziemi ,oraz ten Kubusiowy.
Trudno wszystkich wymienic, trudno wszystkich opisac, nie obejdziesz ogrodów nawet za rok od dzisiaj
A u Jotki i Hani ale także u Zbysia siedzą ludzie co wierszy chcą naczytac sie dzisiaj.
Jedni robią wianki a inni nalweki a po tych nalewkach będą i przyspiewki
kręcili już filmy i bajki pisali i tylko przyśpiewek jeszcze nie spiewali.
Od czasu do czasu są też wielkie swięta, które potem rok cały dobrze sie pamięta.

Spotkania w ogrodach, róże w Bukszpanowym ,i zlot zakręconych w rododendronowym,
u Jotki , w Sosnowie i u Monte Ani i na Dolnym Śląsku z super ogrodami.
Chcesz leciec do Anglii?-pakuj aparaty by fotografowac ogrody i kwiaty,
a potem u siebie zrobisz grządke nowa całkiem jak Gabrysia co ma Jekylową.
W Holandii i Danii tez mamy ogrody , mamy i we Francji ,choc to wątek młody.
I to własnie tutaj możesz poznac wszystko. Wiwat niech nam żyje to Ogrodowisko.

Niech pięknieją nam ogrody, fontanny tryskaja i wszyscy ogrodowiczanie humor zawsze maja.
A Danusia z babcią Jasią jego prezeskami i im sto lat wszyscy razem dzisiaj zaśpiewamy.
Pani Prezes Honorowa niech w zdrowiu warzywka chowa,
a Prezeska rzeczywista niech nam żyje i lat trzysta.
Choc dwulatek jeszcze mały otwórzmy szampana i będziemy po ogrodach chodzic aż do rana.
Niech Prezeski oko mają na nasze przygody, żeby po szampanie nie wpadł ktoś do wody.
Niech wybaczą mi tez wszyscy, których nie wspomniałam , ale po szampanie rymów zapomniałam.

A więc kończę to pisanie bo się rozgadałam, w krótkim czasie prawie 1000 stronek natrzaskałam.
Czas już zamknąć buzię bo mnie dosyć mają, jeszcze u Marzeny w piwniczce schowają.

Nareszcie znalazłam ten wiersz z pomocą bo gapa jestem .Powiem tak, wystarczy przeczytac wiersz Bozenki aby dojśc do wniosku że to nie jest Ogrodowisko,, lecz ciepłe przytulisko!! dla wszystkich bez wyjątku .Oczywiście bez forumowiczów nie byłoby tak wspaniałej atmosfery . Twórcy tego forum należą sie słowa uznania. Gratuluje Danusiu ! Ogrodowisko jest wspaniałym dzieckiem które otaczasz ciepłem ,prowadzisz przez nieznany swiat i pozwalasz popełniac błedy jak prawdziwa matka ,,kochająca matka A dzieci masz wspaniałe ,zdolne i dobrze wychowane ..Serdeczne życzenia ode mnie równiez przyjmij . Pozdrawiam serdecznie

Ogród Dominiki 23:08, 16 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja wciąż się zachwycam i ciągle podglądam po cichu

No to pewnie już tak się zdarzyło, że ja po cichu podglądam co się dzieje u Ciebie, a Ty w tym czasie jesteś u mnie Sylwio, nie zawsze mam czas na wpis; coraz piękniej u Ciebie. No i ciekawa jestem jak będzie sprawować się ta zamiatarka na kostce granitowej? Pozdrawiam!

Moje marzenie - kostka granitowa , ale od niedawna mojego M również A zamiatarka śmiga wraz z obsługującym siedmiolatkiem .... Przednia zabawa dla niego a dla mnie kostka bez liści , które wciąż ale to wciąż śmiecą .... Ja rozumiem , że jesień i te sprawy ale żeby tak na okrągło ..... Bezlitosne lipy

U Marzeny na kostce granitowej śmigała świetnie - pozbierała sadzonki bukszpanu!

Dzięki Seba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies