Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 21:40, 30 lip 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Fotka dla Kamili.

Nic dziwnego że Twoja lemoniada smakuje wybornie.

Ewuni to moje to na pewno nie mięta, jak możesz podaj mi swój adres na priv wyślę Ci i to spróbujesz. To coś rośnie najwyżej do 20 - 30 cm.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:39, 30 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu ślicznie u Ciebie , mnóstwo kolorów i bogactwo roslin .

Dziękuję,
Jest tak jak lubię
Ale przecież każdy tworzy swoje zielone królestwo takie, jakie lubi
Nieprawdaż ??

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:36, 30 lip 2016

Do góry
A teraz proszę o cierpliwość bo muszę zdjęcia wgrać, jak wgram to tutaj podam link.
Zdjęć zrobiłam całą masę i łatwiej mi było je wszystkie wrzucić na net. Oczywiście nie musicie oglądać nawet ich części.

Mam nadzieję, że link działa/

Ogród, głównie klony, w Boskoop, Holandia: https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:33, 30 lip 2016

Do góry
Wróciłam Pogoda średnia była, szkoda bo przez brak słońca mam niedosyt!
Byłam w Boskoop - czyli klony, zanabyłam 2 sztuki, ale de facto w innym sklepie niż w tym co chciałam.
Tak jak Jan pisał - można tam spędzić wiele godzin i mają wiele okazów, ale jakoś w sprzedaży mieli średni wybór. Albo to co mi się podobało za duże było żebym mogła wtachać, albo mieli to co wszędzie jest.
Co do ogrodu to jest fantastycznie położony pomiędzy kanałami, jest ogrom klonów w różnym wieku, wszystko super podpisane. Szkoda, że słonko wyszło dopiero pod koniec mojego dreptania w tejże okolicy.

Kilka foteczek samej miejscowości, chętnie tam wrócę na dłuższy spacer bo jest bardzo urokliwie tam! Ponadto jest to zagłębie szkółek wszelakich. Tuż na przeciwko sklepu w którym byłam, był sklep z hotensjami - morze hortensji!!

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 21:32, 30 lip 2016

Do góry
Witam. Potrzebuję rady odnośnie mojego serba. Drugi rok z rzędu źle znosi upały. Nie pomogło regularne podlewanie, wyściółkowanie korą, nie nawożenie nawozem do iglaków itd. Tydzień czasu ukropu na dworze i część igieł (od strony zachodniej i północnej) pożółkła (fotka 1 i 2). Dzieje się to bardzo szybko. Dwa dni i taki efekt. Trochę dziwi mnie, że igły żółkną nie od południa, wiec podejrzewam też jakąś infekcję. Co do tej pory uczyniłem : świerk, jak i każdy inny mój iglak potraktowany był w tym sezonie calypso na robale (dwa razy), i topsinem na grzyba (też dwa razy). Do tego sam serb otrzymał leczenie indywidualne: po znalezionych na forum poradach Mazana trzy razy co 2 tygodnie podlałem go roztworem z aliette. Na efekty podlewania aliette będę musiał jeszcze poczekać, bo dziś podlewałem trzeci i ostatni raz. Grzyb jest na pewno co widać na fotce 4. Kupiłem też Magus 200SC, bo widzę na igłach drobne pajęczynki (fotka 3) i na pewno prysnę go jeszcze na przędziorka. Widzę też że niektóre tegoroczne gałązki są jakoś nienaturalnie powykręcane - kolejne fotki. Bywa, że gałązki są wręcz poskręcane o 360 stopni. Starałem się to zaznaczyć na fotkach, choć one do końca niestety nie oddają tego efektu "powykręcania". Czytałem o tym i najbardziej pasowało mi to do ochojnika, ale jak oglądałem bardzo dokładnie świerka nie znajdowałem charakterystycznych dla tej przypadłości galasów, nibyszyszek itp. Ma ktoś jakiś pomysł co przyczepiło się do mojego serba? Dodam, że inne iglaki u mnie mają się świetnie.

Ogródek w którym klon osłupiał:) 21:28, 30 lip 2016

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Kto wie czym spryskać moją różę...liście mają kolor jasnej zieleni, pąki jakieś takie brzydkie.
może brakuje składników pokarmowych, bo widzę, że liście są czerwone - brak potasu, a jeżeli liście są jasnozielone lub żółtawe to brak żelaza lub magnezu

a jest jakiś nalot ???
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:24, 30 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Mam u siebie trochę jeżówek i bardzo je lubię

A jak u Ciebie z ich zimowaniem?
Zamiast kwiatucha dziś serwuję zimny deser.

Co z tym ogródeczkiem począć 21:23, 30 lip 2016

Do góry
Ki diabeł?
Wchodzę od Malkula, bo mnie wpis o pośladkach przyciągnął, widzę pierwszą stronę, potem idę na koniec i widzę to:

ewa004 napisał(a)
Kopciuszkowa jeszcze zielona

Myślę sobie, ta Ewa, co tak bidoliła na pierwszej stronie, ma TO?! I widzę, że jeszcze narzeka, że to i tamto. Przełożyć przez kolano i lać witką na gołe poślady! To przynajmniej będzie co pokazywać u Malkul

Jak mogło ci się, babo, to opatrzeć? Przecież tu jest wszystko, i to na takim kawałeńku! Aaa, pewnie ty z takich, co ja... U innych zawsze ładniej... No łapię, ale ty załap, że masz bosko!

I zlituj się i powiedz, kiedy te największe zmiany były, bo nie dam rady przekopać się przez cały wątek...

P.s. Dobra, jeżówek bym tam dała. Różowych, tych zwykłych
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:20, 30 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Widziałam dużo nowych fotek i stwierdziłam że musze to obejrzeć na komputerze a nie telefonie. Piałam z tel. To i wyszły bzdury .

Teraz już wiem

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:18, 30 lip 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, jak zwykle piękne ozdoby. Jeżówki cię polubiły i ładnie sobie rosną. Najbardziej zaskoczona jestem wnuczkiem bo to już prawie mężczyzna

W zależności jak mu pasuje czasem mówi, że jest dzidziusiem, a czasem upiera się, że jest duży. Ale to prawdziwy słodziak.
Nie wszystkie jeżówki mi przezimowały, kupiłam w ubiegłym roku taką co ma seledynowe kwiaty, a w tym roku jej nie ma. Czy Ty je jakoś zabezpieczasz na zimę?

Jego miny i gesty są bezcenne jak coś jest nie po jego myśli, domki znów trzeba było przenieść.

Ogród z widokiem na jezioro 21:16, 30 lip 2016

Do góry
wieczorkiem

Ogród wśród pól i wiatrów 21:16, 30 lip 2016

Do góry
jolka napisał(a)

U mnie jakoś ptaki borówek nie dostrzegają, i niech tak pozostanie A buksy na pewno się zbiorą, już się przyzwyczaiłam, że po cięciu chwilę zawsze kapryszą. Na szczęście teraz limki zaczynają przykuwać uwagę, więc na buksy mniej patrzę

Normalnie szał...który rok u Ciebie ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:13, 30 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiejszy dzień upłynął w zupełnie niezawodowej, choć pracowitej, ogrodniczej oczywiście, atmosferze. Rozpoczął się giełdą oraz dwoma centrami ogrodniczymi...bez załadowanego samochodu mojej przyjaciółki się nie obyło. Ledwo zabrałyśmy się z towarem. Doświadczenie w dopakowywaniu samochodu robi swoje... Ziemię wiozłam pod nogami wtopiona w fotel szybko mknącego samochodu, jako kierowca - Agnieszka.

Oto jej zakupy:

Zakupy z Tobą to musi być przyjemność z wydawania kasy

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:12, 30 lip 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Brama do nieba?
Super !
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:05, 30 lip 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Pięknie masz Dorotko w ogrodzie. A zdjęcia pełna profeska Często odwiedzam Twój ogród, chociaż nie zostawiam śladu

Dziękuję za miłe słowa, jak zaglądasz to chociaż jakiegoś emotikona zostaw
to będę wiedziała, że byłaś.

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 21:03, 30 lip 2016

Do góry
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 21:03, 30 lip 2016

Do góry
i powstał stolik z półką

NewLife w ogrodzie 21:02, 30 lip 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Jak na trawnik po tylu przejściach, wygląda nieźle. Wczoraj miałam dzień koszenia i za płotem i cały w ogrodzie. Zasilony, podlany, po drugim koszeniu wygląda tak:
WOW

a poranne widoczki boskie
Typografia ogrodu 21:00, 30 lip 2016

Do góry
podobno mielismu dziś najcieplej nie cytować proszę
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 20:59, 30 lip 2016

Do góry
Stare drzwiczki od kuchennych mebli

pobieliłam

ułożyłam mozaikę ze starych płytek

wykorzystałam skrzynie po jabłkach, które także pobieliłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies