Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:45, 07 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Gosiu, ratuj, moje pomidorki cały czas zielone. Mam jeszcze szansę że się zaczerwienią?

Byłam, choć mało pomogłam.
Indigoletta pięknie pachnie, może się kiedyś ta róża rozkręci i nie będzie trzeba się prosić o kwiaty.
W kamiennym kręgu od początku 10:44, 07 wrz 2016

Do góry
Zaglądającym życzę miłego dnia
Na posty odpowiem wieczorkiem

Ogród Nety- moje marzenie 10:44, 07 wrz 2016

Do góry
Jeszcze może zdjęcie domu od frontu. Nie mam niestety aktualnego, ale poglądowo do planów może wystarczy.

W kamiennym kręgu od początku 10:43, 07 wrz 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 10:40, 07 wrz 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 10:39, 07 wrz 2016

Do góry
Kamienny malowany porannym słonkiem
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:38, 07 wrz 2016

Do góry
No to jeszcze Frosty Morn. Z białoobrzeżonymi liśćmi.

Abendrot(?)

Matrona.

Carl.

A tu niestety pomyłka ze szkółki. Miał być Star dust, a jest chyba Brillant.
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 10:37, 07 wrz 2016

Do góry
Chwastowisko wyprostowane Nie zrobiłam tego sama, bo nie dałam rady, ale nareszcie mam ogród, w którym czuję się dobrze Uratowałam prawie wszystkie rośliny, nauczyłam się dzielić, odmładzać trawy i byliny. To był bardzo pracowity rok. A do "koszenia" dzikiej części działki mamy takich pomocników
Typografia ogrodu 10:33, 07 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Efekt jest swietny wszystko sie bosko tłuściutkie zrobiło

to prawda jest tam już nawet za gesto.dobrze że tam cena l nie zaplanowała bo mialabym się nie ezle nagimnastykowac
Mój ogród - co dalej? 10:33, 07 wrz 2016

Do góry
Miło mi
Tak wiec jeszcze coś

Ogród w remoncie 10:28, 07 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
To zdjęcia moich j .

Zdjęcia nie oddają ogromu pomieszania z poplątaniem . Tak myślę że Danusia powinna u mnie zrobić pokazowe cięcie . Z całym szacunkiem ale wycięcie takiego jałowca jak na filmie u Danusi to dla mnie teraz bułeczka z masłem . U mnie to jest wyzwanie !

Oooo pamietam . Tez tak kiedyś miałam.
Będą z nich ludzie...uwierz. Ale połowę gałęzi musisz usunąć.
Ogród mały, ale pojemny;) 10:25, 07 wrz 2016

Do góry
Podglądam Twój ogród od dawna, jest jednym z moich ulubionych, dzięki Tobie odważyłam się na rewolucję miszmaszu. W tym roku kupiłam 5 szt. hakone (Aureola), chciałabym Cię zapytać ile lat mają Twoje kępy, jak gęsto je sadziłeś ? Moje rosną w słońcu ale powolutku Chyba, że ruszą w przyszłym roku ...

ele2001 napisał(a)

Ogród w remoncie 10:23, 07 wrz 2016

Do góry

W związku z tym że mam zamiar wyciepać te jałowce proszę o radę . Chciałabym tam żywopłot chyba najlepiej iglasty jednak ale jakoś nie mam ochoty na tuje . Myślałam o cisach choć chyba wolno rosną a nie kupię już dużych bo to kupa kaski .
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:23, 07 wrz 2016

Do góry
Mój siedzący styl w ogrodzie whymuszony jest. Ale jeszcze daję radę działać, a to najważniejsze. Traktuję to jako rehabilitację i chyba to skutkuje. Zagraniczni lekarze na niedowład rąk i nóg zalecają prace w ogrodzie na receptę. A ja mam to gratisowo bez recepty, i w ilościach nielimitowanych. I tego się trzymam. Skakać jak wiewiórka już nie mogę, to chociaż żółwikiem posuwam, i dobrze się mam.

Ogród Nety- moje marzenie 10:21, 07 wrz 2016

Do góry
I jeszcze jedno- ja nie mam nic wysokiego wzdłuż płotu w tym miejscu, więc ta rabata jest dość dobrze widoczna z ulicy, pod warunkiem, że rośnie tam coś większego, bo tych maluchów przy ziemi, to i tak nie widać.

Zastanawiam się czy zamiast Red Baronów nie dać tam wysokich traw lub wyższych krzewów, ale na pewno nie chcę robić żywopłotu, bo chciałabym widzieć ulicę z okna.
Tu widać ten daszek opisywany w poprzednim poście:
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:15, 07 wrz 2016

Do góry
Syla napisał(a)
poza leżakami które są wygodne .... to miejsce było bardziej oblegane w tym sezonie głównie przez psa

to miejsce jest dla mnie westchnieniem marzeń..... super miejsce do wypoczynku
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:15, 07 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wczoraj wąchałam prawdziwy tytoń.. i nie pachnie wcale.. ale w masie wyglądał pięknie

W masie to chyba wszystko ładnie wygląda.

Czas rozchodników. Uzbierałam już kilka odmian. Tylko niektóre znam z nazwy. Tych w masie nie znam właśnie.

Tego nazwy również nie znam. Od Kondzia dostałam. A on ponoć od Alinki. Tak po ogrodach wędrują roślinki

Purple Emperor. W towarzystwie wysianej wiosną trawy Miłki.
Ogród Nety- moje marzenie 10:15, 07 wrz 2016

Do góry
Tak widać tą rabatę jak sie wchodzi przez furtkę:

Do tego momentu gdzie ta linka zwisa jest daszek nad schodami, więc może tam być coś co urośnie max do 3 m, ale przez ten daszek sucho tam...
Ogród Nety- moje marzenie 10:12, 07 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
No własnie
Całe te zadania domowe o przygotowaniu podłoża zmierzały do tego miejsca

Kolejna seria pytań

Co byś tam chciała widzieć? Może masz w marzeniach jakąś konkretna rabatę?

Jaka gleba tam jest - wykop głębszy dołek i oceń co widzisz

Jak długa i szeroka jest to rabata?

Jest tam obrzeże - na cement? Jak głęboko? Jak duzo?

Kopiąc dołek sprawdź czy nie zostały resztki pobudowlane

Toszko, już odpowiadam
Nie mam wizji tego miejsca. Wiem tylko, że na środku chciałabym rośliny do wysokości okna, ale aby były widoczne, a nie pizdryki maleńkie, częściowo zimozielone. Tak jak napisałam wcześniej, gdyby to nie było południe, to pod oknem widziałabym hortensje białe, żurawki (niestety je lubię póki co), trawki, iglaki zimozielone a tak...
Mój ogród nie ma być formalny bardzo, ale elegancki (tu się zaczerwieniłam), uporządkowany- ja księgowa jestem, więc porządek musi być .
Na przeciwko mam rabatatę z kamyczkami, rozplenicami, szpalerem Red Baronów, sosną bośniacką, jałowcami płożącymi, cisem, sosną Pumilio, Danicami. Rabata raczej w stylu nowoczesnym, więc ta pod oknem musi do niej jakoś nawiązywać.
Tu widok jak one mają sie do siebie:

Rabata ma 5,7m długości i metr szerokości- mało, wiem.
Gleba - na wierzchu kilkanaście centymentrów czarnoziemu zmieszanego z korą plus w każdym dołku pod roslinami, ale głęboko piasek. Przy nowych nasadzeniach oczywiście dodam wszystko co potrzebne.
Tak, obrzeże jest na cement, dużo jest go na rogach, a po prostej myślę, że do 5 cm. Resztek nie powinno być, bo już tam czyściłam i wymieniałam ziemię.
Po drugiej stronie chodniczka jest druga rabata przy tarasie, ale do zmiany więc się nią nie przejmuj

Aaa i jeszcze jedno- w tej glebie i w tym upale dobrze mi lawenda rośnie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:03, 07 wrz 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Gaurę ,widziałam u Hajdrowskich .

Muszę się tam kiedyś wybrać.
Nagietki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies