Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 22:56, 24 sie 2016

Do góry
Duble perfum

Nostalgia

Młoda Balerina, jestem nią zachwycona

szykują się astry

Pogubiłam się po drodze... 22:52, 24 sie 2016

Do góry
znalazłam godne miejsce dla Red Barona od Oli, trochę czekał, ale pasuje idealnie, kiedyś tu jeszcze dojdzie obwódka z bukszpany, który na razie się ukorzeniapod katalpa
Skąpana w słońcu 22:47, 24 sie 2016

Do góry
Kronenurg przesadzona pięknie zakwitła, służy jej nowa miejscówka

Cubana szaleje

RiB

Amelia w pełnym rozkwicie

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:46, 24 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Przepiękna ta pomarańczowa róża Pierwszy raz taką widzę

Wiesz, ja też pierwszy raz taką widzę, a mam ją trzeci rok. Tak wyglądała w ubiegłym roku i nazywa się WELL BEING. Nie mam pojęcia co się z nią porobiło, ale cudowny zapach pozostał. Dziwne ma te szpiczaste płatki, ale takie też mi się podobają, no i dużo pąków ma do kwitnięcia.

W tym roku wygląda zupełnie inaczej.
Skąpana w słońcu 22:39, 24 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Różyczki śliczne, ale zaraziłaś mnie chciejstwem na jeżówki, sporo tego nakupiłam. Miałam w ubiegłym roku zakupioną seledynową "pustą i pełną". Obie nie przeżyły zimy. Pełną udało mi się kupić,a na pustą nie trafiłam. Jeśli zawiąże ta seledynowa nasionka, czy mogłabyś mi trochę przysłać w kopercie? Wysiewałam w w tym roku białą i różową, w kupnej torebce nasion jak na lekarstwo, ale 5 białych mam, za to różowych mam sporo.
Cudownie wygląda to połączenie, ale podejrzewam, że ta jeżówka ze wszystkim będzie dobrze wyglądać.

Jak najbardziej, tylko mi przypomnij bo ja mam świetną pamięć tylko krótką

Róża Samaritan, energetyzująca

Romanza

To dopiero początek... 22:39, 24 sie 2016

Do góry
Długo mnie tu nie było...Przepraszam za zaniedbanieRośliny pięknie się rozrosły.Między śliwowiśniami posadziłam tawuły szare. Nietety kwitną wcześnie a przez resztę lata są tylko zielone. [
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:38, 24 sie 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
No i tzw. question: czy to możliwe, że to orlik ma wyż demograficzny?

Możliwe!
Pokaż Toszce. Się ucieszy. Ona KOCHA orliki.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:34, 24 sie 2016

Do góry
witam, mizernieje mi buk purpurea, traci liście. Dzisiaj mąż zauważył na łodygach gąsienice - czy mogły zaszkodzić, jak ratować? A przy okazji... jak go formować?
Moja bajka 22:32, 24 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

I letnia kuchnia, świetna, prawda?

Kasia podróżniczka Dobrze że pojemność bagażnika ograniczona to zostanie trochę korzonków dla innych zbieraczy
Kasiu nie korci Cię żeby namówić właściciela kredensu na małe decu? Znając Twoje zdolności zrobiłabyś z niego cudo.
Czekam na kolejną porcję zdjęć, z ogrodu Ewy też. Pozdrowionka dla Was wszystkich. Wypoczywajcie i bawcie się dobrze.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:31, 24 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Jejku rzadko czytam, że mój ogródek jest delikatny, sama raczej nie odważyłabym się tak o nim powiedzieć. Wiem, że mam nasadzone za gęsto i czasem mnie to denerwuje, ale ja już tak mam, że nie potrafię z niczego zrezygnować. To znaczy wyrzucić, ale dziś obdarowałam dwie osoby nadmiarem moich roślin.

Przepiękna ta pomarańczowa róża Pierwszy raz taką widzę
Skąpana w słońcu 22:30, 24 sie 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Kwiatowe królestwo pięknie

Dziękuję

Catherina i mój wnuczek

i odrobina dzisiaj

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:29, 24 sie 2016

Do góry
Po raz kolejny potrzebuję Waszej rady. Obecnie jest tak:

Duży trawnik,mało roślin...Wszystko przede mną.Dązę do osiągnięcia takiego efektu:\

.

Po całej długości przed tujami chciałabym posadzić rośliny. Wiem, że to jest czasochłonne i kosztowne, więc powoli będę realizowała swoją koncepcję. Potrzebuję pomocy w zagospodarowaniu miejsca gdzie postawiłam ???(prawy górny róg).

Marzy mi się tam kilka wysokich drzew,a w przyszłości miejsce gdzie można usiąść w cieniu lub poleżeć na hamaku. Czy takie rozwiązanie ma sens? Jeśli tak to jakie drzewa? Myślałam o brzozach. Tylko nie wiem jaka odmiana. Będę wdzięczna za każdą sugestię-już nie raz mnie wspomogliście za co bardzo dziękuję.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 24 sie 2016

Do góry
Hortensja Silever Dolar
[
Adria

Hortensja wiechowata MAGICAL FIRE
Czyżykowy zakątek 22:24, 24 sie 2016

Do góry
Ogródek Ewy 22:20, 24 sie 2016

Do góry
Chyba nadchodzi jesień

A to na zakończenie bardzo pracowitego dnia.

Malutki pod lasem 22:19, 24 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
ukorzeniły się tylko Anabelle. Z limek, vanilek i bobo, które doatałam od Renaty nici Spróbuję jeszcze raz na wiosnę.
Aniu zostaw te nie ukorzenione patyki w ziemi do wiosny.Ja tak u siebie w zeszłym roku zrobiłam w sumie to nie miałam czasu ich posprzątać i jakie było wiosną moje zdziwienie że one pędy z ziemi zaczęły wypuszczać.Przez pierwsze dwa sezony były marne a w tym trzecim dziś sa super popatrz foto usunę.

No rawo.!
I ja z tej rady zkorzystam i tak zrobię
Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki 22:18, 24 sie 2016

Do góry
Yes!

Rabata wzdłuż płotu nie jest tak naprawdę prosta, ma wcięcia, ale dopóki nie wytnę drzew owocowych, to chyba ciężko mi będzie to tak dokladnie zaplanować, chociaż... Muszę jeszcze wyciąć aronię, która blokuje. Jest dość spora. W każdym razie narysowałam prosto na razie, bo nie chciało mi się mierzyć i kombinować na rysunku

Na trójce są z przodu bukszpany, nie przycięte drugi raz, bo albo paliło, albo lało, za nimi przechowalnik hortensja Magical Candle w dość kiepskiej kondycji, ale kupiona już dość zabiedzona i ostatnio trochę ją przesuszyłam, cisy karłowe, świerki serbskie karel (kuliste), rozplenice wschodnie, hortensja Little Lime, której robiłam odkłady i zamierzam mieć ze 3 szt. w przyszłym roku, są też róże Leonardo da vinci 3 razem, hortensja Bobo i biała róża, która rośnie bardzo szeroko i musi dostać podporę. Wiśnia poniemiecka, która jest spora, ale zdrowa i ma dobre owoce (widać było jej liście na fotce z umbrą), piwonie, Świdośliwa Ballerina, która jest jednopniowym drzewkiem. Przy końcu są jeszcze kule bukszpanowe, których nie mam na fotce.

Generalnie środek zostaje, a reszta wybywa (większość była posadzona chwilowo). Mają zostać bukszpany z Little Lime (jeszcze nie wiem, czy bukszpany zostawię w rzędzie, czy poukładam jakoś niesymetrycznie).

Ogrodowe skarby 22:16, 24 sie 2016

Do góry
Ty już prawie wszystko posadziłaś . Pomysł z rozplenicą na żwirku mi się podoba .
Beatko wstawiam zdjęcia.

Fiołki afrykańskie - Saintpaulia 22:14, 24 sie 2016

Do góry
Witam!

Czy ktoś posiada takiego blado-różowego fiołka afrykańskiego?
Chętnie zakupiłbym sadzonkę.
Pozdrawiam Jacek

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 24 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
A dla szalonych rózomaniaczek kolory mailn i purpur, kótre dzisiaj kwiły. Prosze się nie sugerować wielkoscią kwiatów, zrywałam te których mi nie było żal

Skala 1 i 2
1 - red Leonardo i 2 Maliny

Skala 3, 4, 5

i wszystkie razem

wielkie dzieki !
ja dorzuce tradescent, którą dzisiaj u Bogdzi widziałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies