Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka. 08:04, 29 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było , zapuściłam się strasznie. Ale jak weszłam to zobaczyłam piękne cynie, coś podobne do Kindziowych, floksy w kolorach i anabelka ogromna- cudnie.
A ten wózeczek mnie rozczulił- super to wygląda.

Pokaz tego Phantoma

Tydzień mnie nie było na działce ,a wczoraj zauważyłam że mój phanton będzie kwitł
Do raju daleko - u Ewy 07:51, 29 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Śliczna Heidi Klum w rozkwicie

Ewka, jak Tobie się sprawuje ta róża? Jest na mojej liście chciejstw, ale boję się że nie jest tak wytrzymała jak bym chciała. Powstrzymałam się nawet przed zakupem ostatnio w Rosarium. Masz gdzieś może zdjęcie całego krzaczka?
Ogród pod sosnami 07:43, 29 lip 2016

Do góry
Żurawki wyglądają tak:

Wystarczy je więcej podlewać?
Moja działka na Dębowym Lesie 07:30, 29 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przepiękne są te białe kwiaty funkii.

Tak, Hosty wyglądają pięknie bez kwiatów i piękniej z kwiatami.

Typografia ogrodu 07:29, 29 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
dołączam z własną świeżo zaparzoną
ja rez juz mam
Pomysł na ogród 07:28, 29 lip 2016

Do góry
Skula napisał(a)

wszystkie foty przepiękne, ale ten gospodarz powalił mnie na kolana
Tu ma być ogród :) 07:28, 29 lip 2016

Do góry
Juz nowy dzien i jasno
Mojeblimki stare pedy maja w kolorze...drewna ale nanpewmo nie czerwone.swieze pedy sa zielone
Daj znac jak zobaczysz to ususne
Przerwa na kawę... 07:23, 29 lip 2016

Do góry
Jeszcze jedno zdjątko pokazujące różnicę między zakupami na żywo - róża po lewej - a zakupami przez internet w renomowanej szkółce. Od lewej Leonardo da Vinci za 49 zł - po prawej 3 róże Giardina, Heidi Klum i Lady of Shallot - po doliczeniu kosztów przesyłki po 41 zł za sztukę. Wszystkie są zdrowe ale różnica w wielkości przeogromna. Leo jest 3-4 razy większy, mocniejszy. Chyba ograniczę się do zakupów na żywca w przypadku róż.
Przerwa na kawę... 07:11, 29 lip 2016

Do góry

Miłego dnia
Przerwa na kawę... 07:07, 29 lip 2016

Do góry
Dzisiejsza porcja róż z rana
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:06, 29 lip 2016

Do góry
Witajcie

Wracam do Was po 4 tygodniach od siania. Trawa już po 2 koszeniach (6 i 5 cm), zaczyna powolutku się zagęszczać i uzupełniać nieco prześwity ostatnią już chyba falą wschodów. Nadal codziennie podlewam, by dać szansę każdemu ziarenku, które jest w glebie. Całość prezentuje się tak:

Zastanawiam się, czy nie sypnąć jakimś nawozem (z małą ilością azotu), bo trawa ma nierówne wybarwienie i chyba daje znać w niektórych miejscach bardzo jasnym odcieniem zieleni, że głodna.

Zaczynają się też pojawiać pierwsze problemy. Mam kilka okrągłych, brązowiejących plamek o średnicy ~10 cm na tym trawniku, które wyglądają tak:

Z bliska:

Trawa wyrwana z tego miejsca (dobrze zakorzeniona, nie było łatwo usunąć) wygląda w ten sposób:

Na początku myślałem, że to kot nasikał (bo kręci się po okolicy), więc owe plamki mocniej podlałem, by rozpuścić ew. mocz. Bez efektu. Dwa dni temu stwierdziłem, że może za mocno podlewam (lałem rano i wieczorem) i jakiś grzybek wszedł na trawnik, więc ograniczyłem obecne podlewanie wyłącznie do porannego, by nie zostawiać mokrego trawnika na noc.

Macie jakiś pomysł, cóż mi się tu przyplątało?
Hortensjada 07:03, 29 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Pozdrawiam kolejnych forumowiczów . Co do hortensji to nie ukrywam, że moim guru jest Babopielka. Samych hortensji krzewiastych i bukietowych posiadam ponad 60 odmian ale nie zawsze to co najładniejsze jest najcenniejsze ( jak w życiu). Tnę krótko (fotka chyba odda o co mi chodzi chociaż była robiona w zupełnie innym celu). Duzo rozmnażam sama - chyba będę sadzić na dachu! . Mam swój sposób na formę pienną- od razu ukorzeniam najgrubszą i najdłuższą łodygę, pierwszy nawóz w granulkach ( teraz), później oczywiście magiczna siła i woda, woda, woda...
[/squote]
Witaj ! Jestem nowa na ogrodowisku . Dziś przy porannej kawie trafiłam do Ciebie i na pewno stąd nie wyjdę . Kocham hortensje i mój ogród po przeróbkach w większości ma być hortensjowy . Czy wszystkie hortensje tniesz tak krótko ? Ja zostawiam zawsze po dwa oczka na ubiegłorocznych przyrostach ale nie wiem czy to dobrze .
Tu ma być ogród :) 06:37, 29 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

fajowe ujęcie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:33, 29 lip 2016

Do góry
ja lezalam na mojej ogrodowej lezance dokladnie 2 raz. Nawet raz udalo mi sie kawalek ksiazki przeczytac.
Ale d dzis mam nadzieje, ze to sie poprawi. Jeszcze tlko raz do pracy na godzin i laba. No jutro zniwa ale potem juz laba

Zaczelismy wczoraj montowac plot

no i popsula mi sie karta SD do aparatu i chyba stracilam wszystkie fotki, ktore na niej byly. Na szczescie nie duzo ale szkoda.

na Dzien Dobry moje stadko
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 06:29, 29 lip 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Przy okazji jeszcze więcej rozplenic

Rozplenice cudne! Czy to jakaś odmiana?
Działeczka Asi :) 04:27, 29 lip 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Olu, a masz jakąś fotkę tej tui z żurawkami?

Tutaj z tują żółtą

A tuaj z cisem

Moje ukochane miejsce na ziemi 04:04, 29 lip 2016

Do góry

Na początek ogórki

Niezła prodkcja
Smakowicie to wygląda
Kolorowy ogród na piasku 00:44, 29 lip 2016

Do góry
Motylki?

Kolorowy ogród na piasku 00:39, 29 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Liliowce nad stawem, gdzie ziemia wilgotna, to wspaniałe dla nich miejsce no I pięknie to wygląda, właściwe rośliny na właściwym miejscu.
Wzdycham do Twojego kwiecia, a trawy z funkiami tak troche małpuję.

Tak jak Gabrysiu piszesz rosną na właściwym miejscu. Tam są duże podsiąki, całe lato ani razu nie były podlewane, a nas straszna susza i radzą sobie. W tym roku kwitną wspaniale.
Będę podglądać jakie trawki posadzisz, a może już posadziłaś? Mnie się ten duet podoba

Na bogato

Kolorowy ogród na piasku 00:32, 29 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
Te lipcowe widoki piękne jak zawsze swobodne.Floksy uwielbiam więc radośnie oglądam.

W tym tygodniu mam chwilkę i nadganiam czas w ogrodzie robiąc tysiące prac i zawsze mi w uszach dudni jak mówiłaś że chciałabyś mieć każdy cm kw ogarnięty ..... więc jak działam ale nie ogarnę wszystkiego co do cm a tez mi się tak marzy.

Choć czasem mam sprzeczność w sobie i chciałabym taki tajemniczy z nieokiełznanymi pnączami, pokrzywami, pajęczynami... ale to dla mnie za trudne

pozdrawiam

Miro, u mnie pozostanie to w sferze marzeń na zawsze, niestety
Gdyby chociaż temperatury były bardziej przyjazne, może byłoby lepiej.

A ja sobie tak czasem myślę jak fajnie by było mieć wokół tylko dziką łąkę i kosić ją dwa razy w roku Wytrzymałabym...?

Mam nadzieję, że pysznogłówki też lubisz

niechcący uzbierała mi się mała kolekcja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies