Wyrwałam dziś lasek werbenowy Duużo jej było.
Zostawiłam sobie kilka kępek w miejscach gdzie pasuje a kwitnące wstawiłam do wazonu. Niestety sypie się więc długo nie postoi.
Trawka to rozplenica Karley Rose - rośnie błyskawicznie, zobaczymy jak z zimowaniem będzie.
Dziewczyny dzięki że przyjechałyście! Ostatnio doła strasznego miałam a dziś po Waszej wizycie podgoniłam sobie robotę i humor mi dopisuje a zdaje się że jutro też mnie świetny dzień czeka .
Wczoraj fotek mi wrzucić nie dało bo z netu mi zabrakło, dziś już nie wyrobię się ale jeszcze kilka wstawię. Beatko na pierwszym zdjęciu Barbula Worcester Gold - ta która Ci się spodobała.
Żeby nie było, że mam same limki w ogrodzie to dla odmiany moje pierwsze spotkanie z hacone
Zawsze mi się podobała w innych ogrodach, zobaczymy jak się u mnie sprawdzi.
Poza tym, mam drugi rzut białej szałwii tegorocznej
No i doczekałam się pierwszego malutkiego kwiatuszka artemis. Piękny jest, taki śmietankowy
Czekam na więcej Jeszcze widać małe pączki, więc może się doczekam
Aniu, zdarzyłam przeczytać pierwsza wersję, bynajmniej dowiedziałam się o pracach ogrodowych.
Aniu, czy wiesz moze jak i kiedy przycina się śliwkę? Chyba muszę jej zmniejszyć liczbę gałęzi, by rodziła większe śliwki?
Nie znam się, a Zbyszek mnie naciska na to cięcie, a ja nie chcę stracić ładnego kształtu korony. Podoba mi się tak, jak jest
Mam nadzieję, ze o takie zdjęcia chodziło
Widok na wgłębnik z tarasu
Z tyłu tarasu jest ścianka wodna ze świdośliwami i widok stąd
Z boku tarasu (na tej rabacie po prawo mają byc co 3m graby fastigiata)
I od strony poludniowej
PS Danusiu Czy przy tarasie lepszy jest ciemny czy jednak jasny żwirek? (zdjęcie 1/3)
Dziś mieliśmy wycieczkę do rodzinki po kompost było wesoło... dopiero wróciliśmy przedstawiam bohaterki naszej wizyty... Owce kameruńskie... Na początku nie chciały pozować do zdjęć potem się rozkręciły
piękne co?
taki mają domek
Ja byłam z "łupów" zadowolona no i dzieciaki miały radochę
A na koniec polecam taki oto trunek koniecznie przeczytajcie etykietę