Wprawdzie kierujesz słowa do mnie, miło mi bardzo ale nie wiem czy jesteś świadoma jak ważne myśli zawarłaś o korzystaniu z inspiracji. Wielu początkujących ogrodników nie rozumie, że tak na prawdę piękny, satysfakcjonujący ogród to nie kopia z pinteresta czy z realizacji Gardenarium, a włożona własna dusza, iskra nadająca ten indywidualny, osobisty rys, który wciąga gościa w głąb ogrodu i pozwala z zainteresowaniem odkrywać smaczki i niuanse i wołać "jak pięknie"!
Do tego jeszcze nie dojrzałam, ale myślę, że jak już skończę ramy, posieję trawnik tam, gdzie teraz leżą deski na dach gospodarczego i wszystko połączy się w całość, będę mogła skupić się na tych "smaczkach" .
Kolejny sezon czeka, a co przyniesie, czas pokaże
Ale się już nie motam, już spokojnie podchodzę do kompozycji, patrzę na całość i czasami się zastanawiam, co poprawić i mogę się gapić godzinami i nic ..., a potem raptem przychodzi ta jedna genialna myśl, która rozwiązuje problem. Czasami niestety nie w porę, nie zapiszę, a potem zapomnę i czekam na następne bum
Tą fotkę dedykuję Ewie.
Piórkówka, myślałam, ze padła, długo nie dawała oznak życia, a potem 1/4 część ożyła i ma nawet kotki
Odcięłam jej to, co martwe.
Dobrze by było wgryźć sie nożem w karpę i bez wykopywania wyciąć i usunąć martwą część. To potencjalny przechowalnik patogenów. Uprzedzam - nie będzie łatwo to zrobić. Wiem, że cierpliwa jesteś. Resztę zlać HT, dla odkażenia gleby. Zwłaszcza dołek po amputacji Jeszcze możesz pryskać OW, dla wspomożenia rośliny.
Muszę ściąć przekwitłą pysznogłówkę. Czy może zostawić?
A już myślałam, ze te mikstury w nowym sezonie dopiero zrobię. No cóż, trzeba dokończyć zakupy i zrobić raz dwa
Dzięki za dobre rady
Przepis na HT i OW na maila sobie skopiowałam jakiś czas temu, aby w sklepie wiedzieć, o co się pytać
Tak więc nie muszę szukać