Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 12:44, 20 sty 2013

Do góry
kasik778 napisał(a)

Gosia sprawdziłam w ubiegłorocznym wątku Ani Asc kiedy zakwitły krokusy... U Ani najszybciej wiosna nachodzi jednak to południe pierwsze kwiatki zaczeły się pojawiać 7-8 marca... Buuu jeszcze tak długo...

Marzenko- pomyśl ile mamy już za sobą
A czy te białe też takie duże jak fiolety są? to może się skuszę w tym roku
Ja nie pamiętam kiedy u mnie zakwitają, nawet o tym nie pomyślałam, że prowadząc wątek, zapisujemy tyle faktów, do których później łatwo wrócić, chociażby te krokusy- już będę wiedziała i w przyszłym roku z miłą chęcią sobie wrócę do tych stron, tak samo z nazwami roślin, gdybym zapomniała- warto tutaj zapisywać co się kupiło.

forum to tak trochę jak internetowy dziennik, w tym roku każdy da znać, kiedy mu krokusy zaczęły kwitnąć i już będziemy mieć mapę krokusową Polski

O tym samym pomyślałam, rewelacja!
Igiełkowy ogródeczek 12:42, 20 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Ja cebulowe szaleństwa bedę oglądać na forum, gdyż ja nie cebulowa jeszcze jestem

No ja tez niestety ...miałam na jesień tyle roboty że o cebulkach....zapomniałam.

Zeta- nic straconego- wiosnę w domku też możesz mieć, a w ogrodzie nadrobisz jesienią, jestem tego pewna
Igiełkowy ogródeczek 12:28, 20 sty 2013

Do góry
Joasia- jak to nie cebulowa, przecież w domku masz- widziałam śliczne hiacynty
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:26, 20 sty 2013

Do góry
Jak dobrze, że masz net w domku- bo my też się cieszymy
Hiacynty ślicznie wyglądają w tej kolorowej oprawie, za tydzień będą już kwitły
Igiełkowy ogródeczek 12:25, 20 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosia sprawdziłam w ubiegłorocznym wątku Ani Asc kiedy zakwitły krokusy... U Ani najszybciej wiosna nachodzi jednak to południe pierwsze kwiatki zaczeły się pojawiać 7-8 marca... Buuu jeszcze tak długo...

Marzenko- pomyśl ile mamy już za sobą
A czy te białe też takie duże jak fiolety są? to może się skuszę w tym roku
Ja nie pamiętam kiedy u mnie zakwitają, nawet o tym nie pomyślałam, że prowadząc wątek, zapisujemy tyle faktów, do których później łatwo wrócić, chociażby te krokusy- już będę wiedziała i w przyszłym roku z miłą chęcią sobie wrócę do tych stron, tak samo z nazwami roślin, gdybym zapomniała- warto tutaj zapisywać co się kupiło.

forum to tak trochę jak internetowy dziennik, w tym roku każdy da znać, kiedy mu krokusy zaczęły kwitnąć i już będziemy mieć mapę krokusową Polski
Ogród Ginger 12:20, 20 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:17, 20 sty 2013

Do góry
No i już mi lepiej
Moje zmagania ogrodowe 11:51, 20 sty 2013

Do góry
Ptasi raj im stworzyłąś, ile ich tam......aż trudno policzyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:46, 20 sty 2013

Do góry
Marzena ty to zawsze świetne pomysły masz, ciekawam kto pierwszy będzie miał
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:40, 20 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
No właśnie avatarek ekstra, pozdrawiam niedzielnie

Gosiu, też pozdrawiam...to z tarasu Madżenki, z ubiegłego roku..spotkanie w czerwcu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 20 sty 2013

Do góry
No właśnie avatarek ekstra, pozdrawiam niedzielnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 20 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A ja myślałam, że to Ty na zdjęciu, wykapana mamusia
Kwiaty urocze, a jaśminowiec istne szaleństwo

Gosiu, no w końcu jestem jej matką, cos musi byc podobna

na kwitnienie jaśminów czekam...i Marzenka na żywo chce je w tym roku chyba powąchać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:37, 20 sty 2013

Do góry
A ja myślałam, że to Ty na zdjęciu, wykapana mamusia
Kwiaty urocze, a jaśminowiec istne szaleństwo
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:34, 20 sty 2013

Do góry
Brzoza brzozie nie równa i te ze szkółek dużo ładniejsze i mniejsze.
A jeżówki śliczniutkie, choć mi już tęskno za igiełkami
Ogród - Moje spełnione marzenie 11:30, 20 sty 2013

Do góry
Tych roślin to zawsze się nazbiera, a ile jeszcze nieplanowanych wejdzie między czasie, z tym też się trzeba liczyć, w końcu okazji nie można przepuścić Dobrze, że żurawki można dzielić, bo tak też bym niedługo zbankrutowała, pozdrawiam niedzielnie
Gdzieś na końcu świata... 11:18, 20 sty 2013

Do góry
Gosiu masz może zdjęcia tego niebieskiego storczyka mamy?
Igiełkowy ogródeczek 11:17, 20 sty 2013

Do góry
Aniu- u mnie też najpierw żółte, a dopiero później reszta, bo mam dwa rodzaje fioletowych, ale białe piękne są, no cudne po prostu- kupię na pewno, dziękuję za porównanie
Igiełkowy ogródeczek 11:14, 20 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Moja Mama ma niebieskiego storczyka jest bardzo piekny, kwitnie 3 razy do roku

Gosiu- napisz czy cały czas kwitnie na niebiesko, Ania napisała, że później zakwita na biało, mi też się taka informacja obiła o uszy.
Igiełkowy ogródeczek 11:12, 20 sty 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
Krokusy są śliczne a przebiśniegi i śnieżyczki to dopiero wiosenny spektakl będzie.

Ja niestety nie mam przebiśniegów, ale u was będę podglądać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:03, 20 sty 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Ale masz kolekcję donic! Z tymi podświetlanymi faktycznie jest zonk jeśli chodzi o obsadzenia, bo na wszystkich zdjęciach w katalogach producentów stoją zazwyczaj puste wkoło basenów robiąc za lampy.

Domi u mnie chyba w tym roku będzie jakaś trawka.... Bukszpan nie pasuje bo zbyt formalny, kwiecie inne też nie... Musi być jednorodnie i poczochrane więc obstawiam chyba jakieś carexy
Przejrzałm setki zdjęć tych podświetlanych i wszędzie pokazują puste albo jakieś miniaturowe roślinki...

Joaska napisał(a)
U mnie też dzisiaj choinka się rozebrała, czekamy na wiosnę chociaż za oknem biało i zimno!!\

No to chyba mieliśmy ogólnonarodowe rozbieranie choinek

Zeta napisał(a)
To jak u was już bedzie przekfitać to bede wiedzieć że niedługo u mnie wiosna...

quote=ana_art napisał(a)]u mnie w tamtym roku krokusy zakwitły okolo 26.03... to bylo jakieś 3 tygodnie po Was...

Właśnie w ubiegłym roku przebywając na ogrodowisku odkryłam jak w róznym okresie mamy sezon wgetacyjny i odmienny klimat
Gosiniak napisał(a)
Fotorelacja donicowa świetna i na czasie.....hehe
bo wszyscy się donicami teraz interesują, dzięki bardzo, że się chciało tak dokładnie i ze zdjęciami

Wbrew pozorom nie byłam taka bezinteresowana Robiłam inwentaryzację i tworzyłam plany operacyje dla donic Na plany strategiczne nawet się nie porywam z powodów opisanych wcześniej w odpowiedzi na posta Konstancji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies