Gosia sprawdziłam w ubiegłorocznym wątku Ani Asc kiedy zakwitły krokusy... U Ani najszybciej wiosna nachodzi jednak to południe pierwsze kwiatki zaczeły się pojawiać 7-8 marca... Buuu jeszcze tak długo...
Marzenko- pomyśl ile mamy już za sobą
A czy te białe też takie duże jak fiolety są? to może się skuszę w tym roku
Ja nie pamiętam kiedy u mnie zakwitają, nawet o tym nie pomyślałam, że prowadząc wątek, zapisujemy tyle faktów, do których później łatwo wrócić, chociażby te krokusy- już będę wiedziała i w przyszłym roku z miłą chęcią sobie wrócę do tych stron, tak samo z nazwami roślin, gdybym zapomniała- warto tutaj zapisywać co się kupiło.
forum to tak trochę jak internetowy dziennik, w tym roku każdy da znać, kiedy mu krokusy zaczęły kwitnąć i już będziemy mieć mapę krokusową Polski
Tych roślin to zawsze się nazbiera, a ile jeszcze nieplanowanych wejdzie między czasie, z tym też się trzeba liczyć, w końcu okazji nie można przepuścić Dobrze, że żurawki można dzielić, bo tak też bym niedługo zbankrutowała, pozdrawiam niedzielnie
Aniu- u mnie też najpierw żółte, a dopiero później reszta, bo mam dwa rodzaje fioletowych, ale białe piękne są, no cudne po prostu- kupię na pewno, dziękuję za porównanie
Ale masz kolekcję donic! Z tymi podświetlanymi faktycznie jest zonk jeśli chodzi o obsadzenia, bo na wszystkich zdjęciach w katalogach producentów stoją zazwyczaj puste wkoło basenów robiąc za lampy.
Domi u mnie chyba w tym roku będzie jakaś trawka.... Bukszpan nie pasuje bo zbyt formalny, kwiecie inne też nie... Musi być jednorodnie i poczochrane więc obstawiam chyba jakieś carexy
Przejrzałm setki zdjęć tych podświetlanych i wszędzie pokazują puste albo jakieś miniaturowe roślinki...
U mnie też dzisiaj choinka się rozebrała, czekamy na wiosnę chociaż za oknem biało i zimno!!\
No to chyba mieliśmy ogólnonarodowe rozbieranie choinek
To jak u was już bedzie przekfitać to bede wiedzieć że niedługo u mnie wiosna...
quote=ana_art napisał(a)]u mnie w tamtym roku krokusy zakwitły okolo 26.03... to bylo jakieś 3 tygodnie po Was...
Właśnie w ubiegłym roku przebywając na ogrodowisku odkryłam jak w róznym okresie mamy sezon wgetacyjny i odmienny klimat
Fotorelacja donicowa świetna i na czasie.....hehe
bo wszyscy się donicami teraz interesują, dzięki bardzo, że się chciało tak dokładnie i ze zdjęciami
Wbrew pozorom nie byłam taka bezinteresowana Robiłam inwentaryzację i tworzyłam plany operacyje dla donic Na plany strategiczne nawet się nie porywam z powodów opisanych wcześniej w odpowiedzi na posta Konstancji