Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 13:54, 27 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)
Dziękuję Mirelko wszystko jeszcze w powijakach, ale jak na pierwszy sezon to jestem zadowolona, nie obędzie się również bez przeprowadzki co niektórych roślin

Dla Ciebie zdjęcie z innej perspektywy

Alicjo, cudna rabatka

Moje małe wielkie marzenie 13:50, 27 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)
Dziękuję Mirelko wszystko jeszcze w powijakach, ale jak na pierwszy sezon to jestem zadowolona, nie obędzie się również bez przeprowadzki co niektórych roślin

Dla Ciebie zdjęcie z innej perspektywy

Alicja napiszesz mi co ile masz sadzone szmaragdy i jakie są obecnie duże? Zgłębiam najpierw tajniki żywopłotów, ale i to co masz przed bardzo mi się podoba. Fajnie, że pokazujesz tez słabsze strony niektóych odmian, to bardzo cenne informacje ulotne piękno tej róży
NewLife w ogrodzie 13:47, 27 lip 2016

Do góry
Zabrałam się za sralnik, który sobie koty urządziły przy wejściu. Wyglądało to paskudnie. Nic tam nie chciało rosnąć. Centralnie od południa, za to piach idealnie podpasował kotom. Wątpliwa wizytówka domu, bo najpierw co się widziało, po przekroczeniu bramy ogrodzenia, to to miejsce... Wcześniej tego nie zauważałam. Ogarnęłam z grubsza. To oczywiście tymczasówka jak wszystko z tej strony...
Było:

Jest:

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:46, 27 lip 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Uwielbiam światło na Twoich fotografiach Podkreśla najdrobniejsze detale. Uwielbiam!
Działeczka Asi :) 13:44, 27 lip 2016

Do góry
Szafran napisał(a)

Asiu jestem pod wrażeniem. Pięknie

Dziękuję
Działeczka Asi :) 13:42, 27 lip 2016

Do góry

Asiu jestem pod wrażeniem. Pięknie
Ogród do odnowy 13:40, 27 lip 2016

Do góry
No właśnie, nie wiem czy broną, kultywatorem czy innym sprzętem mechanicznym. Najgorzej, że pod spodem jest ziemia z wykopów a nie wymienię całej przecież

Mówię tu o tej części na zasypanym stawie
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:38, 27 lip 2016

Do góry
katel napisał(a)
Czy znasz nazwę tej lilii? Czy ona ma u Ciebie te cebulki na lodydze? Mam taką jest wysoka i niesamowicie pachnie ale tych cebulek nie wytwarza. Nie wszystkie lilie maja te napowietrzne cebulki?

Basiu zmiany u Was ogromne, bardzo mi się podoba jak zestawiasz rośliny. Czekam na więcej fotek.

Na razie to taki upał i słonce ,ze fotki mi nie wychodzą

Lilia nie wiem jak się nazywa ,podejrzewam ze BIG BROTHER
kupiłam jako MR JOB,ale na pewno nią nie jest
Nie ma cebulek ani na łodydze ani przybyszowych.....jak posadzilam 2 cebule tak już 3 rok są dwie łodygi,czyli nie rozmnożyła się z cebul

Faktycznie jest wysoka ponad 1,5m,
kwiat duży , sztywny i silnie pachnący

Daleki od ideału..... 13:28, 27 lip 2016

Do góry
I obiecane wczoraj zdjęcia z zakupów.

U Agi - czyli słońce i piach 13:27, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zgadzam się z Martą, przeplatanki wieją wioską a wioski nie chcemy prawda?
Aga a moze ograniczyc troche gatunki..na przód dać te cyprysiki, w srodek berbery i klon i to wszystko. i ten dół pociagnac troszkę dalej żeby nawiazaniem był? albo rozchodniki w środek, a przód berberys mala kulka

ten narożnik chyba nie jest az tak wielki aby tyle gatunkow tam dawać, lepeij w mase pójść
co do roslin to moja luźna propozycja, niewiem co już masz z roślin. póki tam słonecznie można pojść np. w rozchodniki a z czasem co by bylo o czym na watku pisać wymienisz na hakone czy coś tam

Aniu, dzięki za cenną uwagę i chyba zrobię trochę inaczej niż moje opcje. Lewą stronę zostawię z cyprysikami (bez przeplatanki), berberysy też zostają i żółta sosna też. Prawa strona czyli obwódka będzie do rozważenia i przyszłej modyfikacji i chyba w rozchodniki pójdę... Najpierw posadzę pierwszą część a później zobaczymy ile miejsca zostanie i jak to będzie wyglądało
Ogród zapachów u Jasi 13:26, 27 lip 2016

Do góry
Poziomka napisał(a)

Zacytowałam, nic nie napiszę, bo brak mi słów emocjonalnych.
Mały ogród miejski 13:21, 27 lip 2016

Do góry
Wersja poglądowa z zaznaczonymi oknami, jedno okno jest rogowe zwykłe, małe. Dwa okna są do ziemi i największe okno to w zasadzie prawie cała ściana przeszklona połaczona z balkonem/ tarasem i z niego jest wyjście do ogrodu

.
Ogród do odnowy 13:19, 27 lip 2016

Do góry
Jestem po rozmowie z kolejnym panem od ogrodów. Pan popatrzył, nabrał powietrza i w końcu powiedział to co mi po głowie od roku chodzi - wszystko wykopać, zaorać i dopiero potem z powrotem rośliny wsadzać. Totalny szok, dojść do siebie nie mogę
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:18, 27 lip 2016

Do góry

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 13:15, 27 lip 2016

Do góry
Diamant Rouge

i piękna nieznajoma

Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:14, 27 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niestety ogród tu i tam jest zaniedbany.. ale wrażenie ogólne robi pozytywne.. ilość kwitnących kwiatów rekompensuje inne braki.

Trawnik ładny tylko z perspektywy

Jak u mnie
Ja mam dwa duże psy niszczyciele.
Mały ogród miejski 13:11, 27 lip 2016

Do góry
Oto mapa mapa mojego skarbu

koło chodnika betonowego przy rogu z numerem 50 jest murek oporowy, po stronie mojego ogródka jest nasypane więcej ziemi i chodnik jest niżej.

U nas ogród ma praktycznie jeden poziom bez skarp itp.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:11, 27 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu z przyjemnością nadrobiłem duuuże zaległości i te z dudusiami mnie się bardzo podobają, od razu człowiek ma banana na ryjoku
Wiesz, że ja ciągle się zachwycam ilością bylin u Ciebie i uwielbiam ogród, na jeżówki musisz w przyszłym roku do moich bylinowych przyjechać, na dodatek taniej niż u Ciebie a wybór ogromny.

Gdzie tańsze?? Najtaniej po 12 zł, a niektóre są po 15 i 16.. jak bym doliczyła przesyłkę to się nie opłaca.. ale polecam każdemu szkółkę twoją bo jest porządna.. towar pierwsza klasa. Big Kahuna tak się rozrosła, że szok.. chyba, że mówisz o innej szkółce niż BR.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:08, 27 lip 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
kilka lipcowych fotek

pozwoliłam sobie zacytować bo piękne masz te lipcowe widoczki
Ogród Ani :) 13:08, 27 lip 2016

Do góry
No to Ania najlepszego
A jak już wrócisz to fotki, foteczki.
Toszka Ty to samo, mogą być zdjęcia jak się lenicie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies