Mój trawnik, zasiany trzy tygodnie temu. Trawa wzeszła wszędzie równo i przez pierwsze dwa tygodnie rosła równomiernie. Tydzień temu w części przed domem trawa zahamowała. W większości trawa wygląda na zdrową i silną, a z przodu - jest delikatna, rachityczna i w zasadzie przestała rosnąć. Zdecydowanie widać, że coś jej dolega. Gleba pod trawnik przygotowywana tak samo w tych miejscach, podlewana identycznie. Co może być przyczyną?
No i przedogródek kolejną część posadzona i mam rozterki co zrobić z rożą
czy ją przenieść w inne miejsce czy zostawić
róża pięknie pacnie i zagląda mi do okna w sypialni a Wy co myślicie ??
został mi jeszcze tylko mały kawałek trawy do ściągnięcia i rabata będzie skończona
Były zamysły by ten ogródek zasłonić ale tam jest zbyt wąsko. Jedynie ten zakręt szrzej trochę idzie. Nie wiem czy jest sens na żywopłot. Nic by chyba nie tam nie rosło z braku światła (chociaż bo jak wiem? przecież to południe) Poza tym na tę część w zasadzie się z domu nie patrzy, jedynie z ulicy. No ciężki mam z tym orzech do zgryzienia.
W ogóle zrobiłam tam ostatnio taki kociokwik że hej. Zobacz jak tam ciasno. (Te tuje wiosną prawdopodobnie wylecą a jesienią przesadzę magnolie)
Witam się u Ciebie. Bardzo się cieszę, że trafiłam na twój wątek. Po przeczytaniu zauważyłam, że mieszkamy blisko siebie Podoba mi się w twoim ogrodzie a stroiki są cudne Pozdrawiam
lawenda będzie przesadzona, gdy już będzie dla niej jakieś miejsce przygotowane - czyli wiosną najwcześniej... oby się udało bo widzę że za ciasno ją posadziłam
bluszcz nieśmiało zaczyna się wspinać na kratkę... tylko jakiś plamiasty jest
i druga strona... dociąć kostki brakującej oczywiście już się mężusiowi nie chce
wyrywanie chwastów między tymi kamyczkami to męka, pazury pozdzierane
już nigdzie więcej nie nie popełnię tego błędu i wszędzie kładę agro, bo idzie się zarypać
Ja co drugi dzien podlewam wszystkie roślinki, Limki też mam dwuletnie i całkiem fajnie rosna z odkladow mam juz 3 mniejsze
Na koncu rabaty ją widać, teraz nie mam lepszego zdjecia bo jestem w pracy
Tylko nie wiem czy to dobry pomysl robic kolejny szpaner z Limek...