Kasiu, to są normalne pędy róży pnącej
Te dzikie są raczej cienkie i miękkie, blado-zielone i z podłużnymi liśćmi, tak jak Ewa też pisze.
Jak wpiszesz w Internecie rosa canina albo rosa laxa lub tez rosa multiflora, to zobaczysz jakie one mają liście. Na tych dzikich podkładkach właśnie się szczepi szlachetne róze i one czasem dają te swoje odrosty odkorzeniowe. U mnie najczęściej takie dziczki puszczaja róże niemieckie.
krótka historia co po dzisiejszym dniu nie myślałam że tak mnie urzeknie a może to jakis dobry znak
Latem wiecie byłam na działce non stop,godzine latałam za cudownym motylem by zrobić foto udało się jak przysiedział na fasoli-był piekny-oto on !!!!!!!!!
potem na fasoli ujzałam taka piekną larwe!!!-w życiu nie widziałam tak cudnych kolorów,wtedy zastanawiałam się co to jest!!!!!!
dziś jak nigdy wleciał do domu motyl o tym samym kolorze
a Krasnalki z radością krzyknęły MAMUS TO PAZ KRÓLOWEJ!!!
Naniosłam wymiary i widać po nich jaki to jest trójkąt.
Tu jest opcja z grabami 2 3 2 . Cała rabata jest bardzo dluga i myślałam żeby ta najszersza końcówka była odrębna od tego co będzie przy grabach tzn. jakies powtórzenie może być ale nie to samo nasadzenie. Miskanty gracki dam jako tło w tej najszerszej części bo tam najwięcej mam miejsca oraz między grabami jako powtórzenie. Na całości tam gdzie będą graby czyli ok.20 metrów planowany był taki pas różnych roślin w hakone zielonej:
hortensje white dome
zawilce honorine robert
hosta praying hands
penstemon husked red .
No i póżniej zostaje to miejsce najszersze z pasem miskantów i tu może same hortensje white dome z cisami i coś niższego przed tym.
Tu mam na szybko rozrysowaną 2 opcję sadzenia grabów:
Wtedy będzie pas samych miskantów ok.8 m i graby i znów miskanty tylko z czymś jeszcze.:
Kto coś zrozumiał niech pisze Pytania mile widziane
Giardina liście całkiem , całkiem...aże..jeden kwiat
A ten koleś wpadł na śniadanko albo..podrywa mojego kota te czarne , to końcówki mego płotuzobaczcie jak jest blisko i wcale się nie boi...zdjęcie robione około godz.9
No i pierwszy raz zakwitł mi miskant zdjécia nie oddają uroku tych pióropuszy
Buuuziaki dla wszystkich zaglądających