Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 20:23, 08 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
To ja czekam na wolna chwile u Ciebie i pokaz róż

Ostatnio coś brak mi weny
ale postaram się poprawić.
Zagajanka 20:28, 08 wrz 2016

anna_t napisał(a)
pokaz by się przydał

wiesz nie przyciełam tych badyli bo non stop co innego do roboty mi ogrod wymyslał a teraz widze paki na szczytach..!to juz zostawiałam takie pokraki

Nooo by się przydał...
Wiem - zaniedbuję ostatnio pisanie na O., ale to chyba jesienna chandra jak u wielu osob ostatnio i niezadowolenie ze wszystkiego co sie w ogrodzie dzieje, beeee. Ale podczytuję co u innych słychać

Jak badyli wcześniej nie przycięłaś, to przytnij wiosną. Bo teraz cięciem pobudzisz wypuszczanie kolejnych pędów, a już nie zdążą zdrewnieć.
Zagajanka 20:44, 08 wrz 2016

anna_t napisał(a)
Janka masz u siebie Herzogin Christiana, powiesz mi coś wiecej o niej?jak kwitnie, z długą przerwą? śmieci czy trzeba ścinać?zdrowa?

Mam i bardzo sobie chwalę.
U mnie kończy drugi sezon i nie mam jej nic złego do zarzucenia. Zdrowa, ładnie zagęszczona. Kwitła długo i obficie, pachnie (w końcu to seria Parfuma!), długo trzymała kwiat. I uwielbiam jej kwiaty-kulki!
Trochę śmieci, bo obficie kwitie, ale nie tak jak Artemis.
Przerwę miała, ale później niż wiekszosć róż. Teraz powtarza, ale już niezbyt obficie. U mnie wyrosła w tym momencie na ok 110 cm wysokości.

Tu chyba już wcześniej pokazywane zdjęcia Herzogin:

anna_t 11:11, 09 wrz 2016

zareklamowałaś ją pięknie jak spotkam to kupię, jak nie to zamówię koniecznie. koło pashminy u mnie będzie, chyba będą pasowały. dziękuję za informacje
makadamia 13:35, 13 wrz 2016

Cześć Janko - zalinkowały Cię dziewczyny u Makusi i aż mnie zatchnęło, jak zobaczyłam Twój ogród! Ta przestrzeń, te widoki, te rabaty - no fantastycznie po prostu! Ale z tego co widzę, to od 50 stron dyskusja o różach - ja wymiękam
Kasia_CS 10:51, 14 wrz 2016

Janko... pamietasz, jak wycinalam za duzo pedow w Cinderelli i louisie? Teraz mam opory, bo z kolei jakies potwory mi w New dawn porosly... zerkniesz, czy to normalne pędy u mnie?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6818-poczatkujacego-ogrodnika-kawalek-trawnika-ogrodek-kasi?page=34
Zagajanka 21:47, 14 wrz 2016

anna_t napisał(a)
zareklamowałaś ją pięknie jak spotkam to kupię, jak nie to zamówię koniecznie. koło pashminy u mnie będzie, chyba będą pasowały. dziękuję za informacje

Myślę, że do Pashminy będzie w miarę pasowała, chociaż Cristiana jest zimniejsza w odcieniu.
Zagajanka 21:50, 14 wrz 2016

makadamia napisał(a)
Cześć Janko - zalinkowały Cię dziewczyny u Makusi i aż mnie zatchnęło, jak zobaczyłam Twój ogród! Ta przestrzeń, te widoki, te rabaty - no fantastycznie po prostu! Ale z tego co widzę, to od 50 stron dyskusja o różach - ja wymiękam

Toż to się porobiło, że już mnie się linkuje na O.

Asiu, fajnie, że ten mój kawałek ogrodu podoba się również Tobie, a że tyle jest o różach (lo matko!), to już nic na to nie poradzę - jestem na powaznie uzależniona i się z tym nie kryję
Zagajanka 22:00, 14 wrz 2016

Kasia_CS napisał(a)
Janko... pamietasz, jak wycinalam za duzo pedow w Cinderelli i louisie? Teraz mam opory, bo z kolei jakies potwory mi w New dawn porosly... zerkniesz, czy to normalne pędy u mnie?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6818-poczatkujacego-ogrodnika-kawalek-trawnika-ogrodek-kasi?page=34

Zerkłam normalne som te pędy.
Zagajanka 22:12, 14 wrz 2016

I żeby nie było, że my tu o różach i o różach...

Cebulowo! (pierwsze 500...)