Zastanawia mnie właśnie jak jest z tymi kamieniami-czy to się za bardzo nie nagrzewa w rabacie wtedy? Kto ma coś takiego niech napisze. No ale pewnie lepsze drobne kamyki niż kępy trawy zaduszające wszystko. Z posadzonych w trawniku cebulek praktycznie nie było czego wykopywać, pomimo, że w koszyczkach. Jesienią będę sadził tylko w rabatach. ps. do Królika-reklamację przyjęli i w porządku rozwiązane-ciekawe co wyrośnie w tym roku. Ale to w każdym miejscu gdzie mają cebulki mogą być pomyłki. ps.2. Aż nie moge się doczekać na chłodniejszy okres żeby sadzić cebulki i z nowymi nabytkami najpierw robić plan, co gdzie i które cebulki, ile, a później z kolei znowu czekanie do wiosny by zobaczyć co i jak wyrosło. A to moje biedne rabatki:
i pojedyncze tulipany
-uwielbiam też botaniczne-tureckie-Acuminata-śliczne-jak ogniki:

i inne też

uwielbiam:
Orange Parrot
Salmon Impression Darwina Hybrydy-bardzo lubię takie wielkokwiatowe, duże tulipany także
Blushing Lady - kto wie-może mi powie? Dlaczego te tulipany wyglądają jak mieszańce Darwina a są zaliczane do liliokształtnych chociaż takie ogromne? Czy to jest mieszaniec Hybryd Darwina z liliokształtnymi?