Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

hindsight 19:38, 24 sie 2016

Mój pies też kocha owoce sama sobie czasem zrywa, ale głównie zjada spady. W sezonie jest cały czas pod drzewami
Urszulla 20:02, 24 sie 2016

hindsight napisał(a)
Mój pies też kocha owoce sama sobie czasem zrywa, ale głównie zjada spady. W sezonie jest cały czas pod drzewami

Ze dwa lata temu mojego też przyłapałam że sięgał po gruszki nisko wiszące a tu gruszek już nie było, ha,ha ale się uśmiałam. Tzn. że całą jesień się tam dożywiał i przyzwyczajenie zostało tyle że owoców w pewnym momencie zabrakło
hindsight 20:14, 24 sie 2016

Radzą sobie te nasze psiaki

A ja przegapiłam dzisiejsze fotki. Ładnie skoszone, ślicznie to wygląda. Mam wyrzuty sumienia, bo ja zrobiłam ZERO no nic, jutro zostaję w domu i będę ryć. I też skoszę, w ramach odskoczni
Kindzia 20:53, 24 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Dziś wszystko skosiłam, zgrabiłam
Takie wieczorowe widoczki fajny ciepły wieczór

U nas też ciepło, właśnie wróciłam z psem z pól...tylko komary gryzą niemiłosiernie
Urszulla 09:50, 25 sie 2016

hindsight napisał(a)
Radzą sobie te nasze psiaki

A ja przegapiłam dzisiejsze fotki. Ładnie skoszone, ślicznie to wygląda. Mam wyrzuty sumienia, bo ja zrobiłam ZERO no nic, jutro zostaję w domu i będę ryć. I też skoszę, w ramach odskoczni

Ta trawa daje nam w tym roku popalić. Zwykle narzekamy że sucho i że jest wypalona. A ja mam koniczynę w trawie i ta to dopiero daje czadu, bo co chwilę zakwita a mój syn boi się owadów więc koszę co tydzień lub 10 dni
a poza tym komfort psychiczny jest inny jak jest pokoszone

A tym że coś Ci umyka się wogóle nie przejmuj. Ja wyjątkowo dużo dałam zdjęć w tym sezonie bo ileż można fotografować to samo więc coś innego dziś -ulubiona żurawka "mamoladka", cały sezon ją oglądam i się zachwycam bo jest cudnie zmienna zrobiłam narazie 4 rozsady, a przydałoby mi się z 10

Urszulla 09:51, 25 sie 2016

Kindzia napisał(a)

U nas też ciepło, właśnie wróciłam z psem z pól...tylko komary gryzą niemiłosiernie

Właśnie też mnie one wczoraj wygoniły spod śliwki Kasiu zobacz jak Comtessa szaleje

hindsight 10:36, 25 sie 2016

Marmoladki to moje ulubione żurawki. Kolory śliczne, szybko rosną, więc wiosną spokojnie zrobisz sobie więcej.
Agania 13:58, 25 sie 2016

Porównania zobaczyłam, psa w rabacie też, skąd ja to znam
Hortensje ładnie wtym roku różowieją, ta co nie jest Magical...to może Tardiva, albo Pinky Whinky, chociaz ten drugi mocno się zmienia w kolory..."teraz Polska"

Róże kwitną ci bajkowo

Marmolade gigant, ja też będę dzielić, wciąż dzielę wszystko w myślach

Szukałam Osteo nie znalazłam
Krys 14:10, 25 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Moja hortensja NN ma wewnątrz po rozwinięciu piuropusze

Ula to moze byc hortensja Kyushu',mam taka i jest podobna.Zurawki mozesz od tyłu uszczykiwac bez wykopywania macierzystej,pozdrowka
Urszulla 08:49, 26 sie 2016

hindsight napisał(a)
Marmoladki to moje ulubione żurawki. Kolory śliczne, szybko rosną, więc wiosną spokojnie zrobisz sobie więcej.

Muszę po upałach