Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 15:30, 20 lip 2016

Do góry
Dopiero zaczyna swój spektakl, ma fajny kolorek, dojrzałej brzoskwini

Kocham jeżówki, a one mnie. Ta jest niezawodna

Ta też dopiero zaczyna

Jarzyny kombinacje ogrodowe 15:28, 20 lip 2016

Do góry
Witajcie Forumowicze!
Ogrodowisko znam już chyba od 2 lat, jednak do tej pory tylko czytałam wasze wątki. Dziś odważyłam się założyć swój własny. Mój ogród od czterech lat przechodzi "kosmetyczne" zmiany, ze względu na brak większych funduszy. Razem z mężem coś tam działamy, raz z lepszym, raz z gorszym skutkiem.
Potrzebuję Waszej pomocy przy aranżacji narożnej rabaty, na której rośnie duża brzoza, świerk - chyba serbski i spora już sosna - te drzewa rosły już na kupionej przez nas działce. Dodatkowo, wzdłuż ogrodzenia rosną 4 żylistki i laurowiśnia.

Podobają mi się geometryczne nasadzenia, ale efekt naturalny też mi odpowiada i już sama nie wiem co tak naprawdę bardziej do mnie przemawia...ech

to moja rabata, a zaraz wkleję lub napiszę co tam widzę. Pomożecie?

Skąpana w słońcu 15:19, 20 lip 2016

Do góry

Upojnie pachną lilie. Mam ich mało a zapach jest bardzo mocny, jeszcze nie wszystkie kwitną

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:16, 20 lip 2016

Do góry
Dokonałam dzisiaj wnikliwego oglądu róży Souvenir du dr Jamain. Sadzona w marcu na rabacie okołostudziennej. W nogach ma okrywowe róże Swany. Nad sobą jabłoń rajską.
Nie ma oszałamiających przyrostów, ale ma w sobie to coś. Pachnie niesamowicie, a aksamitność płatków jest nieporównywalna z innymi różami. Płatki są grubsze. Kolor kwiatu zmienny, w zależności od kąta patrzenia Liście nie łapią czarnej plamistości, ale są podziurkowane. Jeszcze nie wiem, czym się zwalcza podgryzacza, ale się dowiem.

Warto w ogrodzie mieć liatry. U mnie są tylko te różowe. Już nie pamiętam, czy sadziłam też białe, czy nie. Dobrze wyglądają wyskakując spod liści rozplenic, w okolicach przegorzanów i kłosowców.

Skąpana w słońcu 15:14, 20 lip 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)

piekne jeżówki,a ta na zdjęciu jest cudna
U Agi - czyli słońce i piach 15:08, 20 lip 2016

Do góry
Pytanie za 100 pkt - co dolega hortensją? Takie listki pojawiają się od dołu więc to raczej nie od słońca...

Tonący w bieli 15:07, 20 lip 2016

Do góry
Martini dzięki za odwiedziny

Kosiarka nam padła... pożyczyłam od mamy spalinową i chyba już nie oddam

Podwórkowa rehabilitacja 15:07, 20 lip 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Basiu aż mi się chce przytoczyć zdjęcie jak to wyglądało jeszcze całkiem niedawno. Jak czytam takie wpisy to od razu milej mi się robi i troski dnia codziennego mijają Dziękuję bardzo.
Tak było w 2011

Noo Proszę Pani....Ta ścianka to Ci się naprawdę udała ,biała ścianka jako tło -rewelacja!

Nigdy byym nie wpadła ,ŻE TO TA SAMA ŚCIANA...ta dawna to tylko rozstrzelać i utopić ...a ta, to ścianka dla vipów ,z powodzeniem mogliby ustawiać się do zdjęć
Skąpana w słońcu 15:05, 20 lip 2016

Do góry

Podwórkowa rehabilitacja 14:59, 20 lip 2016

Do góry
czeresniowapomadka napisał(a)

Reniu ja nie mogę tu być za często, bo jak się tak napatrzę na takie cuda jak u Ciebie sobie rosną, to póżniej wszystko bym chciała , a mój ogródek nie jest z gumy hi Masz ładną werbene, ja swoja zasiałam, ale mi nie wyszła, chyba za wcześnie , bo w marcu czy na początku kwietnia do gruntu to chyba zmarzła czy cóś

A wiesz ile ja bym chciała tych kwiatuchów selekcję już stosuję, bo w tym moim ciasnym ogródeczku niewiele się mieści.
Werbenę lepiej siać w domku ale i w gruncie sobie poradzi. Chyba że wyszła i małe sadzoneczki zmarzły.
Spróbuj za rok, jak już się zadomowi to problem jest z nadmiarem
Skąpana w słońcu 14:57, 20 lip 2016

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:56, 20 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Nie masz wyboru skopiuje te Twoje roze - skoro juz powiedzialas ktore tak pieknie rosna dzieki

Ps. Sposob na puste miejsca genialny

Mnie bardzo pomogło podpatrywanie innych. Łatwiej było mi określić, czego chcę i czego z pewnością nie chcę. Nie każdy, np. ja, jest kreatorem rzeczywistości. Odtwarzanie sprawdzonych wzorów też może dać radość.

Dla Ciebie

Pozdrawiam
Podwórkowa rehabilitacja 14:52, 20 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Rozpływaj się ,i ciesz sie bo jest z czego
Scianka ,to tez moje ulubione miejsce...cudnie

Basiu aż mi się chce przytoczyć zdjęcie jak to wyglądało jeszcze całkiem niedawno. Jak czytam takie wpisy to od razu milej mi się robi i troski dnia codziennego mijają Dziękuję bardzo.
Tak było w 2011

Podwórkowa rehabilitacja 14:48, 20 lip 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Zguba się znalazła witaj, cieszę się, że Ci się podoba.
Miód malina mówisz albo różowiasta pomadka pozdrowionka i pokazuj się częściej.

Reniu ja nie mogę tu być za często, bo jak się tak napatrzę na takie cuda jak u Ciebie sobie rosną, to póżniej wszystko bym chciała , a mój ogródek nie jest z gumy hi Masz ładną werbene, ja swoja zasiałam, ale mi nie wyszła, chyba za wcześnie , bo w marcu czy na początku kwietnia do gruntu to chyba zmarzła czy cóś
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:46, 20 lip 2016

Do góry
Gardener27 -Dla cb agapanty i horki z pewrowską

|A teraz dla zwiedzających Wyspa na Podkarpaciu czuję się jak na hawajach

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:38, 20 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
HAniu jak ja lubię wpadać do Ciebie- czas na chwilę staje w miejscu i oddech się uspokaja. Ślicznie!

I amenk!- jak to mówiły moje pacholęta.

Dla uspokojenia oddechu

Podwórkowa rehabilitacja 14:34, 20 lip 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Rozpływam się z radości, że ktoś tak samo odbiera moją instalację i że zdjęcia to przekazały Ten powojnik to Krakowiak.
Dalia to Franz Kafka
Coraz więcej kwiatuszków

Rozpływaj się ,i ciesz sie bo jest z czego
Scianka ,to tez moje ulubione miejsce...cudnie
Podwórkowa rehabilitacja 14:29, 20 lip 2016

Do góry
czeresniowapomadka napisał(a)
hej Renatko wpadłam się pozachwycać , a jest czym mmm... dale , powojniki róże, płotek , ściana o warzywniku nie wspominając , wszystko miód malina no ! jest na czym oko zawiesić bardzo ładnie

Zguba się znalazła witaj, cieszę się, że Ci się podoba.
Miód malina mówisz albo różowiasta pomadka pozdrowionka i pokazuj się częściej.
Makowo na Kociewiu 14:22, 20 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Ostatnie pąki Charlesa Austina

Lavender Flower Circus tłoczy nieprzerwanie i ma metr wysokości

nie mogę oczu oderwać od tych zdjęć-pięknie jest
Lavender Flower Cirus muszę sobie wpisać piękny ma kolor
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:18, 20 lip 2016

Do góry
Kasiu ja tez na piwne festyny raczej nie chodze, z raz w roku tak srednio. My ubieram sie tak do kosciola i na spacer w niedziele. No wlasnie w ta niedziele tak bylismy w hortensjowym ogrodzie.

Ogrodu nie widzialem tego konkretnego ale dookola byly nawet ladne ogrody. Nawet za plotem u sasiadow bylo ladnie.
rzobilam sasiedzkim ogrodom tylko 3 fotki, bo moja kolezanke zaiteresowalo to drzewo

a mnie jezyny

i taka ozdoba przed domem jakims
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies