Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:47, 19 lip 2016

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Ja nie wiem do jakiego Obi Ty chodzisz u nas jakoś strasznie drogo a powinno być tak samo chyba.
Jezowki śliczne kupilas.

Anetko u nas często są wyprzedaże. Bo zostanie kilka sztuk albo coś jest uskodzone przez klientów np.ułamana gałązka.
Kupiłam dużo fajnych roślin w okazyjnych cenach.

W ubiegłym roku kupiłam magnolie za głupie pieniądze bo już przekwitły po prostu.
Za 5 zł.dziesięciopaki lawendy.i wiele innych.

Z odmianowych, które kupowałam zostały mi tylko te.

Anna i Ogród 16:41, 19 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć

a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.

od tyłu tak wygląda

Kule stożki, hortensja i miskant coś mi to przypomina hehe
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=556
Moja działka na Dębowym Lesie 16:36, 19 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
ale u Ciebie pięknie kolorowo i lilie i liliowce cudownie

Dzięki.Lato jest cudne
Guzikowiec zaczyna

Jeżówki też bardzo lubię

Jeżówka Secret Joy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:24, 19 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Czemu tak myślałaś Ula...zawsze pomogę...jak tylko umiem doradzić
Z wrzosami zawsze możesz spróbować, w końcu nie są drogie, kiedy ja zakładałam wrzosowisko u Wolskiego nie było sprzedaży detalicznej tylko hurtowa, zresztą sprzedawał tylko materiał szkółkarski, bałam się, że małe nie przezimują, w pierwszej zimie po posadzeniu lepiej okryć, jak widać na zdjęciach wrzosy ładne sprzedają

Jeśli się zdecydujesz na kupno to sadź do podłoża w stosunku 1:1:1, ziemia własna, torf kwaśny, piasek...trzymam kciuki za wrzosy u Ciebie

Na preriowej

Aguś, ja nic nie myślałam.Po prostu mi się Twoje wrzosowiska podobają. A tu taka od Ciebie fantastyczna wskazówka. Więc teraz będę myślami robiła u siebie wrzosowisko, bo siedzę narazie po prawej stronie rabaty i nie mogę wyjść z niej. A lewa jeszcze nie tknięta
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:23, 19 lip 2016

Do góry
a były mniejsze od tych białych patyków i od siatki

przy ścinaniu bylinówki miałam taką towarzyszkę
Ogród Cioci cz. 3 16:17, 19 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Wyjątkowy ten wiąz

Ale super fota i świetne spotkanie, widac po minach że humory dopisywały z resztą czy na ogrodowiskowym spotkaniu moze byc inaczej...?!
Ogród Cioci cz. 3 16:15, 19 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dubelek

A jak sie wabi ten...dubelek ?
Anna i Ogród 16:14, 19 lip 2016

Do góry
Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć

a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.

od tyłu tak wygląda
Lawendowy zawrót głowy 16:13, 19 lip 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Mam busz nic nie przyciete )

Na szybciocha ale slicznie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:11, 19 lip 2016

Do góry
łąka po skoszeniu mało ciekawa, ale jak podeschnie( na razie ciągle pada)
to się zbierze, spali i będzie popiół na rabatki, a po miesiącu znowu będzie zielono i może kwitnąco

dorzuciłam jeszcze do tego zielska ścięte naparstnice, ostróżki i orliki....może się wysieją

wrotyczu jeszcze nie kosił bo fajna żółta plama

i odnalezione brzózki już całkiem spore i nie pojedyncze patyczki

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:09, 19 lip 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 16:06, 19 lip 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona , ta ożanka jest dość wysoka. , tak do kolan, a nawet troszkę wyżej , czy nie za wysoka do róż ?
Na dole roślinka wyglądającą jak koperek , to Aminek Egipski , jej czas przyjdzie jak ożanka przekwitnie.

Ewa, u ciebie wszystko wyższe niż u mnie, wiec muszę się przekonać, jak u mnie pokaże kwiatki. Ciekawa jestem, czy ona w tym roku zakwitnie, czy dopiero za rok?
Do kolan, to tak 50 cm, a róże w opisach mają mieć 70 -100 cm...
Zobaczymy

Ps. Przesadziłam te jeżówki pod dom. Nawet się nie zorientowały. Udało mi się wykopać z wielką bryłą korzeniową. Dobrze, że upałów nie ma, bo bym musiała czekać z kopaniem

Teraz muszę wymyślić, co dać dla rozjaśnienia pomiędzy nie. Na razie posadziłam stipę

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:06, 19 lip 2016

Do góry
Swierki serbskie ładnie podrosły, ale czubki, a właściwie znacząca część drzewka jest mało zagęszczona.
Jak i kiedy ciąc, aby się zagęściły ?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:04, 19 lip 2016

Do góry
Takie polne wczoraj od razu sadziłam w łąkę

Dałam blisko ścieżki, żeby je było widać.
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:03, 19 lip 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Fantasia

Fantasia f a n t a s t y c z n a.

Przy okazji,Zbyszku proszę doradź jak zagęścić czubek świerka serbskiego, chciałabym aby miały ładny pokrój. Kiedy i jak ciąć ?
Zdjęcie u mnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:59, 19 lip 2016

Do góry
eM prawie skończył koszenie łąki Został już tylko mały kawałeczek a przy koszeniu bażancica uciekła Mu z jajek zostawił jej całą kępę, ale nie wiemy czy jeszcze wróci Do ostatniej chwili na nich siedziała. Nie spodziewaliśmy się tak późnego wylęgu

Kosą jej prawie po dziobie przejechał tak blisko była. Dobrze, że zdążyła zwiać bo nie zauważyłby jej i skosił
Anna i Ogród 15:58, 19 lip 2016

Do góry
Dzisiejsze polowanie w Tatarach

Miskant chiński NN ale wygląda Silberfeder, 2szt hortensji Magical Candle, 1szt Strong Anabelle (mam nadzieję że rozmnaża się jak zwykłą Anabelle bo więcej nie było) oraz 6 szt cisów Hilli.
Moje małe wielkie marzenie 15:54, 19 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)
I fajnie białe prezentują się na rabacie, tylko te moje mają bardzo blade liście, ale pani w szkółce mówiła żeby ich nie karmić na razie, bo dostały nawóz.

Jeżówka Meringue

Witaj, jestem z rewizytą, rabata biała przed domem, jak sądzę super. Jeżówkę mamy chyba z tej samej szkółki, ja swoją potraktowałam dolistnie florowitem. Zaznaczam będę zaglądać.
Ogród na piasku i z wielkim murem 15:47, 19 lip 2016

Do góry
i jeszcze te pożyteczne czyścicielki

Ogród w skali mikro cz.II 15:47, 19 lip 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Nooo pikne Kaśka samaaaa, ofkors ktoś ma takie metalowe u nas, też ładne..ale chyba te koralikowe ciekawsze...a może to zależy od typu ogrodu..... W każdym razie metalowe sa takie:
A Ten czyje to zdjatko , to niech mi zembów nie powybija, bo ja naprawdę zapomniałam czyje.....aaaa...

A mój kot siedzi patrzy się i mówi: ojjj stara..wybijom Ci zemby , jakkkk nic

Elka tyle szczenkoooff tu opada że na pewno cosik dopasujemy nie boooj żaby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies