Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gosiek33 20:47, 07 wrz 2016

drażnisz mnie tymi marcinkami Całe w kwiatach!
zoja 20:51, 07 wrz 2016

Ja swoje marcinki obcielam w lipcu przy ziemi ale widze, ze ida w gore i kto wie moze zakwina.
Rajskich nie znam jeszcze
Gosiek33 20:57, 07 wrz 2016

lubię, szczególnie jak drzewko urośnie
Gruszka_na_w... 21:03, 07 wrz 2016

Gosiek33 napisał(a)
drażnisz mnie tymi marcinkami Całe w kwiatach!

Ano!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:03, 07 wrz 2016

zoja napisał(a)
Ja swoje marcinki obcielam w lipcu przy ziemi ale widze, ze ida w gore i kto wie moze zakwina.
Rajskich nie znam jeszcze

A dlaczego ciachnęłaś marcinki?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 21:19, 07 wrz 2016

Niby jesień zagląda, ale u Ciebie, wszystko takie, nie wiem jak to wyrazić - "żywe". Hamaczek czytam, dziewczyny rozdysponowały. Mnie bardziej ławeczka pasi. To sobie ją skandalicznie nie pytając o Twoje zdanie, zajmuję! Nie całą oczywiście, toteż terminów zajmowania nie wyznaczam. Bo czuję, że chętnych nie zabraknie!. Jak coś, mam cudo zwane siedzonkiem dla wędkarza . Niewygodne jak cholera draństwo, ale se przycupnę choć na chwilę.
roma2 21:21, 07 wrz 2016

Czytałam gdzieś (pamięć wysiada!), że można przyciąć marcinki (nie wiem kiedy, tak znów pamięć wysiadła) by nie bujały wysoko. Ale ja z cięcia wszelakiego noga stołowa jestem.
Gruszka_na_w... 21:45, 07 wrz 2016

Roma, wędkarskie siedzonko mam na stanie z czasów, kiedy udawałam wędkarza.
Ławeczek na stanie aż 3- wiesz jak to jest- to tu- to tam, trudno usiedzieć w jednym miejscu. Wciąż się tego uczę. Tak więc zapraszam!
Marcinki lubię na ich wysokości wrodzonej. Myślałam, że cięcie to sposób na przedłużenie kwitnienia- jak to się czasem robi u bylin.
Gruszka_na_w... 20:07, 08 wrz 2016

Miałam dzisiaj upojne popołudnie z lekturą na tarasie. Nic nie musiałam. I dobrze mi było z tym. Słoneczko świeciło, delikatny wietrzyk poruszał mymi a'la szuwarami z miskantów.

W zasięgu wzroku miałam piękne okoliczności przyrody.

Bzyczało, świergotało.... nie odczuwałam żadnych braków.

roma2 20:57, 08 wrz 2016

Takie popołudnia to małe skarby. Ja takie nanizuję sobie jak koraliczki w pamięci. Ważne chwile i bardzo je doceniam od pewnego czasu.