Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć
a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.
łąka po skoszeniu mało ciekawa, ale jak podeschnie( na razie ciągle pada)
to się zbierze, spali i będzie popiół na rabatki, a po miesiącu znowu będzie zielono i może kwitnąco
dorzuciłam jeszcze do tego zielska ścięte naparstnice, ostróżki i orliki....może się wysieją
wrotyczu jeszcze nie kosił bo fajna żółta plama
i odnalezione brzózki już całkiem spore i nie pojedyncze patyczki
Ewa, u ciebie wszystko wyższe niż u mnie, wiec muszę się przekonać, jak u mnie pokaże kwiatki. Ciekawa jestem, czy ona w tym roku zakwitnie, czy dopiero za rok?
Do kolan, to tak 50 cm, a róże w opisach mają mieć 70 -100 cm...
Zobaczymy
Ps. Przesadziłam te jeżówki pod dom. Nawet się nie zorientowały. Udało mi się wykopać z wielką bryłą korzeniową. Dobrze, że upałów nie ma, bo bym musiała czekać z kopaniem
Teraz muszę wymyślić, co dać dla rozjaśnienia pomiędzy nie. Na razie posadziłam stipę
eM prawie skończył koszenie łąki Został już tylko mały kawałeczek a przy koszeniu bażancica uciekła Mu z jajek zostawił jej całą kępę, ale nie wiemy czy jeszcze wróci Do ostatniej chwili na nich siedziała. Nie spodziewaliśmy się tak późnego wylęgu
Kosą jej prawie po dziobie przejechał tak blisko była. Dobrze, że zdążyła zwiać bo nie zauważyłby jej i skosił
Dzisiejsze polowanie w Tatarach
Miskant chiński NN ale wygląda Silberfeder, 2szt hortensji Magical Candle, 1szt Strong Anabelle (mam nadzieję że rozmnaża się jak zwykłą Anabelle bo więcej nie było) oraz 6 szt cisów Hilli.
Witaj, jestem z rewizytą, rabata biała przed domem, jak sądzę super. Jeżówkę mamy chyba z tej samej szkółki, ja swoją potraktowałam dolistnie florowitem. Zaznaczam będę zaglądać.
Dziewczyny, kochane Kobietki! Na chwilę wpadłam po obiedzie i ujrzałam, że pobity został dzisiaj rekord wpisów u mnie na wątku Bardzo Wam dziękuję, na wszystko odpowiem później, bo jak widzicie, zarobiona jestem
Czosnek i cebula aut i muszę poplony posiać... A zachwaszczone truskawki się do mnie uśmiechają, że już tak blisko jestem... Agata podaj na priv adres, bo chyba będę jednak pakować na dniach...