Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

19:09, 07 wrz 2016
margaretka3 napisał(a)

Nie, to koniec działki, jej lewa strona. Ścieżka na skróty, bo tam bliżej do głównej drogi. Przed domem to nadal teren niepokazywalny.

to tak jak u mnie najgorzej przed domem cos tam mi sie przejasniło w tym roku ale do finału jeszcze mam troche roboty
mira 20:35, 07 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)

Muszę się tam kiedyś wybrać.
Nagietki.

wpadlam na chwilkę a tu taki rajwach więc się gapię na te cuda

ten nagietek mnie zaintrygował ja takiego koloru nie wiedziałam - piękny

czytam dalej
mira 20:38, 07 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)

Lepiej żeby robota była niż jej nie było. Wiem niestety ostatnio coś o tym.

A siewki od Ciebie ruszyły ładnie, w czystym kompoście je posadziłam. Taki luksus im zapodałam. Miejscówka w pięciogwiazdkowym hotelu

Hortensja i budleja też się ukorzenia. Hmm... ale u kogo podwędziłam gałązki budlei?

Jak u kogo u Miry znaczy miry
Kondzio 20:45, 07 wrz 2016

Pięknie!

margaretka3 napisał(a)

Agatko, a tak różnie się układa. Albo życie w tyłek daje, albo czasu brak, albo spotkań trochę i o ogrodzie się nie myśli...
Robiłam też koleżance rabatkę jedną. I już wiem, jak to jest mieć piach w ogrodzie. Toć to masakra. Normalnie zachwycam się teraz moją gliniastą ziemią! To nic, że muszę czekać na deszcz, coby skopać gliniastą ścieżkę...
Gruszka_na_w... 21:35, 07 wrz 2016

Piękne trawiaste ścieżki w warzywniku. Rabaty bylinowe po mistrzowsku skomponowane. Aminek i leśny tytoń - wzdycham. Piękny efekt ciężkiej pracy. Warto było tak długo czekać na zdjęcia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 21:44, 07 wrz 2016

Ja nie widzę żdnego misz-maszu. Wszystko znakomicie na bylinówkach gra! Pięknie wymyśliłaś i zrealizowałaś. Genialnie to wygląda.

Piach w ogrodzie mam i ja! To już wiesz, co to za wyzwanie

Ps. Pozdrawiam kolegę z pracy

Juzia 22:09, 07 wrz 2016

To co Kondzio zacytował to Twoje???????
Ja myślałam, że to jakaś inspiracja!
Ale czad!!!!
Wendy79 22:29, 07 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)

W masie to chyba wszystko ładnie wygląda.

Czas rozchodników. Uzbierałam już kilka odmian. Tylko niektóre znam z nazwy. Tych w masie nie znam właśnie.

Agata ma rację, zjawiskowe. To moje ogrodowiskowe połączenie na brzozową. Zaczynam właśnie rozmnażać rozchodniki. Zachwycił mnie kolor nagietka, cudo!
Ale byłoby super, gdyby Ci się jednak udało dojechać do Wojsławic
tulucy 23:09, 07 wrz 2016

Gosiu u Ciebie "opłaca się" natarczywość jak takie zdjęciazdjęcia za to pokazujesz...
A gdzie można nabyć aminka nasiona? Bym je chętnie potraktowała jak koper, czyli rzut jesienny w glebę, skoro piszesz, że same się też sieją
Iwk4 23:23, 07 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)

Iwonka, tylko żółty Ci się dostał? Ten się nie trafił? Bo miał być i ten.

Gosiu, ten też był, a jakże. Tylko cholerne mrówki mi korzenie pożarły. Zanim się zorientowałam, przetrwał tylko żółty. Przesadziłam go w inne miejsce, a mrówki poczęstowałam różowym proszkiem. W tym roku chyba 8 pojemników tego proszku kupiłam. Nie oddałam im już żadnej roślinki
Twój dzielżan