Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:34, 25 sie 2016
Do góry
Toszka napisał(a)
Nie wiem jaką odmianę sedum masz,ale np Brillantinum lub Matrona w dobrych warunkach karpę ma minimum 45cm. Rozeta rozkładać potrafi się. Tym bardziej się rozkłada im więcej wilgoci. A od trawnika będzie wilgoć.

Szczerze mówiąc też nie wiem dokładnie jaka to odmiana, nie była opisana szczegółowo, a ja się nie znam na sedum. Odmian widzę mnóstwo.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:34, 25 sie 2016

Do góry
a to miskant nn
poki co niziutki, wiec pewnie wielki nie bedzie
liscie dosc waskie z bialym paseczkiem

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:32, 25 sie 2016

Do góry
a ja kupilam jezowke nn...moze ktos wie co to za odmiana ?
kolor taki landrynkowy rozowy
Ogród w skali mikro cz.II 18:24, 25 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja bym chciała ten komplecik ułożony na gotowo zobaczyć, boski jest!!! Pokaż.

Z beżowymi poduchami też można kupić???

Już focia szpecjalnie dla Ciebie poduchy niestety tylko szare , ale za to solidne...no i fakt ,że meble modułowe jest suuuper wybierasz co kcesz i co Ci sié zmieści..pufa , fotelik, kanapé tworzysz wielką i ułożoną tak jak chcesz... Dość solidnie zrobiony mimo ,że czajna
Cieszę się ,że Ci się podoba

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:23, 25 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne masz to drugie kwitnienie roż
Moje mniej okazale ponownie kwitną.

oj bylam ,widziałam wszystko u ciebie rośnie i kwitnie ,że hej
a u mnie
to ta czerwona parkowa ,kwitnie obficie ....pozostale wybujaly w badyle np:,chopin to aż leży na ziemi
Ogród w skali mikro cz.II 18:18, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Meble na dziko pasują do zwierzyny dzikiej w ogrodzie..

Żmiji nie zazdroszczę. ale już wole żmije niż to co chcą ci wybudować za płotem..

Mebelki super

Anulka w mikro ogrodzie fffszytsko dzikie włącznie z właścicielką
Teraz żałuję ,że nie zakatrupiłam żmiji..boję siė ,że bajsnie kota bo popełzła na jego ukoffaną rabatę emuś mówi ,że kot drapieżńik to sobie z gooopią żmiją i to młodą radę da a poza tym...ugryźć mojego kota przez to jego futrzysko , to prawdziwe wyzwanie
Dziwne zresztą ,że ona ma wogóle jeszcze jakieś futro .... Booooo..chyba uwielbia depilację ...na wosk ?? czy tam raczej klej ???... permanentnie łapie się do lepa na mufffy o dziwo nawet nie miauknie jak mu połowę włosów z dooopska wyrywa

Trzymam kciuki ,żeby to coś za płotem albo nie było w bezpośrednim sąsiedztwie, albo ,żeby wcale nie wybudowali z powodu planowanego obsuwu ziemi ( szkody górnicze ) i zalewania....iii..braku drogi może się uda
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:17, 25 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
U Ciebie jak zwykle kwiecia pięknego pod dostatkiem Róż zazdroszczę takich pięknych u mnie deszcz dał się różom we znaki.

mnie deszcz trochę oszczędzał ...padal ale tak w miarę spokojnie
róże przetrzymały bez oprysków...wielkokwiatowe mają trochę wybujałe pędy ale to przez zimny sierpień

Ogród wśród pól i wiatrów 17:59, 25 sie 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Hej Asia Dziękuję za miłe słówka Ja zanim trafiłam na O. w ogóle nie znałam wielu roślin, np. sztandarowej u mnie teraz limki. Bukszpany owszem, mam też w rodzinnym domu, w formie żywopłotka wzdłuż chodnika. One się łatwo ukorzeniają, więc spokojnie możesz sobie do wiosny naprodukować swoich sadzonek.

Ale też muszę stwierdzić, że niektóre rzeczy przejęłam bezkrytycznie, zafascynowana O., a dziś bym to zrobiła trochę inaczej ...

Pozdrawiam werbenowo

Heh, wczoraj po raz pierwszy (bez wyrzutów sumienia potraktowałam werbenę jak chwasta, tzn. powyrywałam tam, gdzie się za bardzo porozpychała i w kompost No cóż, taki los

Jejku jak cudnie! Może natrafię gdzieś na Twój ogród, będę przez weekend w małopolskim w okolicy Florynki i Grybowa
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:57, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Margerytka.. pobiegłam sfotografować resztki mega grona.. na jednym gronie jest ponad 100 pomidorków, musiałam pojedyncze grona podwiązać bo się odrywały od głównej łodygi.. jemy je od dawna, a na chrzciny poszło tego dużo..
To małe grono (też objedzone)

To najstarsze.. jeszcze resztki owocują

A dla ciekawych tak wygląda krzew.. grono nad gronem, a na każdym co najmniej 100 pomidorków.. zdrowe pomidory i smaczne..

Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć przed głównym rwaniem.

niesamowite te pomidory...czy one mają tak malo liści ,czy je oberwałaś
a do tego mówisz ,żę bardzo smaczne...może wiesz jak się nazywają

koktajlowe mam 1 raz ,ale są wodniste i pękają .W smaku takie sobie,ogona nie urywa a do tego są tak bardzo liściaste ,że nie mogę ich opanować
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:55, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najważniejsze że smaczne i zdrowe

Pytanie do różomaniaczek.. czy teraz przekwitłe róże też się przycina????

ja przycinam z powodow estetycznych
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:55, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Margerytka.. pobiegłam sfotografować resztki mega grona.. na jednym gronie jest ponad 100 pomidorków, musiałam pojedyncze grona podwiązać bo się odrywały od głównej łodygi.. jemy je od dawna, a na chrzciny poszło tego dużo..
To małe grono (też objedzone)

A dla ciekawych tak wygląda krzew.. grono nad gronem, a na każdym co najmniej 100 pomidorków.. zdrowe pomidory i smaczne..

Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć przed głównym rwaniem.

fajnie to wyglada ale najlepsze sa zolte gruszki bardzo polecam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:52, 25 sie 2016

Do góry
popcorn napisał(a)

jednak musze zapytac co to jest

bo wyglada jak pomidory z cebulą i lody z polewą czeko...ale dlaczego na jednym talerzu ??
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:44, 25 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania cudne korale na tych pomidorkach

Najważniejsze że smaczne i zdrowe

Pytanie do różomaniaczek.. czy teraz przekwitłe róże też się przycina????

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:43, 25 sie 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Nadrabiam po urlopie i się uśmiecham do Ciebie Aniu i Twojej calutkiej Rodziny

Nie poszalałam u siebie, bo albo leń mnie dopadł okropny, albo jakaś menda mnie użarła i byłam wyłączona z roboty ogrodowej, ale odsapnęłam psychicznie od codzienności i gonitwy, czego i Tobie życzę.

Grunt że urlop był... ja wezmę urlop zimą..

Moje małe wielkie marzenie 17:40, 25 sie 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Śliczna ta róża Balzac

Oj śliczniusia i ciągle kwitnie ku mojej radości, mam jeszcze jedną, ale w donicy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:32, 25 sie 2016

Do góry
Dla Aganii

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:17, 25 sie 2016

Do góry
mała panorama z dachu altany

Ogród Wioli 17:01, 25 sie 2016

Do góry
No i jak widać jesiennie już mamy bo orzech podnosi mi ciśnienie codziennie sypiąc suszkami, których nie nadążam sprzątać.... w tym momencie mam go dość!!
A w ogrodzie tak...

Ogrodowy song 17:00, 25 sie 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Od ub roku nie wiedziałam, że mam Hameln aż tu nagle jak wybuchła; powstrzymać się ciężko od sfotografowania jej w promieniach słońca...to istne cudo, a jakie fotogeniczne

Cudna, ja sie zastanawiam czy moja zdąży w tym roku
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:51, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Chłopaki fajne ... oby tak dalej..

Jabłka lecą z drzew na potęgę.. zaraz idę je posuszyć, bo dżemów i przecierów to nie zjemy przez 3 lata.. Oderwać oczy od kompa .. dobra sprawa..

Piękne te jabłuszka w trawie- jak malowane. Pomidorki swoje dobra sprawa - u nas też ciągły zbiór. W przyszłym roku chyba posadzę do donic, bo na ziemi to mocno się brudzą. My mamy odmianę niskopienną. Chłopaki na medal- fajne - takie do schrupania i wyściskania.

Zdradź jak suszysz jabłka, bo u nas 7 drzew obsypanych. CHyba na targ będę musiała zasuwać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies