Nie wiem co jest grane z wiązem comperdowni, co sezon traci mi jeden konar w całości, robaków nie widzę po odcieciu, werticiliozy też nie zauważyłam, normalnie nagle mu cały usycha
trochę łąki
Trochę ogrodu jak to Renia pisze ku pamięci
gdybym pozwoliła to w moim ogrodzie rosłyby chyba tylko astry, sadźce i nawłocie, próbują zawłaszczyć każdy kawałek wolnej przestrzeni
Pigwa w miodzie do herbatki na zimę zamiast cytryny już się maceruje
I na pigwówkę też nastawione
A jeszcze z mamą,sąsiadką i przyjaciółmi się podzieliłam.
I jeszcze zostało
Jak na tak małe drzewko wielkość owoców i ich ilość imponująca. I jeszcze żółciótkie bo długo ciepła jesień jest i słońca teraz sporo, a wody w sezonie im nie brakowało.
hahah padłam
Miskant ML za wielki ale może wtedy jakąs nizsza odmianę miskanta albo magnolie przesadź w te puste miejsce-stożek zapewne przytyje i wejdzie na magnolię.
Albo jak masz tam prawie same igluny i inne zimozielone to daj coś podobnego aby porzadek był
Proszę o podpowiedź, jak fajnie zaaranżować miejsce na ognisko aby było bardziej przytulne.
Miejsce ma wymiary 5x5 metrów.
Czy wsadzać jakieś drzewka w środku czy jest ryzyko że rozsadzą korzenie?
O nie nie, tej kulki cisowej nie zabiorę to nie byle jaki szczepieniec
Hortensji nie chcę, mam obok po lewej długi szpaler, chyba, że niezbyt duże różowe, na tej focie widać rabatę i to co jest po lewej, zdjęcie jeszcze przed zmianą. Widać pustkę na tle żywopłotu. Myślałam o miskantach ML jako kontynuacji, ale są za duże tutaj. Obok limonkowego stożka rośnie magnolia George Henry Kern.
Tutaj fotka z lipca, rabata ma być uporządkowana ale tło by się przydało, może drzewko wąskie jak pisała Ania byłoby fajne bo jest taka dziura pomiędzy grabami a orzechem z prawej. Na razie mam fajne tło brzóz na działce z tyłu ale wiadomo co z nimi kiedyś będzie?
Może jakaś ładna jedna trawa jako soliter, z ładną czupryną jesienią ?
Dziękuję Lidzia
Tez uważam że usunięcie iglaków to dobra decyzja. Teraz jak patrzę przez okno na rabate ktora powstaje to widzę jej piękno w przyszlym roku rosinki nabiorą masy, coś dosadzimy, będzie ślicznie.
Topiary to sosna i jałowiec łuskowaty
Mała przymiarka/ jedna sliwa będzie posadzona w linii z klonem a druga bardziej w tyle rabaty
I już nie żałuję , że nie będzie Hakuro - będzie o wiele lepiej
Może w pierwszym sezonie nie będą śliwy widoczne ale trza byc cierpliwym
Dzień dobry, jestem tutaj nowa i potrzebuje pomocy, mam ogródek dwu letni i straszny bałagan w roślinach co dostałam to wsadziłam, nie ma tutaj kolei kwitnienia. Posadziłam róże które co rok chorują nie mam już siły ani pomysłu. Zaczęłam coś robić i stanęłam w miejscu bo nie wiem co posadzić. Bardzo bardzo proszę o pomoc.