Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Moje trudne początki, domek przy lesie. 14:23, 04 paź 2013

Do góry
Musisz z drugiej strony drugi taki sam dosadzić i dopiero ciąć. Ogólnie tnie się od małego, teraz to będzie się bryła "rozwalać" na boki.
Kondziowy Ogród :) 14:16, 04 paź 2013

Do góry
Uważam, że dasz sobie radę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:13, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondziu, ja się nie domagam głosów uwielbienia, rada jestem je słyszeć. Wiadomo, każdy lubi
Magdziu, woda mi nie uderzy, już by uderzyła po tylu odcinkach tv. Ja po prostu jestem sobą.

No i robię swoje. Niosę kaganek ogrodnictwa jakie umiem, a też się stale uczę, bo człowiek "nigdy nie jest za mądry, żeby się czegoś nowego nie nauczyć"

Taka jest moja dewiza.

Ja wiem ale dobrze ze jesteś hi hi hi dobra dewiza hi hi hi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:03, 04 paź 2013

Do góry
Zrobiłam sesję na FB i ogłosiłam konkurs z udziałem naszych osłonek, zapraszam kto ma konto na FB

https://www.facebook.com/ogrodowisko

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:01, 04 paź 2013

Do góry

Jeden całkiem pusty prawie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:00, 04 paź 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:58, 04 paź 2013

Do góry
Dzisiaj był pierwszy przymrozek, liście na miłorzębie, zamiast się przebarwić, zaczęły spadać, Hmm, nie podoba mi się to.
Liczyłam na żółty spektakl.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:54, 04 paź 2013

Do góry
Kondziu, ja się nie domagam głosów uwielbienia, rada jestem je słyszeć. Wiadomo, każdy lubi
Magdziu, woda mi nie uderzy, już by uderzyła po tylu odcinkach tv. Ja po prostu jestem sobą.

No i robię swoje. Niosę kaganek ogrodnictwa jak umiem, a też się stale uczę, bo człowiek "nigdy nie jest za mądry, żeby się czegoś nowego nie nauczyć"

Taka jest moja dewiza.

Rododendronowy ogród II. 13:22, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Parę dni temu pokazywałam białe zimowity, nie ziemowity

Szefowa ma racje , nie mówi sie ziemowity tylko zimowity. Zauważyłam ten błąd ale nie byłam pewna czy Ela nie pisze tego w żartach bo ona tak bardzo lubi słowa przekręcac a po drugie mój M ma nawyk że jak coś poprawiam to stale mi wymawia ,,nawyk nauczycielski" więc mając to ciągle na uwadze staram sie nikogo nie poprawiac ani nie pouczac, ale skoro Szefowa zwróciła na to uwagę to i ja też napiszę jak jest poprawnie.A więc Zimowity bo witają zimę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:56, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Odpowiadam, dziękuję, to bardzo miłe, a takich słów u mnie coraz mniej... ale wiem że tak myślicie, nie chcę popadać w samouwielbienie, bo to mnie zaprowadzi do zguby

Wolę się rozwijać i wdrażać nowe pomysły i projekty, także plany publicystyczne, o których nie chcę trąbić aby nie zapeszyć

Chciałabym takich wpisów widzieć więcej, żeby mieć świadomość, że ciągle tutaj coś znaczę, w końcu to moja i Michała strona, pracujemy dla Was, a ja staram się i dziękuję, że nie zapomnieliście o mnie.

No błagam Cię! Kto by śmiał zapomnieć!
Aczkolwiek nie każdy z nas ma dar pisania...dar bycia "wylewnym" i każdy docenia to co robisz, co robicie.
Dzięki tej stronie i temu forum w końcu zrozumiałam co i jak chcę w ogrodzie....i do tego dążę.

A z drugiej strony musimy uważać co by Ci woda sodowa nie uderzyła do głowy

pozdrówka i na fotki czekamy...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:50, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, dzięki za przypomnienie drzew, buki, wiśnie Umbraculifera, sliwy wiśniowe, ambrowce, grujeczniki, miłorzęby Kto je sadził przed Ogrodowiskiem?

A u mnie minus jeden, a nad ranem minus dwa ma być, okryłam dekoracje na stole, szkoda żeby już teraz zmarzły.

Ja nie.
Ale hakocheloe miałam przed ogrodowiskiem uff...chociaż jedno!
Ogród Magdalenka 11:30, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja mam taką doniczkę w sklepie, tylko jest z drewna egzotycznego

http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/skrzynka-drewniana-kratka-sd-04

Świetna ta doniczka tylko właśnie z drewna....a ja chcę ją na stole postawić i czy nie będzie przeciekało?? Jak nie uda mi się w NL kupić takiej to będę się mocniej zastanawiać nad tą
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 11:15, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
O formowaniu kuli nie była to instrukcja, bo tak się nie formuje kuli w szkółce, tylko sadzenie kilku egzemplarzy to był pokazany sposób na szybsze osiągnięcie kulki, niemal od ręki - o to komuś chodziło i tak odpowiadałam. I taką właśnie dałam instrukcję. Ciocia ma rację i robiła prawidłowo.

Normalnie sadzi się jedną i czeka 7-10 lat aż osiągnie 1,2 metra. Jak masz czas i chcesz poczekać to sadź jedną. Od razu przycinaj w kulkę.

Bardzo dziekuje za odpowiedzi, więc wiem co zrobie z małymi, Wsadziłam kilka dni temu zaadoptowany duży bukszpan, wiem że już za późno na formowanie, poczekam do wiosny, mam nadzieje że się przyjmie, rósł w takim miejscu że trzeba było go na linie do góry wyciągać, ale mam nadzieje że dojdzie do siebie po tych wstrząsach i mu się u mnie spodoba i się odwdzięczy. Musze go tylko nożycami na wiosne sprowadzić na dobrą droge, fotki podopiecznego na moim wątku, niewiem tylko co zrobić bo troche z jednej strony jest zniekształcony, prosze o jakąs rade, fotki podopiecznego na moim wątku, zapraszam.
Witam gorąco :) 10:47, 04 paź 2013

Do góry
Pewnie brakuje Ci krzewów ozdobnych i żywopłotów, ogród wyglądałby dojrzalej.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenka, apeluję o rozsądek, zaliczyłam wczoraj lunch u Amaro, żałuj że nie byłaś, kurczę, spotkaliśmy sie imieninowo z synami w rodzinnym gronie Było bosko

Danusiu, no nie masz litości!! wiesz, że wolałabym zaliczyc tamto mejsce, niż sale operacyjną!
no i wiesz, że w zęba poszło, bo jak to z nieszczęściem, idą parami
a czemu juz teraz imieninowo, to jak pamietam, mam być później?
Mój 4 arowy azyl... 10:25, 04 paź 2013

Do góry
Moje hortensje w donicach przyłapało niestety.
Wrzosy - Calluna 10:23, 04 paź 2013

Do góry
Jak założyć wrzosowisko masz artykuły

https://www.ogrodowisko.pl/tag/wrzosy

Wrzosy - Calluna 10:21, 04 paź 2013

Do góry
Nie jest to forum uśpione a aktywnie działające, a ja codziennie zaglądam w watki tematyczne i odpowiadam.
Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn. 10:15, 04 paź 2013

Do góry
Kosić po południu, chyba że nie ma innej możliwości i lepiej tak niż wcale. Ale jeśli możesz poczekaj, aż trawa "odtaje". Rób to po południu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:58, 04 paź 2013

Do góry
Irenka, apeluję o rozsądek, zaliczyłam wczoraj lunch u Amaro, żałuj że nie byłaś, kurczę, spotkaliśmy sie imieninowo z synami w rodzinnym gronie Było bosko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies