Zgadzam się z tobą, molinie jest wybitnie wytrzymała na suszę, u mnie ma właśnie takie strasznie trudne warunki i radzi sobie świetnie, za to ja kocham
a co czesz od tataraku, tu w donicy ładny
będę dzielić tę zimozieloną szałwię
kwitnie na jasno niebieski kolor, ale liście ma cudne
jeżówki duże i niskie
będą dalie, Misia nie zniszczyła wszystkiego
Właśnie przysposobiłam takie oto miskany
Jeszcze nie posadzone a ja się już martwię czy przezimują
Toszko czy metr od żywopłotu z cisa będzie im dobrze czy za blisko jednak? Tzn. jednemu czy tak będzie dobrze, bo drugi idzie obok schodów na powiększoną w przyszłości rabatę z bukiem (miejsce obok glauki globosa )
Musze zdobyć piasek i do piątku szybciutko posadzić (czytałam u Poli, że ziemię trzeba rozluźnić piaskiem )
Co jestem w tej szkółce odkrywam za każdym razem coś nowego.
Dziś były śliczne jeżówki - Echinacea purpurea (ostatnio pewno też były ale ja na coś innego musiałam się gapić). No miłość od pierwszego wejrzenia! Już chciałam brać (ja nie działam za zwyczaj pod wpływem impulsu ) ale przypomniałam sobie, że muszę te moje ramy skończyć
Ech... w przyszłym roku zaszaleję
Witam, mam pytanko do eksperta od hortek czy to jest ta sama odmiana hortek bo kupowałam obie pod nazwą 'lime light' ale coś mi nie pasuje dwa pierwsze zdjęcia to ten sam krzaczek
a tu drugi
Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu
Pierwsze koryto (bo wierzymy ze w niedziele przy wzmocnionych silach ludzi i sprzetu dojada kolejne) metoda na egipcjanina zatargane na przedpłocie. Co prawda miala byc modern donica pod numerem domu ale co tam tej na pewno nie ukradna
Ps uprasza sie o zignorowanie wszedobylskich kwiatow lipy
tu też włąsnej hodowli buksy pozrycięte
konwalniki tu świetnie rosną, kwitną
ale słabo wyeksponowane
za jakiś czas siewki złotego prosa może pomogą
skąd ją mam, nie pamiętam abym kupiła?
no ale jak taka skleroza....
rutewki cudne, ale u mnie podsychaja
ta nowa jeżówka chyba przy okazji wypadu do Pisarzowic
tu walczyłam z plewieniem, kantmi i przesadzaniem
i jarzy tu Elata, to dla Małej Mi
gdzie sięgają korzenie sosen i świerków, trawa maksymalnie wysycha
podzielonych traw miłek, nie widać prawie, na dodatek psy ją zajadają i końcówki straszne
Ewciu, miło cię widzieć, ostatnio myślałam o tobie, mam nadzieję, że czkawki nie miałaś
Nic nie daję nic nie robię, oprócz wody
tam dobra ziemia wymieszana z gruzem, odpadki popowodziowebuziaki i odezwij się, jak chwilkę złapiesz
tegoroczny nabytek powtarza kwitnienie
róża Oh Wow- fajna nazwa i wysokie lilie, nie wiem co im się stało w tym roku
ten rok jakoś korzystny u mnie dla lilii i liliowców
rok temu było gorzej
i ubiegłoroczna, przesadzana w upał róża cudnie kwitnie, kwiaty ma ogromne, nazwy chyba nie mam
A jednak mam, to Chicago
i kolejne pachnące lilie, żal mi ścinac do wazonu