Znawco piękna, że się tak zwrócę..... Podpowiedz proszę jakie wybrać towarzystwo dla lilii. Liliowce (podpatrzone u Ciebie)i co jeszcze? Nie chciałabym aby po przekwitnięciu lilii było pusto
Dziękuję Nie mam róży pnącej u mnie Louise Odier robi za pnącą.
A Cięcie róż naprawdę nie jest takie trudne i wbrew pozorom róże wybaczają nam nasze błędy nawet w tym względzie
Louise Odier z czerwca
Teraz zacznie za chwilę drugie tłoczenie
Iwonko mam zdjęcie z góry.Nie wiem czy o to Ci chodziło? U mnie też basen jest na środku i to miejsce jeszcze nie jest skończone.Mają być cisy, które osłonią basen.Morning Lighty jeszcze małe przy siatce.
Muszę czekać aż urosną roślinki choć widzę, że Anabelki w tym roku są większe i rozchodniki też
Pod basen zrobiliśmy kostkę na podbudowie.Myśleliśmy aby dać styropian pod, ale zrobiliśmy normalnie.
Na której stronie masz ten basen???
Widziałam Twoje tawułki i całą resztę - mam tak samo jak Ty, nie mam wolnej przestrzeni na rabatach lubię jak jest busz Sadzę wszystko za gęsto a później rozsadzam. Zestaw róż o których napisałaś baardzo mi się podoba (mam podobny).
Białe róże, z którymi się prawdopodobnie pożegnam to Graceful palace jedna nn okrywowa, alabaster, strasznie wyglądają po deszczach to one plus Larissa.
Larissa
Mogę w końcu pokazać efekty zasłaniania 'kanarka' sąsiada jeszcze dwa lata i chyba zniknie całkowicie, w końcu 3 Nigry, 2 metrowy żywopłot grabowy, 3 graby u siostry i jarząb muszą się na coś przydać
Mam jeszcze liliowce i więcej portretów lili i jeżówek, ale to następnym razem.
a mogę
Klonika kupiłam malutkiego chyba w 2012 roku, wtedy dosłownie zadołowałam i tyle. Był 1 raz przesadzany. W lecie ubiegłego roku odgapiłam od mojej mamy "wyciąganie go w górę". Efekt super!
Jak go ciągnę w górę? Ot wbiłam tam 2 słupki i drucikami z taką zielonąotoczką żeby nie kaleczyć gałązek je podnoszę. Drucik z jednej strony trzyma się słupka, a z drugiej gałązeczki i długość drucika jest zależna od tego jak mocno chcę podciągnąć gałązkę.
Moja mama natomiast wbiła palik i do niego przywiązała materiałem główny pieniek w 1 miejscu, a w następnym roku przywiązała do palika w 2gim miejscu - też szmatką żeby nie okaleczyć pnia. Parę foteczek dla Ciebie. Jeśli chcesz to jutro mogę spróbować złąpać na zdjęciu te moje druciki. Staram się żeby ich było jak najmniej widać
Kwiecien 2014 w bliskiej i dalekiej perspektywie.
tutaj trochę widać ten palik - nie styka się s pniem.
a jaki efekt chcę osiągnąć? Coś jakby taki słup czerwony naturą tego klona jest płożenie się a na to miejsca nie mam. i podoba mi się taka kaskada tyle że wysoka. A co wyjdzie - zobaczymy
Ale myślałam, że rosną bardzo wolno, a tu jednak nie aż tak wolnon chyba. i cieszy mnie to ogromnie