Aniu puści na wiosnę to mam nadzieję że da sie juz coś ułamać
Kasia na przeciw tarasu jeszcze pusto, tylko serby posadzone. tu masz rzut z drona
po całości chcialabym rabaty 3m głębokie, po bokach mam posadzone uż 2 grujeczniki i 2 jablonie Royality. na wprost chciałabym 2 ambrowce i altanę
a tu widok z placu zabaw, nie patrz na trawnik musze rzucic nawoz koniecznie!
Moim skromnym zdaniem, to wygląda dobrze na rysunku i nie kombinowałabym z różnymi wysokościami trzmieliny/czegoś innego, ale dała takiej samej wysokości wszystkie.
Cisy kolumnowe rozrzucone,jak u Motylka wyglądają przepięknie, ale na to trzeba odejścia i przestrzeni, może to na skarpie przy tarasie od czapy wyglądać, bo na tak małej przestrzeni zawsze będzie wrażenie że są w linii a nie rozrzucone.
Cisy, jeśli w ogóle, to moim zdaniem, tylko na tej krótszej ściance tarasu, jako szpaler osłaniający, ale piszesz że nie chcesz ścisłej osłony...Także to chyba nie ma sensu.
Marikeny sa śliczne ale zrzucają liście, a fajnie byłoby mieć coś zimą.
Zaraz wrzucę moje trzmielinki, ale uprzedzam że do Marzenkowych im daleko
zdjęcia okropne, są z telefonu, wybacz. I akurat najgorszy fragment trawnika ukazują.
Ale cóż, taka jest na dziś prawda
Tutaj mam 3 trzmielinki różnej wysokości, sadzone w zeszłym sezonie, jeszcze malizny. Właśnie ścięłam lawendę, jak kwitła, fajnie to wyglądało
a tutaj są jeszcze dwie, które przezimowały w donicach. Na zbliżeniu ta całkiem zielona, która moim zdaniem u Ciebie byłaby lepsza kolorystycznie, niż te żółte.
A tutaj trzmielina białoobrzeżona, wspina się na parkan. Ta odmiana chyba także występuje szczepiona na pniu. Obok pomponella
Nie wszystkie odmiany trzmielin dobrze zimują więc warto najpierw poczytać zanim sie zdecydujesz najlepije zimują właśnie te żółto-zielone, pisała o tm Danusia na ogrodowisku.
Kasia dzięki za fotki, ta ostatnia najbardzej mi sie podoba. ciekawe co znajde
Anita żółtej nie będzie napewno
Dominika z drona zdjęcia jeszcze z czasów gdy trawa była zielona